Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να απαντήσεις όταν ο πρώην σου σου ζητά να τα ξαναβρείτε και εσύ δεν ξέρεις πώς νιώθεις

Πριν βιαστείς να απαντήσεις κάτι που θα μετανιώσεις, διάβασε εδώ όλα όσα πρέπει να σκεφτείς και να κάνεις αν βρίσκεσαι σε μια παρόμοια κατάσταση



Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας πρώην σύντροφός μας τυχαίνει να μας ζητήσει να τα ξαναβρούμε, ακόμη και μετά από έναν επίπονο και δύσκολο χωρισμό. Και επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι βέβαιο ότι το δίλημμα είναι μεγάλο, ακολούθα να τις συμβουλές μας προτού απαντήσεις κάτι που θα μετανιώσεις.

Σκέψου πριν να μιλήσεις και πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι γι’ αυτό

Μην αισθανθείς πίεση να απαντήσεις αμέσως όταν ένας πρώην σύντροφος σε προσεγγίσει ξανά ζητώντας σου να τα ξαναβρείτε. Πάρε όσο χρόνο κρίνεις εσύ η ίδια ότι χρειάζεσαι για να σκεφτείς όσα έζησες μαζί του, τι σου λείπει από εκείνον και αν πραγματικά έχει νόημα να είστε και πάλι μαζί. Αν σε πιέσει, τότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις…

Σκέψου πώς θα επηρεαστεί η ζωή σου

Πώς θα επηρεαστεί η ζωή σου από αυτήν την επιστροφή στα παλιά; Είναι κάτι για το οποίο αξίζει τον κόπο πραγματικά ή είσαι απλά εγκλωβισμένη στην ιδέα μιας σχέσης που όμως στο παρόν δεν έχει κανένα νόημα;

Σκέψου τον άνθρωπο με τον οποίο μπορεί να είσαι τώρα μαζί

Δεν είναι απαραίτητο να σε προσεγγίσει ένας πρώην σου μόνο αν είσαι single. Σκέψου λοιπόν τον άνθρωπο με τον οποίο μπορεί να είσαι τώρα μαζί και πόσα αυτός μπορεί να σημαίνει για σένα και τη ζωή σου. Ίσως έτσι η απάντηση να έρθει πιο εύκολα.

Χώρισε πρώτα

Αν πράγματι είσαι με κάποιον αυτήν την περίοδο και σκέφτεσαι όντως να τα ξαναβρείς με τον πρώην σου, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χωρίσεις πρώτα και να μείνεις λίγο καιρό μόνη. Είναι πολύ πιθανό η επιστροφή στον πρώην σου να είναι απλά μια καλή δικαιολογία του μυαλού σου ώστε να βγεις από την τωρινή σου σχέση, χωρίς να έχεις πραγματικά ανάγκη να είσαι με κάποιον άλλον.

Θυμήσου όλες τις κακές στιγμές

Πριν τα ξαναβρείς με έναν πρώην σου, θυμήσου ξανά όλες εκείνες τις φορές που περάσατε άσχημα μαζί και τις κακές στιγμές που ίσως ταλαιπώρησαν εσένα και τη σχέση σου. Είναι αυτές λάθη και των δύο ή μόνο εκείνου; Αν ισχύει το δεύτερο, τότε ίσως θα ήταν καλύτερο να μην ενδώσεις. 

Γίνε ειλικρινής με τον εαυτό σου

Μην προσπαθήσεις να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα ώστε να δεχτείς πίσω τον πρώην σου που μπορεί να σε έχει πληγώσει. Γίνε ειλικρινής με τον εαυτό σου, παραδέξου ότι έχεις ακόμη αισθήματα για εκείνον και προσπάθησε να πάρεις μια απόφαση που θα είναι η σωστή για εσένα και την αξιοπρέπειά σου.

Μην φοβάσαι την αβεβαιότητα

Αν ακόμη δεν ξέρεις μέσα σου τι πραγματικά θέλεις, μη φοβηθείς να δείξεις σε εκείνον την αβεβαιότητά σου. Αν σε σέβεται πραγματικά και σε θέλει πίσω στη ζωή του, θα σου δώσει χρόνο και χώρο ώστε να αποφασίσεις τι θέλεις κι εσύ η ίδια. 

Μην ξαναγράψεις το παρελθόν

Αν ο πρώην σου είναι ένας άνθρωπος που σε πλήγωσε, σε κακοποίησε ή σε έκανε να αμφιβάλεις για τον εαυτό και τις επιλογές σου, προσπάθησε με όλη σου τη δύναμη να αρνηθείς να εμπλακείς και πάλι μαζί του, ξαναγράφοντας για ακόμη μια φορά το παρελθόν. Θα είναι σίγουρα δύσκολο στην αρχή, όμως οι δικοί σου άνθρωποι θα είναι δίπλα σου να σε βοηθήσουν να το ξεπεράσεις και να προχωρήσεις σε κάτι που να σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.