Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πέφτεις έξω στην αγάπη; Αυτές είναι οι 6 πιθανότερες αιτίες!

Σώσε το μέλλον σου. 



Η αγάπη μπορεί να μη διαρκεί για μια ζωή, αλλά η γνώση των αιτιών που σε κάνουν να πέφτεις έξω ως προς τις ερωτικές προσδοκίες σου, μπορεί να σε βοηθήσει να αποτρέψεις μια... ήττα την επόμενη φορά. 

Ποιοι λόγοι σου στερούν τον έρωτα;

1. Η έλλειψη επικοινωνίας. Οι καυγάδες  μένουν άλυτοι και οι ανάγκες δεν πραγματοποιούνται, όταν η κακή ή μηδαμινή επικοινωνία ενός ζευγαριού μπαίνει στη μέση.

2. Η έννοια του δεδομένου. Είναι εύκολο να υποθέσει κανείς ότι η αγάπη διαρκεί εφ'όρου ζωής, αλλά έτσι η έννοια του δεδομένου εξαφανίζει τη διεκδίκηση και τον σεβασμό. 

3. Η υπερβολική ζήλια. Ναι, είναι καθησυχαστικό να γνωρίζεις ότι ο σύντροφος σου θέλει μόνο εσένα, αλλά όταν ξεκινάς σκηνές ζηλοτυπίας που δεν έχουν τελειωμό, τότε δεν υπάρχει εμπιστοσύνη.

4. Οι ανικανοποίητες ανάγκες. Στην αρχή είναι εύκολο να εξυπηρετήσεις τις ανάγκες και τις επιθυμίες ενός συντρόφου. Με την πάροδο του χρόνου όμως, οι άνθρωποι βγάζουν τον πραγματικό εαυτό τους προς τα έξω και σταματούν να ενστερνίζονται τις ανάγκες αυτές.

5. Η βαρεμάρα ή η εξάντληση της αντοχής. Τότε η σχέση είτε έχει χάσει τη σπίθα της είτε έχει γίνει από κοινού μεγάλη προσπάθεια για να είστε μαζί.

6. Η ασυμβατότητα. Όσο ένα ζευγάρι γνωρίζεται καλύτερα, ενδέχεται οι σύντροφοι να διαπιστώσουν πως ο τρόπος ζωής, οι προτεραιότητες και οι αξίες του καθενός βρίσκονται σε... άλλη διάσταση από του άλλου. 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.