Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Quiet Quitting: Πώς είναι όταν ο σύντροφός σου σε εγκαταλείπει δίχως να το εκφράζει ρητά

Τι είναι η πρακτική του quiet quitting και πώς θα την αναγνωρίσεις στη σχέση σου;Το 2022 φαίνεται πως μαζί με ένα σωρό προβλήματα έφερε ακόμη ένα με το οποίο πρέπει να ασχοληθούμε, μιας που επηρεάζει τις ερωτικές μας σχέσεις και αποκτά όλο και περισσότερο έδαφος το τελευταίο διάστημα. Αυτό δεν είναι άλλο από την πρακτική του quiet quitting, σύμφωνα με την οποία ο ερωτικός μας σύντροφος μπορεί να μας εγκαταλείπει μέσα από μια αθόρυβη διαδικασία που κρατά καιρό, χωρίς ωστόσο να εκφράζει στην πραγματικότητα ρητά την πρόθεσή του να τερματίσει τη σχέση. Πώς είναι αυτό εφικτό να συμβεί; Συνέχισε για να καταλάβεις πώς ακριβώς λειτουργεί το quiet quitting και γιατί πρόκειται για μια άκρως προβληματική επιλογή, που μας θίγει και μας κάνει να επερωτάμε τον εαυτό και την αξία μας.

Τι κάνει ένας άνθρωπος όταν επιλέξει τη στρατηγική του quiet quitting:

Σταματά να είναι ενεργό μέλος της σχέσης

Ένας άνθρωπος που έχει διαλέξει την τακτική του quiet quitting, απλώς σταματά μια μέρα να είναι ενεργός στη σχέση και απομακρύνεται όλο και περισσότερο όσο ο καιρός περνά. Ταυτόχρονα δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για τίποτα που σχετίζεται με αυτήν, δεν έχει χρόνο ή ορεξη ώστε να κάνετε πράγματα και γενικά είναι σαν να σε προκαλεί να δώσεις συναγερμό στο Silver Alert.

Τα όριά του φαντάζουν ξαφνικά τραβηγμένα

Όχι μόνο παίρνει απόσταση από εσένα, αλλά ξαφνικά ακόμη και ένα μήνυμα ή ένα τηλεφώνημά σου το βράδυ είναι για εκείνον «παραβίαση των ορίων του». Πράγμα που φυσικά προκαλεί εντύπωση, μιας που αυτά είχαν συζητηθεί νωρίτερα στη σχέση και από τους δυο σας και τότε δεν θα ενοχλείτο σε καμία περίπτωση από κάτι τέτοιο.

Δεν έχει ποτέ χρόνο για τίποτα

Από εκεί που περνούσατε χρόνο κάνοντας πράγματα μαζί που σας γέμιζαν και έδιναν νόημα στον δεσμό σας, ξαφνικά, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό στη δουλειά και τη ζωή του, δεν έχει χρόνο για τίποτα. Και φυσικά όταν υπάρχει λίγος χρόνος, εσύ δεν ανήκεις στις προτεραιότητές του.

Δεν σου δείχνει καθόλου τρυφερότητα

Τα πρωινά φιλιά, οι ζεστές αγκαλιές και οι γλυκές χειρονομίες του αποτελούν πια παρελθόν και δεν είναι λίγες οι φορές που όταν εσύ πας να τον φιλήσεις, εκείνος τραβιέται μακριά σου. Για σεξ, ούτε καν λόγος, εκτός από λίγες περιπτώσεις που μπορεί να γίνεται εντελώς μηχανικά και αδιάφορα.

Κάθε φορά που είστε μαζί φαίνεται να βρίσκεται αλλού

Και μπορείς να το καταλάβεις από το θλιμμένο ή αδιάφορο βλέμμα του, που ταξιδεύει έτη φωτός μακριά από ό,τι κάνετε εκείνη τη στιγμή μαζί.

Τι είναι λοιπόν το quiet quitting;

Τίποτε άλλο από μια αντιμετώπιση του εαυτού σου και της σχέσης σας ως κάτι το οποίο δεν προσφέρει πια ευχαρίστηση και πρέπει να τελειώσει, χωρίς ωστόσο να υπάρχει το απαραίτητο θάρρος ώστε αυτό να εκδηλωθεί ευθέως και με σεβασμό στο πρόσωπό σου. Αν λοιπόν αντιληφθείς ότι έχεις πέσει θύμα αυτής της συμπεριφοράς, κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και φύγε από μια σχέση όπου ο σύντροφός σου δεν έχει καν την αξιοπρέπεια να σου πει πως θέλει να χωρίσετε χωρίς να σε πληγώνει διαρκώς με τις πράξεις και τη στάση του.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

ΣΧΕΣΕΙΣ

Next stop: συγκατοίκηση! Δες πώς να πετύχει

Πώς θα καταλάβετε αν είστε έτοιμοι να μείνετε μαζί

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;