Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Όλα όσα πρέπει να προσέξεις όταν παίξει επανασύνδεση με τον/την πρώην

Μια δεύτερη ευκαιρία αξίζει σε όλους, αρκεί να μην περιλαμβάνει τα ίδια λάθη του παρελθόντος 



Η επανασύνδεση με έναν ή μια πρώην σύντροφο είναι κάτι που είναι εξαιρετικά συχνό, παρά το γεγονός ότι ενέχει μεγάλους κινδύνους ως προς το ρίσκο που παίρνετε από κοινού. Μια δεύτερη ευκαιρία αξίζει σε όλους, αρκεί να μην περιλαμβάνει όμως τα ίδια λάθη του παρελθόντος. Συνέχισε να διαβάζεις λοιπόν για να μάθεις όλα αυτά που πρέπει να προσέξεις όταν σκέφτεσαι την επανασύνδεση με τον/την πρώην.

Μην το κάνεις για τους λάθος λόγους

Πολλά ζευγάρια αποφασίζουν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους επειδή φοβούνται τη μοναξιά ή επειδή τρομάζουν στην ιδέα μιας νέας γνωριμίας. Με αυτό τον τρόπο δεν επενδύουν και τόσο σοβαρά σε μια επανασύνδεση και καταλήγουν σε έναν ακόμα χωρισμό, που μπορεί μάλιστα να γίνει ακόμη πιο δύσκολος από τον προηγούμενο. Δώσε λοιπόν χρόνο στον εαυτό σου, μάθε να απολαμβάνεις τη στιγμή και την παρέα των φίλων σου, πάρε πρωτοβουλίες ώστε να βγεις εκεί έξω και αν νιώθεις ακόμα πως σου λείπει η προηγούμενη σχέση σου, τότε σκέψου την επανασύνδεση.

Αν φοβάσαι να το πεις στους φίλους σου, αυτό κάτι σημαίνει

Αυτό δείχνει πως δεν είσαι και τόσο σίγουρος/-η για την απόφασή σου, γι’ αυτό και δεν νιώθεις έτοιμος/-η να δεχτείς τις ερωτήσεις τους και τα ενδεχόμενα αρνητικά σχόλιά τους.

Κάτι πρέπει να αλλάξει

Δεν αρκεί το ότι λείπετε ο ένας στον άλλο και αγαπιέστε. Οδηγηθήκατε στον χωρισμό για κάποιους λόγους, οι οποίοι και θα πρέπει να εξεταστούν σωστά και να επιλυθούν για να ξεκινήσετε από μια νέα στέρεη βάση. Επένδυσε λοιπόν στον διάλογο και προσπαθήστε και οι δύο αν όντως είναι κάτι στο οποίο πιστεύετε.

Γράψτε μια λίστα

Φτιάξτε ο καθένας από μια λίστα με όλα όσα περιμένετε από αυτή την επανασύνδεση και με όλα όσα σας προβληματίζουν. Μετά συζητήστε τα για να δείτε τα θέματα που πρέπει να λύσετε για να προχωρήσετε.

Επενδύστε στην ώριμη αντιμετώπιση

Ο χρόνος που περάσατε χώρια σας έδωσε σίγουρα νέες εμπειρίες, αλλά και τη δυνατότητα να σκεφτείτε ξανά κάποια πράγματα και να αναθεωρήσετε κάποιες αποφάσεις σας. Έτσι θα αντιμετωπίσετε και με νέο τρόπο θα αντιμετωπίσετε και με διαφορετικό τρόπο πλέον μια κατάσταση.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!