Τρεις σημαντικές ενδείξεις ότι περνάς υπερβολικά πολύ χρόνο με τον σύντροφό σου

Και ίσως δεν έχεις πια καθόλου προσωπικό χώρο και χρόνο για τον εαυτό σου και τους υπόλοιπους ανθρώπους στη ζωή σου

Ναταλία Πετρίτη

Είστε αχώριστοι με τον / την σύντροφό σου και οι παρέες σας έχουν να λένε πόσο ταιριαστό ζευγάρι είστε. Μήπως όμως το τελευταίο διάστημα παραείναι πολύς ο χρόνος που περνάτε μαζί και νιώθεις ότι χάνεις τον εαυτό σου και τις πρότερες συνήθειές σου σε βαθμό που σε ανησυχεί; Ακολουθούν οι τρεις βασικότερες ενδείξεις ότι βρίσκεστε υπερβολικά συχνά μαζί με το άτομο που έχεις δίπλα σου, ώστε να θέσετε τα απαραίτητα όρια όσο είναι νωρίς.

Είσαι συχνά ευέξαπτη

Οτιδήποτε συμβαίνει που σε κάνει να νιώθεις άγχος ή θυμό, είναι πιθανό να σε οδηγήσει να ξεσπάσεις στον/στην σύντροφό σου που είναι το πιο κοντινό σου άτομο, αλλά και ο πιο εύκολος στόχος. Μπορεί τα συναισθήματά σου να μην έχουν να κάνουν με τον άνθρωπό σου, όμως οι υπερβολικά πολλές ώρες που περνάτε μαζί σε κάνουν να ξεσπάς στην εύκολη λύση. Και προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση, οφείλεις να μετριάσεις τον χρόνο που περνάτε μαζί, φροντίζοντας παράλληλα την ψυχική σου υγεία όπως πρέπει.

Νιώθεις ότι θέλεις να μείνεις μόνη στο σπίτι

Ακόμη κι όταν είστε αγκαλιά και βλέπετε ταινία, δεν είναι λίγες οι φορές που θα προτιμούσες να το έκανες μόνη σου, φροντίζοντας τον εαυτό σου και δίνοντάς σου χώρο και χρόνο για χαλάρωση, περισυλλογή και αναψυχή. Το διάλειμμα που αποζητάς μπορεί να μην έχει να κάνει τόσο με τον σύντροφό σου, όσο με το ότι θέλεις να αποσυνδεθείς για λίγο από τον κόσμο. Και πρόκειται για απόλυτα υγιή αντίδραση.

Θες να κοινωνικοποιηθείς με άλλους

Έχεις ανάγκη να μιλήσεις με τους φίλους σου και την οικογένειά σου, να γνωρίσεις νέους φίλους και διασυνδέσεις, αλλά ταυτόχρονα θέλεις να το κάνεις μόνη σου, χωρίς την παρουσία του δικού σου ανθρώπου να παρεμβαίνει. Όταν βρίσκεσαι για χρόνια σε μία σχέση, συμβαίνει πολλά πράγματα να έχουν μετατραπεί σε συλλογικές δραστηριότητες, πράγμα που θεωρείται φυσιολογικό. Πάντα όμως πρέπει να υπάρχουν και στιγμές που θα πράττεις ως μονάδα και όχι ως ομάδα και το μικρό αυτό διάλειμμα στη σχέση, δεν σημαίνει απαραίτητα ανάγκη για χωρισμό. Ο προσωπικός χώρος και χρόνος είναι απαραίτητος για την έκφρασή μας, ενώ μόνο καλό μπορεί να κάνει εν τέλει στην ίδια τη σχέση. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares