Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Ποιες είναι οι τρεις περιπτώσεις όπου το ghosting επιτρέπεται;

Αν βιώνεις μια από αυτές, τότε σίγουρα δικαιολογείται το να κάνεις ghosting



Όλοι έχουμε κάποια εμπειρία με το ghosting, είτε έχουμε υποστεί αυτού του είδους τη συμπεριφορά, είτε έχουμε προχωρήσει εμείς οι ίδιες στο να αποκλείσουμε ξαφνικά έναν άνθρωπο από τη ζωή μας, χωρίς να τον αντιμετωπίσουμε πρώτα μιλώντας του ευθέως. Και μπορεί αυτή να μην είναι σε καμία περίπτωση η ενδεδειγμένη συμπεριφορά, μιας που μαρτυρά δειλία ή αδιαφορία, σίγουρα όμως κάποιες φορές δικαιολογείται από την πλευρά μας το να την επιλέξουμε. Να λοιπόν ποιες είναι αυτές οι φορές που το ghosting φαντάζει μονόδρομος και μπορείς να το επιλέξεις χωρίς να έχεις τύψεις.

Όταν δεν έχουμε βρεθεί ποτέ από κοντά

Στις περιπτώσεις όπου το φλερτ γίνεται μέσω social media, δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να μιλάμε για καιρό με κάποιον, πριν αποφασίσουμε να βρεθούμε από κοντά και να εξετάσουμε αν και κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει η επικοινωνία και η σχέση μας. Αν δεν έχουμε στο μυαλό μας να συναντηθούμε κάποια στιγμή, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται να απολογηθούμε ή να δώσουμε εξηγήσεις αν μια μέρα απλά σταματήσουμε να επικοινωνούμε με αυτό το άτομο.

Ήμασταν ξεκάθαροι από την αρχή

Μερικές φορές, τα ραντεβού και το σεξ δεν οδηγούν σε σχέση και αν αυτό είναι κάτι που έχει ξεκαθαριστεί εξαρχής με τον πιο ρητό τρόπο, τότε δεν χρειάζεται να γίνει καμία κουβέντα μεταξύ μας, αν απλά θέλουμε να μείνουμε μόνοι και να μην ξαναβγούμε. Το άτομο από την άλλη πλευρά οφείλει να σεβαστεί την επιλογή μας, μιας που από την πρώτη στιγμή είχαμε κλείσει τις πόρτες σε κάτι πιο σοβαρό ή σταθερό.

Μας συμπεριφέρθηκαν άσχημα

Ψέματα, κακές συμπεριφορές και λόγια που μας πληγώνουν είναι επαρκείς δικαιολογίες ώστε να μην ξαναμιλήσουμε με κάποιον και να τον μπλοκάρουμε από τη ζωή μας, χωρίς να δώσουμε την παραμικρή εξήγηση. Αν μάλιστα πρόκειται για χειριστικό άτομο, το οποίο συνειδητά εκμεταλλεύεται ανθρώπους και καταστάσεις,  έχουμε έναν ακόμη λόγο να μη δώσουμε εξηγήσεις και να συνεχίσουμε τη ζωή μας μακριά του.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30