Τρία βασικά σημάδια που πρέπει να προσέξεις αν έχεις μόλις μπει σε μια νέα σχέση

Μικρά σημάδια που πρέπει να έχεις στον νου σου, που ενδέχεται να καθορίσουν τη συνολική πορεία της σχέσης σου

Ναταλία Πετρίτη

Όταν βρίσκεσαι σε μια νέα ερωτική σχέση, όλα μοιάζουν ιδανικά μεταξύ εσένα και του/της συντρόφου σου και είναι σπάνιο το να αισθανθείς κάτι το αρνητικό. Κι όμως υπάρχουν ορισμένες συμπεριφορές και συνήθειες οι οποίες είναι διακριτές από το πρώτο κιόλας διάστημα και που μπορούν δυνητικά να καταστρέψουν μελλοντικά τη σχέση σας. Διάβασε ποιες είναι αυτές, ώστε να τις διαχειριστείτε μαζί όσο είναι νωρίς.

Η επαφή με πρώην

Το να μιλάει ο/η σύντροφός σας ή εσείς με έναν/μια πρώην δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Στην πραγματικότητα, μπορεί να σημαίνει ότι έχει λήξει οριστικά και αμετάκλητα αυτός ο κύκλος και τα ερωτικά συναισθήματα έχουν χαθεί για πάντα, έχοντας πλέον εξελιχθεί σε μια πραγματικά δυνατή φιλία. Η επαφή αυτή ωστόσο θα πρέπει να είναι γνωστή στο ζευγάρι από την πρώτη κιόλας στιγμή ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις, αλλά και να είναι γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η προηγούμενη αυτή σχέση έληξε, ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο να τρέφονται ελπίδες μέσω αυτής για κάποια επανασύνδεση.

Δεν εκφράζει τα συναισθήματά του/της

Αν ο/η σύντροφός σας δυσκολεύεται να εκφράσει τα συναισθήματά του, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μην είναι ακόμα έτοιμος/-η να εμπλακεί συναισθηματικά με ένα νέο πρόσωπο όπως εσείς. Θα μπορούσε φυσικά να σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να νιώσει την απαραίτητη ασφάλεια ή ότι θέλει η σχέση σας να κυλήσει σταδιακά. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η δυσκολία είναι κάτι που θα πρέπει να συζητήσετε μεταξύ σας, ώστε πολύ σύντομα να αποτελεί παρελθόν και να έχετε μια υγιή σχέση κατανόησης και ουσιαστικού μοιράσματος μεταξύ σας.

Έξοδος με φίλους

Αν ο/η σύντροφός σας βρίσκει μονίμως δικαιολογίες, ώστε να μην βρεθείτε στο ίδιο μέρος με την παρέα του/της, είναι κάτι που θα πρέπει να σας θορυβήσει. Ο προσωπικός χρόνος όλων των ανθρώπων είναι εξαιρετικά σημαντικός, ωστόσο εξίσου σημαντικός είναι και ο κοινός χρόνος που περνάει το ζευγάρι τόσο μόνο του, όσο και με τις υπόλοιπες κοινωνικές επαφές του. Κάνετε υπομονή και δώστε τον απαραίτητο χώρο στο/στη σύντροφό σας χωρίς να γίνεστε πιεστική, ωστόσο αν η συμπεριφορά εμμένει για καιρό, συζητήστε τι είναι αυτό που μπαίνει ως εμπόδιο στο να έχετε ως έναν βαθμό κοινές εξόδους. Επιπλέον, στην περίπτωση έκφρασης ζήλιας κάθε φορά που βγαίνετε εσείς η ίδια με φίλες και φίλους, θα πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο του να έχετε εμπλακεί με ένα ιδιαίτερα κτητικό άτομο, γεγονός που καλό θα ήταν να τερματιστεί όσο είναι νωρίς.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares