Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 συνήθειες που προοικονομούν το τέλος μιας σχέσης

Μήπως το να μην τσακώνεστε ποτέ είναι κι αυτό με τη σειρά του πρόβλημα;



Τις τελευταίες δεκαετίες, ερευνητές και επιστήμονες ψυχικής υγείας που ασχολούνται κυρίως με τις ανθρώπινες σχέσεις, έχουν συσσωρεύσει πλήθος δεδομένων που σχετίζονται με συγκεκριμένες συμπεριφορές, αλλά και είναι σε θέση να προβλέψουν το τέλος μιας σχέσης. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις ποιες 5 συνήθειες σε μια ερωτική σχέση μπορούν να αποτελέσουν και προοικονομία για το τέλος αυτής.

Pixel

Δεν τσακώνεστε ποτέ

Φαινομενικά αυτή είναι μια ιδανική σχέση. Κι όμως, είναι δεδομένο ότι σε μια σχέση πάντα προκύπτουν διαφωνίες και εντάσεις. Όταν όμως αυτές δεν εκτονώνονται με έναν έστω και ήπιων τόνων τσακωμό, τότε θεώρησε δεδομένο ότι την ημέρα που τα παράπονά σας θα συσσωρευτούν, η σχέση σας θα τελειώσει από εκεί που δεν το περιμένατε.

Ξοδέψατε πολλά χρήματα για τον γάμο σας

Αν ανήκετε στο κλαμπ των παντρεμένων και είδατε τον τραπεζικό σας λογαριασμό να αδειάζει μετά τον γάμο και τη δεξίωσή σας, τότε ίσως πρέπει να δώσετε προσοχή. Διότι έρευνες έχουν αποδείξει ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ποσό που ξοδεύει ένα ζευγάρι στο γάμο του, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες αυτός να διαλυθεί. Και αυτό συνδέεται με το στρες που προκαλείται στη σχέση, όταν η κοινή της πορεία ξεκινά με ένα υπέρογκο χρέος.

Pixel

Ζείτε μαζί, αλλά δεν μοιράζεστε τις δουλειές του σπιτιού

Οι γυναίκες που επωμίζονται το σύνολο ή την πλειοψηφία των δουλειών του σπιτιού είναι και πιο δυστυχισμένες, γι’ αυτό και πολύ συχνά προχωρούν στον τερματισμό μιας σχέσης. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, μοιράστε τις δουλειές του σπιτιού και τις γενικές σας υποχρεώσεις και αποδεχθείτε ότι ζούμε πλέον στο 2022!

Έχετε διαφορετικούς στόχους

Όσο αγαπημένο και αν είναι ζευγάρι, όσο έντονα κι αν είναι τα συναισθήματα και το δέσιμό του, οι διαφορετικοί στόχοι που μπορεί να έχουν τα μέλη του είναι και ένα σημάδι ότι η σχέση δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια.

Χρησιμοποιείτε περισσότερο την αντωνυμία «εγώ»

Η εκτεταμένη χρήση της αντωνυμίας «εγώ» μπορεί να είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι μια σχέση προβλέπεται στο επόμενο διάστημα να τελειώσει. Κι αυτό γιατί υποδεικνύει μια προτεραιότητα του ατόμου που την χρησιμοποιεί στον εαυτό του, έναντι του συνόλου που αποτελεί μαζί με τον/την σύντροφό του.

Κάνετε υπέρογκες θυσίες για να λειτουργήσει

Όση περισσότερη προσπάθεια, χρόνο, θυσίες και κόπο βάζετε ως ζευγάρι για να λειτουργήσει η σχέση σας, τόσο πιο βραχυπρόθεσμη θα είναι αυτή, αφού πλέον δεν θα αντέχετε άλλη πίεση και ταλαιπωρία ώστε αυτή να τα καταφέρει και να κρατήσει κι άλλο. Κάποια πράγματα άλλωστε πρέπει να μας «βγαίνουν» αβίαστα και χωρίς υπέρμετρη προσπάθεια.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να (ξανα)κερδίσεις την εμπιστοσύνη του…

Και κυρίως πώς να μην την (ξανα)χάσεις!

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

Προτεινόμενα

CELEBS

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Πήγε να δει τον Δημήτρη Σταρόβα στο νοσοκομείο

«Τα πράγματα είναι σταθερά, με πολύ χαμηλά τη μπάλα»

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 18 Μαΐου

Παρατηρήστε τις αντιδράσεις των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω σας και θα ανακαλύψετε πολλά