Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι απατούν περισσότερες από μία φορές

Τι είναι αυτό που δημιουργεί τους serial cheaters;



Ο κόσμος λέει «μια φορά cheater, για πάντα cheater». Ποιοι είναι όμως οι πραγματικοί λόγοι που οι άνθρωποι μετατρέπονται σε serial cheaters και απατούν περισσότερες από μία φορές στις σχέσεις που συνάπτουν στη ζωή τους; Έχουμε όλες τις απαντήσεις.

Είναι νάρκισσοι

Ο ναρκισσισμός είναι ένα στοιχείο στο χαρακτήρα των ανθρώπων που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις που παίρνουν στη ζωή τους και τον τρόπο με τον οποίο κινούνται στις σχέσεις τους. Πιστεύοντας πως είναι πιο σημαντικοί από όλους και διατηρώντας μια στάση στην οποία η ενσυναίσθηση απουσιάζει πλήρως, οι νάρκισσοι δεν διστάζουν να απατήσουν μία ή και περισσότερες φορές στη ζωή τους, χωρίς καν να λαμβάνουν υπόψη τις συνέπειες της πράξης τους. Κι όμως αυτές πάντα έρχονται στην επιφάνεια αργά ή γρήγορα.

Μένουν σε σχέσεις περισσότερο από όσο θα έπρεπε

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Αρκεί φυσικά να συνειδητοποιούμε ότι τελειώνουν και να μην παραμένουμε σε σχέσεις που έχουν κάνει προ πολλού τον κύκλο τους. Ένα κλασικό λάθος που οδηγεί έναν cheater στο να γίνει τελικά serial cheater πριν καν το καταλάβει.

Δεν παίρνουν ποτέ τις σχέσεις στα σοβαρά

Ακόμη ένας λόγος που γεννά τους serial cheaters δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι, απλώς δεν παίρνουν ποτέ στα σοβαρά τις σχέσεις. Και αυτό είναι κάτι που τις περισσότερες φορές είναι διακριτό πριν καν γίνουν άπιστοι σε αυτές.

Φοβούνται τη δέσμευση

Η απιστία σε μια σχέση και η επανάληψή της σε επόμενες είναι πολλές φορές ένδειξη μιας βαθύτερης κατάστασης, αυτής το φόβου της δέσμευσης. Κάποιοι άνθρωποι απλώς φοβούνται τόσο πολύ μην πληγωθούν ή το να βρεθούν σε μια σοβαρή σχέση που δεν θα ξέρουν πως να διαχειριστούν, που επιλέγουν τελικά να πληγώσουν πρώτοι τον άλλον.

Είχαν κακά πρότυπα για τις σχέσεις τους

Μια κατεστραμμένη γονεϊκή σχέση αποτελεί το βασικό παράδειγμα του γιατί μερικοί άνθρωποι γίνονται serial cheaters. Και μπορεί αυτή η δικαιολογία να στέκει σε μικρές ηλικίες, από ένα σημείο και μετά όμως αποτελεί συνειδητή επιλογή.

Δεν επιλύουν ουσιαστικά τα προβλήματά τους με τους ερωτικούς τους συντρόφους

Τέλος, ακόμη μια αιτία που γεννά serial cheaters δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι οι άνθρωποι τείνουμε να μην συζητάμε ουσιαστικά για τα προβλήματά μας. Έτσι, το μένουν άλυτα και να συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου οδηγεί αργά ή γρήγορα στην απιστία.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department