Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να χωρίσεις με ένα άτομο που πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις ώστε ο χωρισμός σας να είναι ανώδυνος και να μην δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στη ζωή σας



Η σχέση σου με τον σύντροφό σου γνωρίζεις ότι έχει κάνει τον κύκλο της και ότι πρέπει να τερματιστεί και επίσημα. Το γεγονός όμως ότι εκείνος πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια, σε κάνει να νιώθεις αμήχανα μπροστά στο πώς εκείνος θα διαχειριστεί την κατάσταση, ενώ δεν είναι και σπάνιο το να φοβάσαι ότι θα βλάψει τον εαυτό του. Διάβασε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις ώστε να χωρίσεις με ένα πρόσωπο που ταλαιπωρείται από μια ασθένεια σχετιζόμενη με την ψυχική του υγεία, ώστε να προστατέψεις εκείνο και να είναι ο χωρισμός σας όσο το δυνατόν πιο ανώδυνος.

Pixel

Βεβαιώσου ότι τα συμπτώματα είναι σταθεροποιημένα

Το timing σε έναν χωρισμό αυτού του είδους είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Βεβαιώσου ότι τα συμπτώματα της ασθένειας που έχει ο σύντροφός σου είναι σταθεροποιημένα, ώστε να αποφευχθούν καταστάσεις όπως τα καταθλιπτικά επεισόδια. Μην αφήσεις τον σύντροφό σου σε μια συνθήκη όπου ο ίδιος περνά πολύ δύσκολα, αλλά περίμενε ώστε να είναι σε κατάσταση να διαχειριστεί το πρόβλημά του.

Βεβαιώσου ότι λαμβάνει την απαραίτητη υποστήριξη

Είτε αυτή μεταφράζεται σε ιατρική βοήθεια και αγωγή, είτε σε ένα περιβάλλον ανθρώπων που παρέχει ασφάλεια και φροντίδα, βεβαιώσου ότι ο σύντροφός σου λαμβάνει την απαραίτητη υποστήριξη προτού χωρίσετε.

Pixel

Εξήγησε γιατί χωρίζετε και απάντα στις ερωτήσεις του

Ο σύντροφός σου έχει δικαίωμα να μάθει τους λόγους για τους οποίους χωρίζετε, ενώ το να απαντήσεις στις ερωτήσεις του θα βοηθήσει αισθητά στο να καταλάβει την πλευρά σου. Επιπλέον θα αποφευχθούν περαιτέρω στενοχώριες όταν οι δύο πλευρές είναι ξεκάθαρες ως προς τις σκέψεις τους.

Θέσε όρια μετά τον χωρισμό

Το τέλος μιας σοβαρής σχέσης είναι σχεδόν πάντα σταδιακό, όμως από ένα σημείο και μετά έχεις δικαίωμα και οφείλεις να θέσεις για την προστασία του εαυτού σου όρια ως προς την επικοινωνία σας. Δεν χρειάζεται να είσαι σκληρή, αλλά εξήγησε σε βάθος το πώς το σκέφτεσαι.

Βεβαιώσου ότι είναι καλά μετά τον χωρισμό σας

Είτε επικοινωνείτε άμεσα μεταξύ σας, είτε όχι, βεβαιώσου ότι μαθαίνεις νέα του συντρόφου σου μετά τον χωρισμό σας και ότι εκείνος είναι καλά. Μην ξεχνάς ότι παρότι η σχέση σας έλαβε τέλος, εκείνος αποτελεί ακόμη έναν σημαντικό άνθρωπο στη ζωή σου.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να (ξανα)κερδίσεις την εμπιστοσύνη του…

Και κυρίως πώς να μην την (ξανα)χάσεις!

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Φεστιβάλ Καννών 2024: Τα ωραιότερα beauty looks που είδαμε στο κόκκινο χαλί και θέλουμε να αντιγράψουμε

Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν ως προς το μακιγιάζ και τις κομμώσεις, στη λαμπερή Croisette

CELEBS

Πιρς Μπρόσναν: Αγνώριστος ο ηθοποιός στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Η μεταμόρφωση του 70χρονου σταρ είναι εντυπωσιακή!