Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 αναχρονιστικοί κανόνες στο dating που καμία γυναίκα δεν θα έπρεπε να λαμβάνει υπόψη της

Το ότι μεγαλώσαμε με αυτούς στο μυαλό μας δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους ακολουθούμε εν έτει 2022



Μεγαλώνοντας στα ‘00s αλλά και νωρίτερα, ο κοινωνικός μας περίγυρος σίγουρα έπαιξε τεράστιο ρόλο στο πώς διαμορφώσαμε την κουλτούρα και τη συμπεριφορά μας γύρω από τις σχέσεις και το dating, επιβάλλοντας συγκεκριμένους κανόνες συμπεριφοράς στα πλαίσια αυτών. Και μπορεί πολλοί από αυτούς να είναι πραγματικά χρήσιμοι και να μας κάνει καλό να τους ακολουθούμε, υπάρχουν όμως και κάποιοι που το 2022 φαντάζουν εντελώς προβληματικοί και αναχρονιστικοί. Διάβασε στη συνέχεια ποιοι είναι οι 5 κανόνες στο dating που καμία γυναίκα δεν θα έπρεπε να λαμβάνει υπόψη της στη σύγχρονη εποχή και απελευθερώσου από τα στενά πλαίσια που αυτοί σε περιόριζαν καταπιέζοντάς σε στο παρελθόν.

«Παίξ’ το δύσκολη»

Η τακτική του να «το παίζεις δύσκολη» διασφαλίζει ότι δεν θα είσαι ποτέ η πρώτη που θα κάνεις μια κίνηση, θα σχεδιάσεις ένα ραντεβού ή θα εκφράσεις το πώς νιώθεις για τον πιθανό σύντροφό σου, δημιουργώντας και αναπαράγοντας την αντίληψη ότι οι άνδρες είναι αυτοί που έχουν το πάνω χέρι και δικαιούνται πάντα να διεκδικήσουν κάτι ερωτικό από τις γυναίκες. Επειδή όμως έχουμε 2022 και κάθε γυναίκα θα έπρεπε να νιώθει την άνεση του να εκφράζει τα συναισθήματά της όπως η ίδια επιθυμεί, αποδεσμεύσου από αυτόν τον αναχρονιστικό κανόνα.

«Μη μιλάς για τον πρώην σου»

Οι προηγούμενες σχέσεις των ανθρώπων δεν είναι μια θεματική που είναι εκτός ορίων σε μια νέα σχέση ή φλερτ και είναι απολύτως ανθρώπινο μια στο τόσο να συζητιέται κάτι σχετικό με αυτές.

«Μην μιλάς πολύ για τον εαυτό σου»

Η διατήρηση του μυστηρίου γύρω από το πρόσωπό μας δεν είναι πλέον προτεραιότητα για τους περισσότερους από εμάς. Αν θέλουμε πραγματικά να γνωρίσουμε τους ανθρώπους με τους οποίους βγαίνουμε σε ένα βαθύτερο επίπεδο, τις ελπίδες, τα όνειρα, τους φόβους, τις συνήθειές τους κ.ο.κ., τότε οφείλουμε να ακούμε με προσοχή, αλλά και να μιλάμε κι εμείς με τη σειρά μας για τον εαυτό μας.

«Μην απαντάς πολύ γρήγορα»

Απλώς απάντησε στο μήνυμα ή στην κλήση του/της όποτε θέλεις και μπορείς. Κανείς δεν θα σου επιβάλει τον κατάλληλο χρόνο.

«Μην κάνεις σεξ από το πρώτο ραντεβού»

Το μόνο πράγμα που έχει πραγματική σημασία σε μια σχέση που τώρα πάει να γεννηθεί είναι η αμοιβαία συναίνεση. Μην αφήσεις κανέναν επινοημένο κανόνα να σε εμποδίσει να περάσεις καλά με κάποιον με τον οποίο συνδέεσαι ερωτικά και απόλαυσε το σεξ όπως εσύ επιθυμείς, όποτε κι αν το επιθυμείς!

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα