Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

8 red flags που φαίνονται από το πρώτο κιόλας ραντεβού ώστε να μην τα αγνοήσεις

Δώσε προσοχή σε κακά χαρακτηριστικά του ανθρώπου με τον οποίο μόλις ξεκίνησες να βγαίνεις



Αν νιώθεις πως δεν αντέχεις να είσαι άλλο single ή απλά σου έχουν τύχει μια σειρά από πολύ κακά ραντεβού με άλλους ανθρώπους, μερικές φορές είναι πολύ εύκολο να μην διακρίνεις εξαρχής κάποια φαινομενικά ήπια red flags που είναι ορατά από το πρώτο κιόλας ραντεβού με έναν άνθρωπο που μόλις γνώρισες. Όμως στην πραγματικότητα είναι αυτές οι συμπεριφορές που όταν βλέπεις από την αρχή, είναι που πρέπει να σε κάνουν να καταλάβεις ότι δεν πρόκειται για μια ιδανική περίπτωση ατόμου για να μπεις σε μια σχέση. Να μερικά από αυτά τα red flags, για να μην πεις ότι δεν σε προειδοποιήσαμε!

Δεν σε αφήνει να ολοκληρώσεις τη φράση σου

Αν σε διακόπτει διαρκώς, μη αφήνοντάς σε να ολοκληρώσεις αυτό που θέλεις να πεις, όχι μόνο είναι αγενής, αλλά φαίνεται από χιλιόμετρα ότι είναι εξαιρετικά εγωκεντρικός άνθρωπος για τον οποίο η γνώμη των άλλων δεν μετρά.

Αργεί υπερβολικά χωρίς εξήγηση

Το να σε στήσει κάποιος στο πρώτο ραντεβού μπορεί να συμβεί αν τύχει κάτι απρόοπτο στον δρόμο. Αν όμως εκείνος φτάσει περισσότερη από μισώ ώρα μετά, χωρίς να δώσει την παραμικρή εξήγηση, τότε σημαίνει ότι δεν τον ενδιαφέρει καν το γεγονός ότι σε φέρνει σε δύσκολη θέση με τη συμπεριφορά του.

Είναι αγενής απέναντι στο προσωπικό

Το να μιλήσει άσχημα στο άτομο που θα σας σερβίρει εκεί που θα βγείτε για το πρώτο σας ραντεβού, σημαίνει πως δεν έχει ιδέα από βασικές αρχές κοινωνικής συμπεριφοράς και κυριότερα, ότι δεν αντιλαμβάνεται το προνόμιο που έχει εκείνη τη στιγμή ως πελάτης, έναντι ενός ανθρώπου που προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην. Μείνε μακριά.

Αφήνει ένα τεράστιο ή εξωφρενικά μικρό φιλοδώρημα

Είτε είναι ακραίο το show off, είτε η τσιγκουνιά δεν κρύβεται από την αρχή. Γι’ αυτό δώσε προσοχή στις κινήσεις του πριν φύγετε από το μαγαζί. Και φυσικά προσφέρσου να αφήσεις κι εσύ tip. Δεν είναι μόνο δική του υποχρέωση!

red-flags-pou-fainontai-apo-to-proto-rantevou-2

Σε ακουμπά περισσότερο από αυτό που του επιτρέπεις με τη στάση σου

Φυσικά και στο πρώτο ραντεβού η ατμόσφαιρα είναι ρομαντική και μπορεί να γίνει σέξι, όταν όμως εκείνος σε ακουμπά περισσότερο στο σώμα σου σε σχέση με αυτό που εσύ του επιτρέπεις από τη γενικότερή σου στάση, τότε υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα ως προς τον σεβασμό της συναίνεσης. Και αυτό ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα red flags που σου λέει να τρέξεις μακριά από το άτομο αυτό.

Είναι πολύ αρνητικός

Όλοι μας περνάμε καμιά φορά άσχημες μέρες, όταν όμως εκείνος εμφανίζεται στο πρώτο σας ραντεβού μέσα σε απίστευτα αρνητική διάθεση, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να είναι ένας total downer μέσα σε ολόκληρη τη σχέση και την καθημερινότητά σας. Είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις κάτι τέτοιο ή θα επηρεαστείς εξίσου;

Κάνει υπερβολικά προσωπικές ερωτήσεις

Δεν είσαι υποχρεωμένη να απαντήσεις ούτε πόσα χρήματα βγάζεις το μήνα, ούτε πότε έκανες σεξ πρώτη φορά στη ζωή σου. Κι αν εκείνος κάνει τέτοιου είδους ερωτήσεις, τότε κάτι δεν πάει καλά με τα κοινωνικά του skills και τον σεβασμό των ορίων.

Μιλά υπερβολικά πολύ για την πρώην του

Που σημαίνει πως είτε δεν την έχει ξεπεράσει επαρκώς ώστε να βρίσκεστε έξω σε ραντεβού ή πως δεν καταλαβαίνει καθόλου από τακτ. Αν μάλιστα προχωρά σε κατηγορίες και μιλά άσχημα για εκείνην, τότε τα πράγματα σου δείχνουν τον δρόμο της φυγής από έναν άνθρωπο που σίγουρα δεν είναι καλή περίπτωση.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα