Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

7 ενδείξεις ότι ο σύντροφός σου κρύβει ένα ιστορικό στις τοξικές σχέσεις

Δώσε προσοχή στα σημάδια



Οι συμπεριφορές του ανθρώπου που έχεις επιλέξει για σύντροφό σου μπορούν να σου δείξουν από το πρώτο κιόλας διάστημα γνωριμίας σας ότι εκείνος έχει υπάρξει σε τοξικές σχέσεις ξανά και ξανά στο παρελθόν. Από τις αδικαιολόγητες εντάσεις και τον έλεγχο, μέχρι το υπερβολικό love bombing, μάθε ποιες συμπεριφορές του είναι ύποπτες και θα έπρεπε να σε προετοιμάσουν για το τι θα μπορούσε δυνητικά να ακολουθήσει εντός της σχέσης σας, ώστε να γλιτώσεις από εντελώς τοξικές καταστάσεις.

Επιζητεί συνεχώς την προσοχή σου

Εσύ μπορεί να νομίζεις ότι το ενδιαφέρον του για σένα είναι τόσο έντονο (κάτι το οποίο μπορεί όντως να ισχύει) και γι' αυτό ασχολείται μαζί σου τόσο πολύ, όμως στην πραγματικότητα τα συνεχή τηλέφωνα, οι εκπλήξεις και οτιδήποτε άλλο είναι για να έχει διαρκώς την προσοχή σου. Και όταν εκ των πραγμάτων τη χάσει με το πέρασμα του χρόνου και την απώλεια των πρώτων πεταλούδων στο στομάχι, η εξέλιξη δεν θα είναι καλή...

Σε συγκρίνει με παλιότερες σχέσεις του

Κάθε σχέση είναι διαφορετική και μοναδική όμως εκείνος δεν φαίνεται να δίνει σημασία σε αυτό, συγκρίνοντάς σε διαρκώς με παλιότερες σχέσεις του. Και αυτό δεν είναι καθόλου καλό σημάδι.

Δεν σου δείχνει εμπιστοσύνη

Από την πρώτη κιόλας στιγμή και χωρίς να έχει συμβεί κάτι που να το δικαιολογεί, εκείνος δυσκολεύεται πάρα πολύ να σε εμπιστευτεί και με την πρώτη ευκαιρία προσπαθεί να σε ελέγχει και να ξέρει ακριβώς που βρίσκεσαι και με ποιον. Αν δεν απαντήσεις αμέσως, ξεκινούν οι αμφιβολίες, που οδηγούν με τη σειρά τους σε καβγάδες, εντάσεις και παρεξηγήσεις. Δεν θα ήθελες όμως να δίνεις διαρκώς αναφορά για το που είσαι και τι κάνεις, έτσι δεν είναι;

Εκρήξεις θυμού

Ένα άτομο που έχει βιώσει τοξικές σχέσεις είναι απόλυτα φυσικό να ξεσπά και εύκολα, παρουσιάζοντας εκρήξεις θυμού. Ακόμα και το μικρότερο άγχος μπορεί να τον φέρει στα όριά του, αν στο παρελθόν έχει πληγωθεί, γι΄αυτό και παρατηρείς αυτή τη συμπεριφορά. Αν όμως αυτή μεταφράζεται και σε βία, τότε τα πράγματα σου δείχνουν ότι πρέπει να απομακρυνθείς από αυτή τη σχέση άμεσα.

6-endeikseis-oti-o-sintrofos-sou-exei-iparksei-se-toxikes-sxese_p13650

Σε απομονώνει από φίλους και οικογένεια

Θέλει από την αρχή να σου επιβάλει την εξουσία του όταν θέτει με διάφορα τεχνάσματα εμπόδια στην πρόθεσή σου να συναντηθείς με φίλους ή δικούς σου ανθρώπους. Όταν αυτό γίνεται συστηματικά, μάλλον κάτι πάει πολύ λάθος.

Το παίζει θύμα

Από τις πρώτες κιόλας στιγμές σας, εκείνος παρουσιάζεται ως άνθρωπος που τα κάνει όλα για σένα κάνοντας διαρκώς θυσίες και βάζοντας τον εαυτό του σε δεύτερη μοίρα. Κάτι που ξέρες ότι προφανώς γίνεται με σκοπό τον έλεγχό σου και το να σε κάνει του χεριού του.

Φέρνει ανταγωνισμό στην σχέση σας

Δεν έχει μάθει να συναναστρέφεται χωρίς εγωισμό και έλεγχο απέναντι στις σχέσεις του, επαναλαμβάνοντας τοξικά μοτίβα ανταγωνισμού που επαναφέρει διαρκώς. Αντί λοιπόν να χαίρεται με τις χαρές σου, προσπαθεί διαρκώς να σε υποβιβάζει, αφού δεν μπορεί να διανοηθεί ότι εκείνος μπορεί στιγμιαία να «πέσει» από την κορυφή.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30