Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τρεις σημαντικές ενδείξεις ότι περνάς υπερβολικά πολύ χρόνο με τον σύντροφό σου

Και ίσως δεν έχεις πια καθόλου προσωπικό χώρο και χρόνο για τον εαυτό σου και τους υπόλοιπους ανθρώπους στη ζωή σου



Είστε αχώριστοι με τον / την σύντροφό σου και οι παρέες σας έχουν να λένε πόσο ταιριαστό ζευγάρι είστε. Μήπως όμως το τελευταίο διάστημα παραείναι πολύς ο χρόνος που περνάτε μαζί και νιώθεις ότι χάνεις τον εαυτό σου και τις πρότερες συνήθειές σου σε βαθμό που σε ανησυχεί; Ακολουθούν οι τρεις βασικότερες ενδείξεις ότι βρίσκεστε υπερβολικά συχνά μαζί με το άτομο που έχεις δίπλα σου, ώστε να θέσετε τα απαραίτητα όρια όσο είναι νωρίς.

Είσαι συχνά ευέξαπτη

Οτιδήποτε συμβαίνει που σε κάνει να νιώθεις άγχος ή θυμό, είναι πιθανό να σε οδηγήσει να ξεσπάσεις στον/στην σύντροφό σου που είναι το πιο κοντινό σου άτομο, αλλά και ο πιο εύκολος στόχος. Μπορεί τα συναισθήματά σου να μην έχουν να κάνουν με τον άνθρωπό σου, όμως οι υπερβολικά πολλές ώρες που περνάτε μαζί σε κάνουν να ξεσπάς στην εύκολη λύση. Και προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση, οφείλεις να μετριάσεις τον χρόνο που περνάτε μαζί, φροντίζοντας παράλληλα την ψυχική σου υγεία όπως πρέπει.

Νιώθεις ότι θέλεις να μείνεις μόνη στο σπίτι

Ακόμη κι όταν είστε αγκαλιά και βλέπετε ταινία, δεν είναι λίγες οι φορές που θα προτιμούσες να το έκανες μόνη σου, φροντίζοντας τον εαυτό σου και δίνοντάς σου χώρο και χρόνο για χαλάρωση, περισυλλογή και αναψυχή. Το διάλειμμα που αποζητάς μπορεί να μην έχει να κάνει τόσο με τον σύντροφό σου, όσο με το ότι θέλεις να αποσυνδεθείς για λίγο από τον κόσμο. Και πρόκειται για απόλυτα υγιή αντίδραση.

Θες να κοινωνικοποιηθείς με άλλους

Έχεις ανάγκη να μιλήσεις με τους φίλους σου και την οικογένειά σου, να γνωρίσεις νέους φίλους και διασυνδέσεις, αλλά ταυτόχρονα θέλεις να το κάνεις μόνη σου, χωρίς την παρουσία του δικού σου ανθρώπου να παρεμβαίνει. Όταν βρίσκεσαι για χρόνια σε μία σχέση, συμβαίνει πολλά πράγματα να έχουν μετατραπεί σε συλλογικές δραστηριότητες, πράγμα που θεωρείται φυσιολογικό. Πάντα όμως πρέπει να υπάρχουν και στιγμές που θα πράττεις ως μονάδα και όχι ως ομάδα και το μικρό αυτό διάλειμμα στη σχέση, δεν σημαίνει απαραίτητα ανάγκη για χωρισμό. Ο προσωπικός χώρος και χρόνος είναι απαραίτητος για την έκφρασή μας, ενώ μόνο καλό μπορεί να κάνει εν τέλει στην ίδια τη σχέση.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς μπορεί η τοξική θετικότητα να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου

6 «τοξικά θετικές» συμπεριφορές που καταστρέφουν τις ερωτικές σου σχέσεις χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της