Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Dating με τον καλύτερό σου φίλο: Όλες οι συμβουλές που χρειάζεσαι

Και πώς να αποφύγεις άβολες καταστάσεις που ενδέχεται να προκύψουν



Το να ερωτευτείς τον καλύτερό σου φίλο σίγουρα δεν είναι κάτι που περνά εύκολα από το μυαλό σου, συμβαίνει όμως πολύ πιο συχνά από όσο νομίζεις. Και αν υπάρξει ανταπόκριση και από την άλλη πλευρά, τότε είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί μια σχέση ανάμεσά σας που θα σας κάνει πραγματικά να πλέετε σε πελάγη ευτυχίας, με δεδομένο ότι αγαπιέστε από την πρώτη στιγμή και έχετε σίγουρα άπειρα κοινά στοιχεία. Για να πάνε όμως όλα καλά, αποφεύγοντας μερικές άβολες καταστάσεις που ενδέχεται να προκύψουν, συνέχισε να διαβάζεις για να λάβεις τις συμβουλές που αναμφίβολα χρειάζεσαι. Και δες πώς πρέπει να κινηθείς ώστε να δείξεις τα συναισθήματά σου.

Να είσαι ειλικρινής

Μπορεί η ιδέα του φλερτ να φαντάζει ιδανική ώστε να καταλάβεις αν ανταποκρίνεται και ο φίλος σου ερωτικά, όμως πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσεις σε εκείνον τα συναισθήματά σου, χωρίς παιχνίδια. Κάντο με τόλμη, όποια και αν είναι η ανταπόκριση.

Προχώρησε αργά

Για να χτιστεί η απαραίτητη συναισθηματική σύνδεση μεταξύ σας, αν υπάρχει όντως ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές, μην αφήσεις το σεξ να έρθει πρώτο, μιας που αυτό ενδέχεται να περιπλέξει τα πράγματα και να μην θέσει τα σωστά θεμέλια στη σχέση σας. Δώσε λοιπόν βάση στο προηγούμενο σχόλιο και όταν η ανταπόκριση από την άλλη πλευρά επιβεβαιωθεί, ξεκινήστε να βγαίνετε ραντεβού σαν άλλοι έφηβοι και προχωρήστε σιγά σιγά.

Κράτησε τους κοινούς σας φίλους εκτός

Όπως σε κάθε νέα σχέση, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, είναι λογικό να θέλεις να μοιραστείς τα πάντα με την κολλητή σου φίλη. Είναι όμως προτιμότερο να αφήσεις όμως τους κοινούς σας φίλους για ένα διάστημα χωρίς πληροφορίες για το τι συμβαίνει στην ερωτική σου ζωή, λαμβάνοντας συμβουλές από εκείνους που δεν γνωρίζουν τον νέο σου σύντροφο. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις χρήσιμα σχόλια από κάποιον που είναι πράγματι αμερόληπτος και δεν θα προκαλέσει σύγχυση ως προς τις σκέψεις σου.

Μην εξιδανικεύεις την σχέση

Το γεγονός ότι έχεις ξεκινήσει αυτή τη σχέση γνωρίζοντας ήδη τον σύντροφό σου δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επαναπαύεσαι. Μία καλή σχέση απαιτεί δουλειά, αφοσίωση και ωριμότητα και από τις δύο πλευρές, ενώ οι ερωτικές σχέσεις διαφέρουν αρκετά από τις φιλικές. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, δείξε την ίδια προσοχή που θα έδειχνες σε οποιαδήποτε άλλε περίπτωση και βάλτε μαζί τα θεμέλια για κάτι πολύ όμορφο.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department