Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να αποβάλεις μια ανθυγιεινή εμμονή μαζί του και να τον ξεπεράσεις για τα καλά

Πώς να διαχειριστείς μια κατάσταση που νιώθεις ότι έχει ξεφύγει και σε φθείρει λίγο λίγο καθημερινά



Το να αποκτάς εμμονή με έναν άνθρωπο που γνωρίζεις καλά πως δεν είναι για εσένα, είναι ένα από τα πιο δύσκολα συναισθήματα και καταστάσεις με τα οποία μπορείς να έρθεις αντιμέτωπη στη ζωή σου. Σε περίπτωση που βρίσκεσαι ήδη σε αυτήν τη δύσκολη θέση, διάβασε τι να κάνεις για να αποβάλεις αυτήν την ανθυγιεινή εμμονή μαζί του και να τον ξεπεράσεις για τα καλά.

Μην τον αφήνεις να επικυρώνει το ποια είσαι

Όταν αποκτάς εμμονή με έναν άνθρωπο, τείνεις να λαμβάνεις υπόψη τη γνώμη του πολύ περισσότερο σε σχέση με αυτήν των υπόλοιπων ανθρώπων, γεγονός που τελικά μοιάζει να τον κάνει να επικυρώνει το ποια είσαι. Προσπάθησε λοιπόν να αποβάλεις σταδιακά την προσέγγιση αυτή και θα δεις ότι σιγά σιγά θα αλλάξει και η γενικότερη αντίληψή σου για το άτομο αυτό.

Κάνε disconnect

Ο κόσμος των κοινωνικών δικτύων δεν αφήνει πολλά περιθώρια ώστε να μην σκεφτόμαστε έναν άνθρωπο, αφού με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούμε να μεταφερθούμε στο προφίλ του και σε όσα κάνει. Επίλεξε λοιπόν να κάνεις ένα disconnect για ένα διάστημα, που θα σου δώσει την απαραίτητη απόσταση κι αν νιώθεις ότι δεν το ‘χεις, προσπάθησε να βάζεις σταδιακά όρια μέσα στην ημέρα ως προς τη χρήση των κοινωνικών δικτύων. Ένα μπλοκ επίσης θα βοηθούσε δίχως αμφιβολία.

Θυμήσου τις κακές στιγμές

Υπάρχει λόγος που αυτός ο άνθρωπος δεν είναι για εσένα, παρά το ότι είσαι εμμονική μαζί του, και αυτό είναι που πρέπει να φέρεις στο νου σου. Όσο δύσκολο κι αν σου είναι, σκέψου τις κακές στιγμές που είχατε μαζί, τις όποιες προσβολές των συναισθημάτων σου και τους κακούς τρόπους που μεταχειρίστηκε τα πράγματα. Σύντομα θα τον απομυθοποιήσεις.

Απόσπασε την προσοχή σου

Βρες ένα χόμπυ, βγες περισσότερο έξω με φίλες και φίλους, κάνε ένα ταξίδι μακριά, δοκίμασε ακόμη και το να κάνεις περισσότερη γυμναστική. Όσο περισσότερο αποσπάς την προσοχή σου, τόσο πιο εύκολο είναι τελικά το να τον ξεπεράσεις.

Βρες τι βρίσκεται πίσω από την εμμονή σου και διόρθωσέ το

Ο καλύτερος τρόπος να αποβάλεις μια εμμονή είναι το να βρεις τι ευθύνεται για την ύπαρξή της. Κάνε λοιπόν εσωτερική δουλειά και αναζήτησε τις αιτίες της κατάστασης στην οποία βρίσκεσαι. Αν δεν μπορείς μόνη, η βοήθεια φίλων ή ενός ειδικού είναι πάντα μια σωστή επιλογή.

Αναγνώρισε την αξία σου

Τέλος, για να τελειώσει μια και καλή η εμμονή σου με ένα άτομο που δεν είναι για σένα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αναγνωρίσεις την αξία σου και να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου. Ξέρεις ότι είσαι πολύ καλύτερή του και οφείλεις να το θυμάσαι πάντα.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 κλειδιά για να νιώθετε ικανοποιημένοι στη σχέση σας

Χρήσιμες συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο ή μια μακροχρόνια υγιή σχέση

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

ΣΧΕΣΕΙΣ

12 σημάδια ότι ένα τραύμα από το παρελθόν επηρεάζει τη σχέση σας

Πώς να καταλάβεις αν μια τραυματική σου εμπειρία έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο πώς είστε με τον σύντροφό σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 7 Μαΐου

Για να ισορροπήσετε τις αντιθέσεις που υπάρχουν, πάρτε πρωτοβουλίες

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει