Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γνωριμία με τα πεθερικά: Πώς να προετοιμάσεις τον σύντροφό σου

Πώς να προετοιμάσεις τον σύντροφό σου ώστε να γνωρίσει τους γονείς σου, χωρίς να αισθανθεί στιγμή άβολα



Είστε καιρό μαζί και ήρθε πια η στιγμή οι γονείς σου να γνωριστούν με τον σύντροφό σου. Και μπορεί για εσένα να είναι απλά μια όμορφη στιγμή με τους ανθρώπους που αγαπάς, όμως εκείνος φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αγχωμένος με την όλη διαδικασία. Διάβασε εδώ πώς θα τον βοηθήσεις να προετοιμαστεί, για να κυλήσουν όλα όμορφα και χωρίς περιττά άγχη.

Μην τον φοβίσεις

Όλοι μας έχουμε ζήσει ευτράπελα και ντροπιαστικές στιγμές με την οικογένειά μας, δεν χρειάζεται όμως να τονίσεις στον σύντροφό σου το πόσο εκκεντρική μπορεί να είναι, ούτε ότι ο μπαμπάς σου είναι αυτό που θα λέγαμε «αυστηρός». Περιορίσου σε απλές πληροφορίες και άστον να ανακαλύψει μόνος του τον χαρακτήρα των δικών σου.

Προετοίμασε την οικογένειά σου

Για να αποφευχθούν άβολες στιγμές σιωπής, προετοίμασε την οικογένειά σου δίνοντας πληροφορίες για τον σύντροφό σου και όσα κάνει στη ζωή του. Έτσι θα νιώσουν μεγαλύτερη οικειότητα μαζί του και θα έχουν να συζητήσουν μπόλικα πράγματα.

Δώσε στον σύντροφό σου λίγο background

Παρότι είναι βασικό να μην τρομάξει, πρέπει να ξέρει και λίγες λεπτομέρειες για τους δικούς. Ενημέρωσέ τον για θέματα που καλό θα ήταν να μην ανοίξουν στη συζήτηση, μίλα του για τη σχέση των γονιών σου με εσένα και όσα εσύ κρίνεις ότι πρέπει να ξέρει.

Βρες ένα σωστό σημείο συνάντησης

Οι γονείς σου μπορεί να θέλουν να κάνετε τραπέζι στο σπίτι, όμως αυτό είναι που θα απογειώσει το άβολο της υπόθεσης. Διάλεξε καλύτερα ένα καφέ στο οποίο νιώθετε όλοι άνετα και απόφυγε τις επισημότητες τύπου δείπνο. Θα είναι καλύτερα για όλους.

Δίνε συνεχώς πάσες στον σύντροφό σου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής σας, φρόντισε να δίνεις πάσες στο σύντροφό σου ώστε να συμμετέχει στην κουβέντα δίχως ντροπές. Έτσι θα τον καθοδηγήσεις και ως ένα βαθμό ως προς τα θέματα που θα μπορούσατε όλοι μαζί να συζητήσετε.

Χαλάρωσε

Τέλος, μην ανησυχείς για την πρώτη γνωριμία του συντρόφου σου με την οικογένειά σου. Κατά πάσα πιθανότητα, όλα θα πάνε καλά και την επόμενη φορά θα ξανασυναντηθείτε έχοντας σίγουρα ακόμη περισσότερα να πείτε.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.