Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

No more ghosting: Το να εξαφανιστείς από την ζωή κάποιου δεν είναι λύση

Υπάρχει τρόπος να πεις πως δεν ενδιαφέρεσαι

 



 

Όλοι έχουμε συναναστραφεί έστω και μια φορά στην ζωή μας με ανθρώπους που λίγο-πολύ δεν ταιριάξαμε, δεν βοήθησαν οι καταστάσεις να τα βρούμε και τελικά αποφασίσαμε να διακόψουμε κάθε επαφή. Είτε πρόκειται για φιλική σχέση είτε πολύ περισσότερο για ερωτική, το να εξαφανιστείς από την ζωή του άλλου, απλά και μόνο επειδή δεν τα βρήκατε, δεν είναι και το πιο ωραίο πράγμα που μπορείς να εφαρμόσεις. Ίσως σε εσένα να μοιάζει φυσιολογικό να βρεις την δύναμη και να προχωρήσεις, αγνοώντας μηνύματα, τηλέφωνα και γενικά κάθε προσπάθεια επικοινωνίας, όμως εδώ να σου υπενθυμίσω πως το ghosting δεν αποτελεί την λύση του προβλήματος. Όταν παύει να σε ενδιαφέρει κάποιος, είναι εντιμότερο να το ξεκαθαρίζεις εκτός από τον εαυτό σου και στον άλλον, ώστε να μπορείς και εσύ να συνεχίζεις χωρίς ενοχές και απωθημένα. Για αυτό λοιπόν είναι προτιμότερο, πριν ρίξεις μαύρη πέτρα στην σχέση σας να:

 

 

Βολιδοσκοπήσεις σε βάθος την κατάσταση. Είναι αυτό που θέλεις πραγματικά; Ή απλά απόφαση της στιγμής; Προσπάθησε να καταλάβεις τα συναισθήματα σου, χωρίς ωστόσο να εξαντληθείς στο overthinking. Αν απλώς πρόκειται για μια σχέση που απλώς ανταλλάξατε κάποια μηνύματα, τότε ναι σταμάτα να απαντάς και προχώρα. Αν ωστόσο είχατε βγει μερικά ραντεβού στην προ covid εποχή, τότε είναι καλό να είσαι ειλικρινής απέναντί του, εξηγώντας πως αισθάνεσαι πλέον. Είναι οκ να δώσεις μέχρι εκεί εξηγήσεις, αφού το πιθανότερο είναι να νιώσεις εσύ ανακούφιση.

Στείλε ένα μήνυμα, να σπάσει η σιωπή, που λέει και το λαϊκό άσμα. Θέλω να πω πως, τι ψυχή έχει ένα μήνυμα με μερικές σκέψεις για την μεταξύ σας σχέση. Αντί να τον αφήσεις να αναρωτιέται μόνος τι πήγε λάθος και στο τέλος να σε κατηγορήσει, εξήγησέ του με ένα απλό και σαφές  μήνυμα πως όλο αυτό δεν θα δουλέψει μεταξύ σας και τζάμπα θα χάσετε τον χρόνο σας (αυτό το τελευταίο μην το γράψεις, ειδικά αν εκείνος είναι τσιμπημένος μαζί σου). Να θυμάσαι πως η ειλικρίνεια είναι πάντα ένα προσόν που εκτιμάται βαθύτατα.

 

 

Μείνετε φίλοι;;;;;;; Ένα ενδεχόμενο που δύσκολα γίνεται πράξη, ειδικά αν έχει προηγηθεί ερωτική σχέση μεταξύ σας. Είναι όμως προτιμότερο από το να εξαφανιστείς από την ζωή του, αν υπήρξαν αληθινά και βαθιά συναισθήματα ανάμεσά σας. Φυσικά χρειάζεται χρόνο να περάσετε από εραστές στον φιλικό δεσμό, ωστόσο δεν είναι απίθανο, και το κυριότερο εκείνος θα αναγνωρίσει πως τουλάχιστον προσπαθείς να τον κρατήσεις έστω και με τον τρόπο αυτό στην ζωή σου, τώρα πια που πλέον δεν σε ενδιαφέρει.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024