5 τρόποι για να ενισχύσεις το αίσθημα εμπιστοσύνης στη σχέση σου

Η εμπιστοσύνη είναι ο θεμέλιος λίθος μιας δυνατής σχέσης και εσύ μπορείς να βοηθήσεις ώστε αυτή να είναι πάντα εκεί

Ναταλία Πετρίτη

Όλοι και όλες μας κουβαλάμε τραύματα, φόβους και προσδοκίες, γεγονός που μερικές φορές καθιστά πιο δύσκολο το να νιώσουμε ασφαλείς μέσα σε μια σχέση, ανεξάρτητα πιθανώς από τη συμπεριφορά του συντρόφου μας. Επειδή όμως η εμπιστοσύνη είναι ο θεμέλιος λίθος μιας δυνατής σχέσης και εγγυάται πάντα την ευημερία της, μάθε πώς μπορείς να βοηθήσεις ώστε αυτή να είναι πάντα παρούσα ως παράγοντας στην κοινή σας ζωή.

Κράτα για σένα όσα σου λέει εμπιστευτικά ο σύντροφός σου

Μην αναφέρεις παραέξω όσα έχει μοιραστεί εκείνος μαζί σου, καθώς έτσι είναι που  καταστρέφεται η μεταξύ σας εμπιστοσύνη. Αντίθετα, σεβάσου ότι εσύ είσαι ο άνθρωπος με τον οποίο επίλεξε να μοιραστεί όσα τον απασχολούν, αφού είσαι μια σημαντική παρουσία στη ζωή του.

Σκέψου τα ενδιαφέροντα του συντρόφου σου

Όσα περισσότερα κάνεις για εκείνον, τόσο περισσότερο θα ξέρει ότι είναι σημαντικός για σένα και πως νοιάζεσαι πραγματικά για τις επιθυμίες του. Αν ο σύντροφός σου νιώθει πως μπορεί να βασιστεί επάνω σου, θα είναι πολύ πιο εύκολο για εκείνον να μοιραστεί μαζί σου τις πιο ευάλωτες πτυχές του εαυτού του.

Μη βασίζεις σε τηλέφωνα και μηνύματα την επικοινωνία με το σύντροφό σου

Αφιέρωσε χρόνο για να επικοινωνείτε πρόσωπο με πρόσωπο. Η επικοινωνία θα σας βοηθήσει να χτίσετε μια μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας καθώς σταδιακά θα ανοίγεστε και θα εκτίθεστε περισσότερο μεταξύ σας.

Να τηρείς τις μικρές υποσχέσεις που δίνεις

Για παράδειγμα, αν λες πως θα τηλεφωνήσεις όταν φτάσεις κάπου, φρόντισε να θυμάσαι να το κάνεις! Οι μικρές πράξεις βοηθούν να χτίσετε δυνατά θεμέλια εμπιστοσύνης.

Μάθε να ζητάς συγνώμη αν κάνεις ένα λάθος ή απογοητεύσεις τον σύντροφό σου 

Μια αυθεντική συγνώμη θα πρέπει να είναι ειλικρινής και από την καρδιά σου. Για να έχει πραγματικά βαρύτητα, ανάλαβε την ευθύνη των πράξεών σου και καθησύχασε τον σύντροφό σου ότι αντιλαμβάνεσαι πως τον επηρέασαν οι πράξεις σου. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares