Πως να σταματήσεις να θέτεις τις ανάγκες του συντρόφου σου πιο ψηλά από τις δικές σου

Το να ευχαριστείς πάντα όλους τους άλλους εκτός από τον ίδιο σου τον εαυτό είναι βαθιά προβληματικό και το γνωρίζεις καλά!

Ναταλία Πετρίτη

Έχεις παρατηρήσει καιρό τώρα ότι βάζεις συστηματικά τις ανάγκες του συντρόφου σου πάνω από τις δικές σου, γεγονός που σε βάθος χρόνου φθείρει στην πραγματικότητα και τη σχέση σας αλλά και κυριότερα τον ίδιο σου τον εαυτό. Για να σταματήσεις λοιπόν να είσαι people pleaser διάβασε τους τρόπους με τους οποίους σε βλάπτει η συμπεριφορά αυτή, αλλά και τρόπους ώστε να σταματήσει όσο το δυνατόν πιο εύκολα και ανώδυνα για σένα.

Το να είσαι people pleaser σε διαλύει συναισθηματικά και όχι μόνο

Η διαρκής στήριξη του συντρόφου σου (και όχι μόνο), χωρίς όρια και χωρίς την ευκαιρία να δίνεις χώρο και χρόνο στον εαυτό σου, εν τέλει σε διαλύει συναισθηματικά, όπως και σωματικά. Ούτε κάνεις καλό σε εκείνον, που μαθαίνει να έχει πάντα τα προβλήματά του λυμένα, ούτε φυσικά και στον εαυτό σου, αφού η υπερπροσπάθεια που καταβάλεις καταστρέφει το νόημα του να είσαι σε μία σχέση για να περνάς όμορφα.

Όταν εξυπηρετείς συνεχώς τις ανάγκες του αρχίζεις και να τον ξεπερνάς

Το να θέτεις διαρκώς τις ανάγκες του συντρόφου σου πιο ψηλά από τις δικές σου και το να του κάνεις τα χατίρια ή να τον υποστηρίζεις υπέρμετρα σε όλα, τελικά οδηγεί στην απομυθοποίησή του και στο να τον ξεπεράσεις ερωτικά. Οι μικρές χειρονομίες είναι πάντα ευχάριστο και όμορφο να υπάρχουν στη σχέση σας, όταν όμως περνάς σε ένα πλαίσιο όπου απλά εξυπηρετείς ανάγκες, σύντομα θα ξενερώσεις και από μόνη σου και θα αναζητήσεις κάτι άλλο.  

Ξεχνάς τη δική σου εκδοχή του self-care

Για να αγαπάμε τους άλλους και να τους φροντίζουμε πρέπει πρωτίστως να έχουμε μάθει να αγαπάμε και τον εαυτό μας. Αν εσύ όμως ασχολείσαι μόνο με τις ανάγκες του, που ακριβώς βρίσκεται ο εαυτός σου σε όλη αυτή τη δυναμική;

Διεκδίκησε τη ζωή σου πίσω

Για να βγεις από την παγίδα στην οποία έχεις πέσει και να επιστρέψεις στην υγιή φάση της σχέσης σας, διεκδίκησε τη ζωή σου πίσω. Δες ξανά τους φίλους σου, βγες να διασκεδάσεις, πέρνα ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου και μόνο με τον εαυτό σου. Και τότε θα δεις ότι σιγά σιγά ο σύντροφός σου θα μάθει να σέβεται τις ανάγκες σου και θα σε στηρίξει όσο τον στηρίζεις εσύ διαρκώς, αυτή τη φορά όμως με τους πρέποντες όρους και χωρίς υπερβολές.

Δώσε αξία στον χρόνο σου

Μην παρατήσεις ποτέ ξανά ό,τι έκανες μόνο και μόνο επειδή ο σύντροφός σου αντιμετωπίζει μια διαχειρίσιμη κατά τα άλλα δυσκολία. Σταμάτα να είσαι ο άνθρωπος που πάντα πρέπει να είναι εκεί για να διορθώνει και να επιλύει τα πάντα. Και θα δεις ότι σταδιακά θα νιώσεις ανακούφιση, ενώ η σχέση σας θα γίνει πιο υγιής και ισορροπημένη.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares