Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τα κοινά στοιχεία όλων των επιτυχημένων ερωτικών σχέσεων που συχνά ξεχνάμε

Ποια είναι αυτά τα στοιχεία που συνεχώς υποτιμούμε, αλλά κάνουν όλη τη διαφορά;



Αγάπη, ρομαντισμός, κατανόηση, ανιδιοτέλεια, κοινά γούστα και τόσα άλλα, είναι οι παράγοντες που συνήθως φέρνουν κοντά δύο ανθρώπους, εξασφαλίζοντας ότι η ερωτική τους σχέση θα κρατήσει στον χρόνο και θα πετύχει. Κι όμως, υπάρχουν κάποια στοιχεία που πολλές φορές παραβλέπουμε, τα οποία είναι και μερικά από τα πιο σημαντικά τελικά ώστε να κρατήσει μια σχέση και αυτή να πετύχει πραγματικά. Να ποια είναι αυτά.

Έχετε ένα κοινό, εμπνευσμένο όραμα.

Καθένας από εμάς έχει μέσα του ένα όραμα για τη σχέση που πραγματικά επιθυμεί. Όταν αυτό είναι κοινό με αυτό του συντρόφου μας, τότε η σχέση εξελίσσεται με τους όρους που και οι δύο επιθυμούν, χτίζοντας γερά θεμέλια για μια καθημερινότητα και εν τέλει μια ζωή στην οποία το ζευγάρι θα πορεύεται από κοινού, κάνοντας ό,τι ακριβώς επιθυμεί και ονειρευόταν πάντα.

Μαθαίνετε μαζί

Οι σχέσεις τείνουν να μας δείχνουν την ανάγκη για αλλαγή και μάθηση, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν ισχυρά στοιχεία της δέσμευσης και της συνεργασίας που μας βοηθούν να μάθουμε να αγαπάμε ακόμη περισσότερο. Αν σε αυτή τη διαδικασία είστε ουσιαστικοί συνοδοιπόροι και πρόθυμοι να μάθετε μαζί, τότε τα νέα είναι καλά για τη σχέση σας.

Περνάτε χρόνο μαζί

Ο χρόνος που περνάμε με τον σύντροφό μας πρέπει πρωτίστως να είναι ποιοτικός, αλλά αυτό δεν αντικαθιστά την ποσότητα του χρόνου που χρειάζονται οι σχέσεις για να ευδοκιμήσουν. Περάστε χρόνο διασκεδάζοντας, συζητώντας για τις ζωές σας, τις αλλαγές και τα όνειρά σας και εξερευνήστε μαζί τη σχέση σας και το που μπορεί αυτή να φτάσει.

Δίνετε την έμφαση στα θετικά της σχέσης

Μαζί δίνετε προτεραιότητα στην ασφάλεια και την απόλαυση στη σχέση σας, γεγονός που σας εξοπλίζει επαρκώς ώστε να αντιμετωπίζετε και τις δύσκολες στιγμές με επιτυχία. Αυτό είναι που κάνει τη σχέση σας να είναι ανθεκτική στον χρόνο και τα όποια προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός