Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μπορεί η ψηφιακή αποτοξίνωση να ενισχύσει τη σεξουαλική ζωή μας;

Μήπως η λύση για την ενίσχυση της libido μας βρίσκεται στον περιορισμό της ενασχόλησής μας με τα κοινωνικά μέσα και το κινητό μας;



Μήπως η σεξουαλική σου ζωή τον τελευταίο καιρό είναι λίγο άτονη και πιάνεις τον εαυτό σου να σκρολλάρει περισσότερο στα κοινωνικά μέσα από το να περνά τρυφερές στιγμές; Τότε ίσως έχει έρθει η ώρα να εγκαταλείψεις για λίγο την τεχνολογία που συνδέεται με το κινητό, τα social media και το mail σου, κάνοντας τη λεγόμενη ψηφιακή αποτοξίνωση.

Tο digital detox είναι μια πολύ συνηθισμένη πρακτική για όσους θέλουν να εξαλείψουν το άγχος ή να επικεντρωθούν στην κοινωνική αλληλεπίδραση που δεν απαιτεί τη χρήση οποιασδήποτε τεχνολογίας. Μέσω αυτής μπορούμε πολύ εύκολα να επικεντρωθούμε σε ό,τι είναι σημαντικό στην πραγματική μας ζωή και όχι στον εικονικό κόσμο, γεγονός που μας ενισχύει με πληθώρα τρόπων. Μερικοί από αυτούς δεν είναι άλλοι από το ότι νιώθουμε μεγαλύτερη ηρεμία, ασφάλεια και συγκέντρωση, ενώ άλλοι παράγοντες που ενισχύονται είναι η αυτοεκτίμησή μας, ο ύπνος και φυσικά η σεξουαλική μας ζωή.

Πώς μπορεί να πετύχει λοιπόν η ψηφιακή αποτοξίνωση ώστε να βελτιωθεί η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού; Διάβασε εδώ μερικά βοηθητικά tips.

-Επιλέξτε συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα για να κάνετε ψηφιακή αποτοξίνωση και οι δυο σας.

-Επενδύστε σε δραστηριότητες που δεν χρειάζονται καμία επαφή με την τεχνολογία. Βγείτε έξω, πηγαίντε σε μια συναυλία, ή φύγετε για ένα ερωτικό διήμερο σε έναν κοντινό προορισμό.

-Διαγράψτε προσωρινά τις εφαρμογές κοινωνικών μέσων από τα τηλέφωνά σας, για να μειώσετε τον πειρασμό και την εύκολη πρόσβασή σας σε αυτά.

-Ορίστε κανόνες με τον/τη σύντροφό σου για το πότε πρέπει και πότε δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τα τηλέφωνά σας.

-Κρατήστε τα τηλέφωνα εντελώς έξω από την κρεβατοκάμαρά σας.

-Να θυμάστε και οι δύο ότι τα τηλέφωνα μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιούνται για να ενισχύσουν τη σχέση σας, όχι να αποσπούν την προσοχή σας από αυτήν.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της