Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Κωδικός Ισορροπία

Εσύ την έχεις βρει ή ακόμα την ψάχνεις μαζί του;

 



 

Ότι και να λέμε, η ισορροπία είναι η πιο σημαντική ιδιότητα στην ζωή μας, αφού όταν καταφέρουμε να εναρμονιστούμε με τον εαυτό μας, εξισορροπώντας το εξωτερικό από εμάς περιβάλλον, βρισκόμαστε σε πλήρη αρμονία. Ισορροπία πρέπει να διατηρούμε και στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους, ειδικά όταν εκείνοι θεωρούνται σημαντικοί για εμάς. Είναι συχνό το φαινόμενο, να ερωτευόμαστε κάποιον και να παραβλέπουμε τον πρώτο καιρό μικρές ατασθαλίες, ή αντιθέτως να συγκρουόμαστε με το παραμικρό, όμως όταν θέλουμε η σχέση αυτή να αντέξει στον χρόνο πρέπει να ανακαλύψουμε τα βήματα που θα μας οδηγήσουν στην ισορροπία. Και πρόσεξε, δεν μιλάω για συμβιβασμό, που συνήθως απαιτεί την υποχώρηση του ενός. Η ισορροπία είναι ομαδική προσπάθεια και όταν υπάρχει θέληση, τότε μόνο  καλά μπορούν να συμβούν. Δεν είναι δύσκολο να βρείτε την ισορροπία μεταξύ σας, απλά δεν έχετε εξασκήσει τα παρακάτω βήματα:

 

 

Η ειλικρίνεια είναι το παν. Μπορεί να πονάει λίγο ή να σε εκνευρίζει, όμως μόνο όταν είσαι ειλικρινής με τον άνθρωπό σου μπορείς να επικοινωνήσεις καλύτερα μαζί του. Μίλησε του για κάποιο λάθος που έκανες ή εξήγησέ του τι σε ενοχλεί. Μην τα σκεπάζεις μέσα σου γιατί αργά ή γρήγορα θα βγουν στην επιφάνεια.

Δοκίμασε καινούργια πράγματα. Είναι σημαντικό να είσαι ανοιχτή σε νέες ιδέες που μπορεί να σου προτείνει ο σύντροφος σου. Ναι πήγαινε για σκι μαζί με τους φίλους του και ας είναι μόνο ανδροπαρέα. Αν στο προτείνει, ακόμα και αν το ξέρεις από πριν ότι θα βαρεθείς, πρέπει να το δοκιμάσεις. Το ίδιο θα κάνει και εκείνος για εσένα.

Η σύγκριση δεν χωράει ανάμεσα σας. Κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος, όπως επίσης και σε κανέναν άνθρωπο δεν αρέσει να τον συγκρίνουν με άλλους. Μην κάνεις το λάθος και του υποδεικνύεις συμπεριφορές που θα ήθελες εσύ να ακολουθήσει.

 

 

Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου. Οι επιτυχημένες σχέσεις κρύβουν πίσω τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται ουσιαστικά για την βελτίωση της προσωπικότητα τους. Δώσε χρόνο σε εσένα, τις φίλες σου, την καριέρα σου, την οικογένεια σου.

Συγχώρεσε τα λάθη του. Μην του κρατάς κακία για μικροπράγματα, ούτε να του χτυπάς λάθη του παρελθόντος. Μάθετε να λέτε "μπράβο" ο ένας στον άλλον, αφήνοντας τις αδύναμες στιγμές στο παρελθόν.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.