Οι γυναίκες προτιμούν τους άντρες με κοιλίτσα: Νέα έρευνα δικαιώνει τους «καλοφαγάδες»

Οι περισσότερες από όσες αναζητούν σταθερό σύντροφο δεν συγκινούνται ιδιαίτερα από τους κοιλιακούς-φέτες.

Γεωργία Κοντού

 

Ο ιδανικός άντρας δεν έχει μόνο θεληματικό πιγούνι αλλά και άψογα γραμμωμένους κοιλιακούς, σωστά; Όχι απαραίτητα. Σύμφωνα τουλάχιστον με μια νέα, βρετανική δημοσκόπηση που διεξάχθηκε στην ιστοσελίδα διαδικτυακών γνωριμιών Dating.com, όταν κάποιος single – ετεροφυλόφιλη γυναίκα ή ομοφυλόφιλος άντρας – αναζητά σταθερό σύντροφο, πιθανότατα θα προτιμήσει κάποιον με «κοιλίτσα», ή «dad bod»(«το σώμα του μπαμπά»), όπως ονομάζεται στα αγγλικά το αντρικό σώμα που δεν είναι τέλεια γυμνασμένο αλλά έχει τα πιασιματάκια του.

Για την ακρίβεια, από όσους συμμετείχαν στη δημοσκόπηση το 75% είπε ότι θα προτιμήσει να βγει ραντεβού με έναν άντρα με «dad bod» παρά με κάποιον που λιώνει στη γυμναστική. Μάλιστα, το tag #dadbod φαίνεται να κερδίζει ολοένα έδαφος στο Instagram, ανάμεσα σε όσους δηλώνουν «καλοφαγάδες» ή, απλά, ακομπλεξάριστοι με τη σιλουέτα τους.

«Ένα πολύ γυμνασμένο σώμα θεωρείται ιδανικό όταν μιλάμε για ερωτική έλξη. Όμως, οι χρήστες της πλατφόρμας απέδειξαν ότι εφόσον μιλάμε για σχέσεις της αληθινής ζωής, δεν συνιστούν απαραίτητα πλεονέκτημα» σχολίασε η Μαρία Σάλιβαν, αντιπρόεδρος του Dating.com, σχετικά με τα ευρήματα.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ένας από τους celebrities που έκαναν τάση το «dad bod»

Για την ιστορία, η φράση «σώμα του μπαμπά» δεν προέκυψε τυχαία. Όπως έδειξε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «American Journal of Men's Health», η πατρότητα συνδέεται άμεσα με την πρόσληψη βάρους και την αύξηση του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) σε έναν άντρα. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι με τον ερχομό των παιδιών, αλλάζει ο τρόπος ζωής του και η οικογένεια παραγκωνίζει τη διατήρηση μιας άψογης σιλουέτας από την κορυφή των προτεραιοτήτων του.

Κάποιοι άντρες, βέβαια, αρχίζουν την «προπόνηση» στην πατρότητα προτού ακόμα γίνουν μπαμπάδες. Τελικά, σύμφωνα με τη νέα βρετανική δημοσκόπηση, με αυτό τον τρόπο όχι μόνο δεν στερούνται τις αγαπημένες τους γευστικές απολαύσεις αλλά επιπλέον τοποθετούν τον εαυτό τους σε πλεονεκτική θέση, αν βρίσκονται σε αναζήτηση συντρόφου.

Main photo: Omid Armin / UnsplashAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares