Τι μπορείς να κάνεις για να ξεπεράσεις έναν δύσκολο χωρισμό;

Απλά tips για να ξεκινήσεις να ξεπερνάς έναν δύσκολο χωρισμό όσο πιο σύντομα γίνεται

Ναταλία Πετρίτη

Το να σπάσει ένας βαθύς δεσμός που είχες δημιουργήσει με έναν άνθρωπο είναι μία από τις πιο επώδυνες εμπειρίες στη ζωή. Κι αυτό καθώς είμαστε φτιαγμένοι για να δημιουργούμε δεσμούς μεταξύ μας, ώστε να μοιραζόμαστε τις όμορφες στιγμές μας και να εξελισσόμαστε από κοινού με τους ανθρώπους μας. Ένας χωρισμός όμως δεν σημαίνει και το τέλος του κόσμου, αφού όσο σκληρός κι αν είναι στην αρχή, αργά ή γρήγορα μπορεί να ξεπεραστεί. Διάβασε πώς.

Πώς ξεκινά κανείς ώστε να ξεπεράσει έναν χωρισμό;

Αν η σχέση σας γενικώς δεν πήγαινε καλά πριν λήξει οριστικά, είναι πιθανόν να νιώθεις ανακούφιση. Να είσαι επιεικής με τον εαυτό σου και να μην προχωρήσεις σε ένα αχρείαστο αυτομαστίγωμα για το τι πήγε λάθος και τι θα έπρεπε να έχεις κάνει διαφορετικά.

Άλλαξε το αρνητικό pattern σκέψεων

Άλλαξε σταδιακά την αρνητική σου σκέψη με μια θετική. Επίσης, δοκίμασε ένα χόμπι όπως κάποιο άθλημα ή ενασχόληση με τις τέχνες, που αποδεδειγμένα βοηθά στην ψυχολογία σου.

Κάνε κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό σου

Για να προχωρήσεις σιγά σιγά, κάνε μερικές ερωτήσεις στον εαυτό σου ως προς το τι θες από εδώ και στο εξής. Τι θέλω από έναν καινούργιο σύντροφο; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που μου άρεσαν στην προηγούμενη σχέση και ποια θέλω να αποφύγω; Πώς θα προσέγγιζα μια καινούργια σχέση; Τι θα άλλαζα; Είναι φυσιολογικό το επόμενο άτομο που θα συναντήσεις να θες να είναι διαμετρικά αντίθετο από τον τελευταίο σου σύντροφο και κυρίως να αντικαταστήσει κάπως τη συντροφικότητα που είχες στη σχέση. Αυτό μπορεί να σε καλύψει προσωρινά, όμως για να ανακάμψεις πραγματικά από έναν χωρισμό, οι ειδικοί συνιστούν να αφιερώσεις χρόνο και χώρο στον εαυτό σου, ώστε να δεις πραγματικά τι αναζητάς πλέον από τις σχέσεις σου.

Αναζήτησε βοήθεια

Μίλα στους φίλους σου ανοιχτά, μοιράσου τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου και μίλα με έναν ψυχολόγο αν νιώθει πως το έχεις ανάγκη. Αναζήτησε βοήθεια η οποία θα σε βοηθήσει να κάνεις πράγματι βήματα μπροστά.

Άκου τραγούδια χωρισμού και δες τις αγαπημένες σου ρομαντικές ταινίες

Έχει αποδειχτεί πως τα τραγούδια χωρισμού μας βοηθούν να ξεσπάσουμε τον πόνο που νιώθουμε, ενώ μας κάνουν παράλληλα να αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε τόσο μόνοι! Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις ρομαντικές ταινίες. Αν αυτές δε συνοδεύονται και από λίγο παγωτό, τότε σίγουρα  έχεις μπει για τα καλά στον χορό των χωρισμένων, από τον οποίο σύντομα όμως θα βγεις με φρέσκια διάθεση και αισιοδοξία. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares