Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τρία βασικά σημάδια που πρέπει να προσέξεις αν έχεις μόλις μπει σε μια νέα σχέση

Μικρά σημάδια που πρέπει να έχεις στον νου σου, που ενδέχεται να καθορίσουν τη συνολική πορεία της σχέσης σου



Όταν βρίσκεσαι σε μια νέα ερωτική σχέση, όλα μοιάζουν ιδανικά μεταξύ εσένα και του/της συντρόφου σου και είναι σπάνιο το να αισθανθείς κάτι το αρνητικό. Κι όμως υπάρχουν ορισμένες συμπεριφορές και συνήθειες οι οποίες είναι διακριτές από το πρώτο κιόλας διάστημα και που μπορούν δυνητικά να καταστρέψουν μελλοντικά τη σχέση σας. Διάβασε ποιες είναι αυτές, ώστε να τις διαχειριστείτε μαζί όσο είναι νωρίς.

Η επαφή με πρώην

Το να μιλάει ο/η σύντροφός σας ή εσείς με έναν/μια πρώην δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Στην πραγματικότητα, μπορεί να σημαίνει ότι έχει λήξει οριστικά και αμετάκλητα αυτός ο κύκλος και τα ερωτικά συναισθήματα έχουν χαθεί για πάντα, έχοντας πλέον εξελιχθεί σε μια πραγματικά δυνατή φιλία. Η επαφή αυτή ωστόσο θα πρέπει να είναι γνωστή στο ζευγάρι από την πρώτη κιόλας στιγμή ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις, αλλά και να είναι γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η προηγούμενη αυτή σχέση έληξε, ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο να τρέφονται ελπίδες μέσω αυτής για κάποια επανασύνδεση.

Δεν εκφράζει τα συναισθήματά του/της

Αν ο/η σύντροφός σας δυσκολεύεται να εκφράσει τα συναισθήματά του, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μην είναι ακόμα έτοιμος/-η να εμπλακεί συναισθηματικά με ένα νέο πρόσωπο όπως εσείς. Θα μπορούσε φυσικά να σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να νιώσει την απαραίτητη ασφάλεια ή ότι θέλει η σχέση σας να κυλήσει σταδιακά. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η δυσκολία είναι κάτι που θα πρέπει να συζητήσετε μεταξύ σας, ώστε πολύ σύντομα να αποτελεί παρελθόν και να έχετε μια υγιή σχέση κατανόησης και ουσιαστικού μοιράσματος μεταξύ σας.

Έξοδος με φίλους

Αν ο/η σύντροφός σας βρίσκει μονίμως δικαιολογίες, ώστε να μην βρεθείτε στο ίδιο μέρος με την παρέα του/της, είναι κάτι που θα πρέπει να σας θορυβήσει. Ο προσωπικός χρόνος όλων των ανθρώπων είναι εξαιρετικά σημαντικός, ωστόσο εξίσου σημαντικός είναι και ο κοινός χρόνος που περνάει το ζευγάρι τόσο μόνο του, όσο και με τις υπόλοιπες κοινωνικές επαφές του. Κάνετε υπομονή και δώστε τον απαραίτητο χώρο στο/στη σύντροφό σας χωρίς να γίνεστε πιεστική, ωστόσο αν η συμπεριφορά εμμένει για καιρό, συζητήστε τι είναι αυτό που μπαίνει ως εμπόδιο στο να έχετε ως έναν βαθμό κοινές εξόδους. Επιπλέον, στην περίπτωση έκφρασης ζήλιας κάθε φορά που βγαίνετε εσείς η ίδια με φίλες και φίλους, θα πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο του να έχετε εμπλακεί με ένα ιδιαίτερα κτητικό άτομο, γεγονός που καλό θα ήταν να τερματιστεί όσο είναι νωρίς.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department