Πως να υποστηρίξεις μία φίλη που περνά έναν δύσκολο χωρισμό

Στα δύσκολα φαίνονται οι κολλητές!

Ναταλία Πετρίτη

Όταν μια καλή μας φίλη πληγώνεται έπειτα από έναν δύσκολο χωρισμό, είναι χρέος μας να της σταθούμε όπως άλλωστε και εκείνη σε εμάς, εμψυχώνοντάς την και βοηθώντας την να πάει παρακάτω στη ζωή της. Διάβασε εδώ τι να κάνεις για να βοηθήσει την κατάσταση με τον καλύτερο πιθανό τρόπο.

Άκου όσα έχει να σου πει και μην προσφέρεις φτηνές συμβουλές

Όταν η φίλη μας είναι πληγωμένη και περνά δύσκολα, έχει κατά πάσα πιθανότητα την ανάγκη να βγάλει από μέσα της τον πόνο και την πίκρα που την ταλαιπωρούν. Σε αυτή την προσπάθεια υποστήριξής της, άκου όλα όσα έχει να σου πει και μην προσφέρεις φτηνές συμβουλές ή κλισέ όπως ότι «είναι καλύτερα χωρίς εκείνον». Μερικές φορές, ακόμη και η σιωπή μας και το να είμαστε εκεί αρκούν.

Μην προσπαθήσεις να της κανονίσεις ένα ραντεβού ή νέα γνωριμία

Η φίλη σου έχει μόλις χωρίσει, περνά δύσκολα και το τελευταίο που χρειάζεται είναι να πέσει κατευθείαν με τα μούτρα σε νέες γνωριμίες και ραντεβού. Επίτρεψέ της να θρηνήσει όσο εκείνη θεωρεί ότι επιθυμεί και μόνο αν η ίδια στο ζητήσει, κανόνισε να τη βοηθήσεις στην επιστροφή της στο dating scene.

Οργάνωσε διασκεδαστικές δραστηριότητες μαζί της

Ένα ταξίδι με τις κολλητές, ένα σπα, μια μέρα στην παραλία και μια πατροπαράδοτη μπαρότσαρκα είναι ό,τι πρέπει για να κάνεις τη φίλη σου να ξεχαστεί και να περάσει καλά, χωρίς να έχει στο μυαλό της όλα όσα έχουν συμβεί στην ερωτική της ζωή.

Απόφυγε το να μιλάς για τα δικά σου ερωτικά για ένα διάστημα

Το να μοιραστείς με τη φίλη σου στιγμές από τα δικά σου ερωτικά που μπορεί να είναι στα καλύτερά τους αυτήν την περίοδο είναι κάτι που πρέπει αναμφίβολα να αποφύγεις. Δεν θα ήθελες να την φορτίσεις συναισθηματικά με κάτι που υπό άλλες συνθήκες θα την χαροποιούσε χωρίς αμφιβολία.

Υπενθύμισέ της την αξία της

Στο τέλος της ημέρας, οι φίλες μας είναι εδώ για να μας υπενθυμίζουν όλους τους λόγους που μας έχουν επιλέξει στη ζωή τους και τους είμαστε πολύτιμες. Μερικές γλυκές κουβέντες από την πλευρά σου είναι ο καλύτερος τρόπος να απαλύνει ο πόνος και να ξεπεράσει σταδιακά όσα έχουν συμβεί.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares