Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τρεις συμβουλές να κρατήσετε ζωντανή τη φλόγα σε μια μακροχρόνια σχέση

Το μυστικό για σχέσεις που κρατούν στον χρόνο



Ρουτίνα, υποχρεώσεις, άγχη, αλλά και το πέρασμα του χρόνου, που πολλές φορές γίνεται βάναυσο. Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτά και το ίδιο συμβαίνει και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, πόσο μάλλον στις ερωτικές. Τι μπορεί να κάνει λοιπόν ένα ζευγάρι για να κρατήσει τη φλόγα ζωντανή, ακόμη και σε μια σχέση που κρατά πολλά χρόνια; Συνέχισε να διαβάζεις για τις τρεις συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις.

Η καθημερινή συνήθεια της «επανένωσης»

Η στιγμή της «επανένωσης» του ζευγαριού στο τέλος της ημέρας είναι σημαντική για αυτό και πρέπει να πραγματοποιείται ένα μικρό «τελετουργικό», αν όχι κάθε μέρα, όσο πιο συχνά είναι δυνατό, ώστε να δημιουργεί ένα όμορφο αίσθημα ανυπομονησίας για να δει ο ένας τον άλλον. Μπορείτε να βλέπετε μαζί την αγαπημένη σας σειρά, να βγαίνετε για περπάτημα κοντά στο σπίτι ή να κάνετε οτιδήποτε άλλο σας ευχαριστεί παρέα, μοιράζοντας ο ένας με τον άλλον να νέα τις ημέρας, τις σκέψεις και τα φιλιά σας.

Δώστε προσοχή στο ταίρι σας

Πέντε λεπτά αδιάκοπης προσοχής στο ταίρι σας καθημερινά μπορεί να είναι πολύ πιο θετικά για ένα ζευγάρι από μια κοινή εβδομάδα γεμάτη υποχρεώσεις και άλλες κοινές δραστηριότητες. Δώστε στον άνθρωπό σας την προσοχή που χρειάζεται, συμβουλεύοντάς τον για κάτι που σας ζητά τη γνώμη σας ή όταν μοιράζεται μια ιστορία από τη δουλειά και την καθημερινότητα που είναι για εκείνον σημαντική. Το ίδιο θα κάνει και για εσάς.

Αναγνώριση της αξίας του άλλου

Μην ξεχνάτε ποτέ για ποιους λόγους ήρθατε εξαρχής κοντά, αναγνωρίζοντας διαρκώς ο ένας την αξία του άλλου. Νιώστε την ευγνωμοσύνη που βρεθήκατε μαζί στη ζωή και προσπαθήστε να εστιάζετε στα καλά και όχι στα ελαττώματά σας, που κανείς δεν ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν. Θα δείτε έτσι η σχέση σας θα διατηρηθεί δυνατή, ακόμη και μπροστά στο πέρασμα του χρόνου και σε ενδεχόμενες δυσκολίες που θα συναντήσετε.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

CELEBS

Νατάσσα Μποφίλιου: Ποζάρει αγκαλιά με την αδελφή της - Μοιάζουν πολύ!

Η τραγουδίστρια παραβρέθηκε στην παρουσίαση δίσκου του Πάνου Μουζουράκη