Πως να κόψεις κάθε επαφή μαζί του: Ένας step by step οδηγός ώστε να σταθείς στα πόδια σου μόνη

Ένας χωρισμός μπορεί να είναι δύσκολος, όταν όμως έχεις αποφασίσει ότι θα είσαι καλύτερα μόνη σου, τότε οφείλεις στον εαυτό σου να κάνεις τα πάντα για αυτό

Ναταλία Πετρίτη

Πάνε μήνες τώρα που νιώθεις ότι είσαι δυστυχισμένη μέσα στη σχέση σου και δεν έχεις να περιμένεις τίποτα από αυτήν. Κι όμως διστάζεις να πάρεις τη μεγάλη απόφαση του να χωρίσεις, γιατί έχεις σχεδόν ξεχάσει πως είναι η ζωή σου όταν είσαι single και χωρίς εκείνον κομμάτι αυτής. Επειδή όμως πάντα οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να είμαστε ευτυχισμένες και εσύ ξέρεις ότι μόνο αν χωρίσεις θα συμβεί αυτό, συνέχισε να διαβάζεις για να δεις πως θα σταθείς στα πόδια σου έπειτα από αυτή τη μεγάλη απόφαση.

Όρισε εσύ πως θα ζεις από εδώ και στο εξής

Η ζωή μας μετά από έναν μεγάλο χωρισμό μπορεί να φαίνεται δύσκολη, όμως αυτή είναι η ευκαιρία να ορίσουμε από εδώ και στο εξής πως θέλουμε να ζούμε. Πάρε τα πράγματα από την αρχή, διάλεξε τις προτεραιότητές σου και κυνήγα τα θέλω σου. Θα σε βοηθήσει να θυμηθείς πόσο όμορφη είναι η ζωή είτε είσαι σε σχέση, είτε όχι.

Ζήτα τη στήριξη των δικών σου ανθρώπων

Οι πρώτες ημέρες και εβδομάδες μετά από έναν δύσκολο χωρισμό είναι και οι πιο κρίσιμες ώστε να τον ξεπεράσεις όσο το δυνατόν πιο εύκολα. Μίλα με τους φίλους και τους συγγενείς σου, οι οποίοι χωρίς αμφιβολία θα σε στηρίξουν σε αυτήν σου την απόφαση.

Έχε διαφορετικά σχέδια για κάθε μέρα

Βεβαιώσου ότι το επόμενο διάστημα θα έχεις σχέδια για κάθε μέρα: από το να κάνεις κάτι με παρέα εκτός σπιτιού, μέχρι το να κάνεις δουλειές στο σπίτι. Όσο πιο απασχολημένο κρατάς τον εαυτό σου, τόσο πιο δύσκολα έρχονται στο μυαλό σου αναμνήσεις από το παρελθόν που σε αυτήν τη φάση πρέπει να μπλοκάρεις.

Διασκέδασε με την ψυχή σου

Αυτή είναι η στιγμή να κάνεις ό,τι περνά από το χέρι σου για να διασκεδάσεις με την ψυχή σου. Βγες έξω με την παρέα σου, κάνε ένα ταξίδι που πάντα ήθελες να κάνεις, απόκτησε ένα καινούριο hobby και δοκίμασε πράγματα που η σχέση σου ενδεχομένως σε εμπόδιζε από το να κάνεις.

Κάνε γυμναστική

Η γυμναστική είναι η καλύτερη επιλογή για τον ελεύθερό σου χρόνο αυτήν την περίοδο, καθώς όχι μόνο σου αποσπά την προσοχή, αλλά σε γεμίζει πολύτιμη σεροτονίνη που σε βοηθά με τα blues του χωρισμού.

Μπλόκαρέ τον από παντού

Κοινωνικά δίκτυα, mail και τηλέφωνα είναι εκτός προγράμματος με τον πρώην σου. Δεν θα ήθελες σε αυτή τη φάση που προσπαθείς να ξεπεράσεις αυτό που είχατε να εμφανίζονται παντού αναμνήσεις της σχέσης σας.

Κάνε ό,τι εσύ πιστεύεις ότι θα σε κάνει ευτυχισμένη

Ακόμη κι αν αυτό είναι να μετακομίσεις σε άλλη χώρα, κάνε ό,τι εσύ κρίνεις ότι θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις μια κακή σχέση και να γυρίσεις σελίδα στη ζωή σου. Και φρόντισε τον εαυτό σου. Άλλωστε αυτός είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares