4 βήματα για να ηρεμήσεις…

όταν ζηλεύεις πάρα πολύ

Νανά Χατζή

Έκανε παραμονή μόνος του παίζοντας πόκα με τους φίλους μέχρι το πρωί; Έφυγε με τον κολλητό του στο εξωτερικό και ούτε σε ρώτησε αν θα πάτε κάπου μαζί; Έχει να σε πάρει τηλέφωνο από προχθές; Διαβάζεις τα μηνύματα που του στέλνουν οι εκατοντάδες φίλες του στο FB και θέλεις να του σπάσεις το κινητό; Πριν του ανοίξεις το κεφάλι, ή τον χωρήσεις βεβιασμένα, άκουσε τα τέσσερα τρικ που μπορεί να σε βοηθήσουν να μην υποφέρεις:

- Αναπνοή και ψυχραιμία: πριν του στείλεις το μήνυμα “σε χωρίζω, σε χωρίζω σε χωρίζω”, πάρε μια βαθιά αναπνοή (πολύ βαθιά όμως) και διάβασε παρακάτω…

- Η κάθε κίνηση έχει άλλο ειδικό βάρος: είναι τελείως διαφορετικό να ξημερώσει με τους φίλους του μια καθημερινή, από το να κάνει μόνος του παραμονή Πρωτοχρονιάς, ή να εξαφανιστεί για μια εβδομάδα σε εκδρομή με τους κολλητούς του και να μην σε ρωτήσει καν αν θέλεις να πάτε μαζί. Ο άντρας που στις γιορτές θέλει να είναι μόνος, ή με τους φίλους του και δεν σε βάζει καν μέσα στο πλάνο, προφανώς δεν είναι έτοιμος αυτή τη στιγμή να λειτουργήσει σαν να είστε ζευγάρι. Όσο και να ζηλεύεις δεν έχει νόημα. Ο τύπος δεν είναι για σχέση. Πάμε παρακάτω…

- Κι αν δεν είναι αλήθεια, αυτό που υποψιάζεσαι;: πριν τον βρίσεις και τον χωρίσεις πρέπει να είσαι σίγουρη ότι αυτό που φαντάζεσαι, όντως συμβαίνει. Αν απλά πυροδοτείται από την ανασφάλεια και τα νεύρα σου, τζάμπα ζηλεύεις και στεναχωριέσαι.

- Δες το δάσος και όχι το δέντρο: αν νομίζεις ότι ο σύντροφός σου σε αγνοεί συνεχώς και γενικώς κινείται αυτόνομα, σαν να μην είστε ζευγάρι, με το δίκιο σου μπορείς να θυμώσεις. Αν όμως αυτή η διάθεση να είναι με τους φίλους του, ή να βγει μόνος του δεν συμβαίνει συχνά, πρέπει να εκτιμήσεις όλη του την στάση μέσα στη σχέση και να μην διαλύσεις την διάθεσή σου, ή την σχέση για μια “αταξία” που έκανε ο χριστιανός μια φορά! Καλή χρονιά λοιπόν και να ξέρεις ότι η ζήλια είναι ένα τοξικό συναίσθημα που πραγματικά δεν οδηγεί πουθενά!

 

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares