Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς επηρεάζει τις σχέσεις η Πανσέληνος στις 5/2 ανάλογα με το ζώδιό σου

Στις 5 Φεβρουαρίου, έχουμε Πανσέληνο στον Λέοντα, και αυτό είναι καλό – δες γιατί



Γνωρίζουμε ότι, αστρολογικά, οι Πανσέληνοι εμφανίζονται πάντα στο ζώδιο απέναντι από τον Ήλιο. Συμβολικά, αυτά τα φαινόμενα προτείνουν αντίβαρα στο κυρίαρχο συναίσθημα της σεζόν. Ο Υδροχόος είναι ψύχραιμος, υπερεγκεφαλικός, απόμακρος, ανεξάρτητος και συγκρατημένος. Η Πανσέληνος του Λέοντα, αντίθετα, είναι που αναζητά την προσοχή, είναι φλογερή, συναισθηματική, επιπλέον και δραματική. Με άλλα λόγια, είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε. Είναι σαν ένα μικρό διάλειμμα σε ένα έργο – ή μια μικρή κωμική ανακούφιση σε ένα δράμα.

Ως εκ τούτου, η Πανσέληνος του Λέοντα προμηνύει μια στιγμή για να παίξουμε, να κάνουμε μια σκηνή. Αυτό δεν σημαίνει να συμπεριφέρεσαι άσχημα. Αλλά σημαίνει ότι θα υπάρχει περισσότερη ζέστη, πάθος και αντιδραστικότητα στον αέρα στις 5/2. Ο Λέων, άλλωστε, είναι ζώδιο της φωτιάς, που κυβερνάται από τον Ήλιο. Φλέγεται. Δημιουργεί καταστάσεις. Είναι δυνατό. Εκφράζει απόψεις. Ήρθε η ώρα να εκφράσετε τα δικά σας συναισθήματα.

Καθώς προχωράμε προς τις 5 Φεβρουαρίου, διαβάστε το ωροσκόπιό σας για την Πανσέληνο του Λέοντα για να σας δείξουν πού να περιμένετε κάποιο δράμα στην πορεία σας.

https://www.instagram.com/p/CoG8gZyOjoW/

ΚΡΙΟΣ

Μια φλογερή Πανσέληνος στο σπίτι του ρομαντισμού και του σεξ; Ναι παρακαλώ. Ο Λέων υπονοεί πάντα δραματική αίσθηση, γι' αυτό βάλτε λίγο παιχνίδι ρόλων στο μπουντουάρ για να ευθυγραμμιστείτε πλήρως με αυτό το φεγγάρι. Και βάλτε πρώτα τις ανάγκες σας αυτή τη Σελήνη. Αφήστε το φως σας να λάμψει – ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι απομακρύνεστε από ανθρώπους ή μέρη που δεν μπορούν να αγκαλιάσουν πλήρως τη λάμψη σας. Εμπιστευτείτε ότι θα το κάνουν οι σωστοί άνθρωποι. Να είσαι τολμηροί.

ΤΑΥΡΟΣ

Η εντυπωσιακή Πανσέληνος του Λέοντα διασχίζει τη ζώνη του σπιτιού σας. Βάλτε μερικούς ανθρώπους, να διασκεδάσουν, να καθίσουν γύρω από το τραπέζι της τραπεζαρίας σας. Αλλά καθώς η νύχτα βαθαίνει με το κρασί, προσέξτε το πολύ πάθος και τις υψηλές φωνές. Αυτή δεν είναι μια ταινία σινεφίλ. Είναι δείπνο με φίλους. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να εξετάσετε τον προσωπικό σας ρόλο στο οικογενειακό δράμα ή τη δυναμική – και να αποφασίσετε εάν θέλετε να σας καλέσουν σε ένα νέο μέρος. Ποτέ δεν είναι αργά για να σπάσετε μοτίβα που δεν εξυπηρετούν πλέον εσάς – ή τους γύρω σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η τολμηρή Πανσέληνος του Λέοντα ανάβει φωτιά στον τομέα της επικοινωνίας σας. Προειδοποιήστε, ωστόσο, ότι αυτή η παρατήρηση υποδηλώνει τη δυνατότητα για μακροχρόνιους μονολόγους τύπου Άμλετ. Μοιραστείτε το μικρόφωνο, Δίδυμοι. Έχετε ήδη την τάση να το μονοπωλείτε και αυτή η Σελήνη μόνο θα επιδεινώσει τα πράγματα. Πρώτα, παρατηρήστε τον ρόλο σας και, στη συνέχεια, αποφασίστε εάν σας εξυπηρετεί καλύτερα να παίζετε τον ρόλο του κύριου χαρακτήρα στην ιστορία κάποιου άλλου (μάλλον όχι!) ή αν θα ήσασταν και οι δύο καλύτερα αν ήσασταν ενεργός ακροατής.

https://www.instagram.com/p/CoJincCIVU0/

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Έχετε τραβήξει την προσοχή ανθρώπων σε ισχυρές θέσεις, Καρκίνοι. Με αυτήν την Πανσέληνο στον δεύτερο οίκο του εισοδήματός σας, είναι πολύ πιθανό ότι αυτή η προεργασία θα σας φέρει σύντομα σε συζητήσεις με κάποιον σημαντικό που μπορεί να σας βοηθήσει να μπείτε περισσότερο στο προσκήνιο. Ίσως ανεβείτε επίπεδο στη δουλειά ή σε μια σημαντική συνεργασία ή σχέση. Το να είσαι αυτός που φημίζεται ή στο προσκήνιο δεν είναι συνήθως η πιο άνετη θέση για σένα – αλλά τα αστέρια σε ενθαρρύνουν να την αποκτήσεις. Να πιάσεις χώρο. Για να πάρεις αυτό που αξίζεις – και θέλεις. Το κέρδισες. Και τώρα ανταμείβεσαι για αυτό.

ΛΕΩΝ

Κατά τη διάρκεια αυτής της Πανσελήνου, αφιερώστε χρόνο για να γιορτάσετε πόσο μακριά έχετε φτάσει, Λέων. Αναδεικνύει τον πρώτο οίκο του εαυτού σας, το πιο προσωπικό μέρος σε ολόκληρο τον γενέθλιο χάρτη σας. Τα τελευταία αρκετά χρόνια, τα αστέρια σας έδωσαν πολλά να ασχοληθείτε – περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο είχε επαγγελματικό χειρισμό ταυτόχρονα. Αλλά σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων, ανταποκριθήκατε στην πρόκληση και αλλάξατε γι' αυτήν. Και ήρθε η ώρα να το αναγνωρίσετε – αν όχι για άλλους ανθρώπους, κυρίως για εσάς. Ακόμα κι αν δεν το έχετε ξεπεράσει εντελώς, είναι εντάξει να είστε περήφανοι για τον εαυτό σας. Και είναι ακόμα πιο εντάξει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να αφήσετε στην άκρη την περηφάνια σας αν σας εμποδίσει και να ζητήσετε αναγνώριση ή υποστήριξη.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Σελήνη Λέων μπαίνει στη ζώνη των Μυστικών και των Ιδιωτικών Υποθέσεων σας. Εδώ, το δράμα του Λέοντα θα αφορά το παρελθόν σας. Λαμβάνοντας χώρα στον δωδέκατο οίκο του υποσυνείδητου σας, αντιμετωπίζετε ένα σοβαρό κρούσμα déjà vu. Είναι όμως αυτή η αίσθηση της επανάληψης ένας τρόπος για να παρατηρήσετε τα μοτίβα σας; Μια ανακατεύθυνση για να μην περάσετε απλά τις κινήσεις όταν δεν υπάρχει άμεσο δράμα για να αντιμετωπίσετε ή προβλήματα για επίλυση; Δείτε αυτήν την Πανσέληνο ως πρόσκληση από τα αστέρια για να επιστρέψετε και να επικεντρωθείτε στη δική σας θεραπεία. Μπορείτε να ανακαλύψετε πολλά για τον ρόλο που έχετε αναθέσει στον εαυτό σας να παίξει παρατηρώντας πώς εμφανίζεστε – και τι αισθάνεστε υποχρεωμένοι να κάνετε. Πάρτε αυτή την παύση ως δώρο.

https://www.instagram.com/p/CoJcA92LZHn/

ΖΥΓΟΣ

Ενώ οι ρομαντικές συνεργασίες τραβούν όλη την προσοχή, οι φιλίες μας είναι εξίσου σημαντικές. Μας εκπληρώνουν, μας συντηρούν και οι περισσότερες πλατωνικές δυναμικές δεν έχουν τις ρίζες τους στο να χρειάζεσαι ένα άτομο να είναι όλα τα πράγματα για σένα, όχι στον τρόπο που πλαισιώνουμε τις σχέσεις αγάπης. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι φιλίες δεν απαιτούν δουλειά. Δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζονται να εμφανιστείτε, να τους δώσετε χρόνο και να κάνετε προσπάθεια. Αυτή η Πανσέληνος στον ενδέκατο οίκο της φιλίας σας σας ζητά να αξιολογήσετε την ποιότητα της κοινότητάς σας και τον ρόλο που διαδραματίζετε σε αυτήν. Δώστε προσοχή στο πώς αισθάνεστε γύρω από συγκεκριμένα άτομα – ποιοι βγάζουν τον καλύτερό σας εαυτό, ποιος σου στραγγίζει την ενέργειά σου, πού απλά δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου. Στη συνέχεια, αποφασίστε τι θα κάνετε από εκεί και πέρα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όταν ακούτε μια φράση για τον χώρο εργασίας ή την καριέρα σας που έχει τις ρίζες του, «όλοι είμαστε αναλώσιμοι», αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει έντονα συναισθήματα. Ίσως νιώσετε φόβο, άγχος ή ακόμα και ανασφάλεια. Αλλά υπάρχει σοφία και σε αυτό. Για ποιον ή για τι δίνετε όλη σας την ενέργεια; Επειδή η ώθηση/τράβηγμα που βιώνετε κατά τη διάρκεια αυτής της Πανσελήνου στη δουλειά σας δεν είναι ο ρόλος που η ψυχή σας έχει εγγραφεί να παίξει τελικά σε αυτή τη ζωή. Ξέρετε πού δεν μπορείτε να αντικατασταθείτε; Πού θα ήταν αισθητή η απουσία σου; Με τους ανθρώπους που αγαπάς περισσότερο. Αυτή η Πανσέληνος λέει, αν κάποιος ή οτιδήποτε πρέπει να πάρει τον καλύτερό σου εαυτό, είναι αυτός. Ώρα να ξαναδείτε τις προτεραιότητές σας, αν χρειάζεται, Σκορπιοί.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ποτέ δεν διστάζεις να εκφράσεις τη γνώμη σου, Τοξότη. Αλλά με αυτήν την Πανσέληνο στον ένατο οίκο των πεποιθήσεών σας, σας ζητά να αμφισβητήσετε την απόδοση των μακροχρόνιων ισχυρισμών σας. Δεν είναι ότι οι πεποιθήσεις σας είναι λανθασμένες, απαραίτητα. Αλλά μπορεί να είναι ότι το να προσπαθείς να πείσεις τους πάντες να δουν τα πράγματα ακριβώς όπως εσύ θα μπορούσε να σε εμποδίσει από τις πνευματικές και συναισθηματικές συνδέσεις που λαχταράς. Σκεφτείτε το στυλ σας – την ένταση, τον τόνο και τον ρόλο που παίζετε στη συνομιλία. Γιατί τελικά, όλα είναι απόδοση. Είστε ένας παθιασμένος σταυροφόρος, ένας συγκαταβατικός καθηγητής ή ένας αφοσιωμένος υποστηρικτής; Επιλέξτε τον ρόλο σας με σύνεση κάτω από αυτήν την Πανσέληνο.

https://www.instagram.com/p/CoJcA92LZHn/

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ως Αιγόκερως, έχετε ήδη καταξιωθεί για τα επιτεύγματα και τις δυνατότητές σας. Τι γίνεται όμως με τα αδύναμα σημεία σας; Αντί να βλέπετε ως την αδυναμία σας, ξανασκεφτείτε ότι θα μπορούσε να είναι η πηγή της μεγαλύτερης δύναμης σας. Δεν χρειάζεται να μεταδώσετε, όχι αν αυτό δεν είναι το στυλ σας. Αλλά αυτή η Πανσέληνος στον όγδοο οίκο της οικειότητας σας ενθαρρύνει να βάλετε την εμπιστοσύνη στη λέξη επαφή. Μοιράζοντας τους φόβους, τις αμφιβολίες και τις ανησυχίες σας, μπορεί απλώς να βρείτε μια ομάδα ομοϊδεατών που σας αγαπούν, σας νοιάζονται και υποστηρίζετε – και έχει ανάγκη να ακούσει από εσάς. Θυμηθείτε, δεν είστε μόνοι σας σε αυτό, ούτε θέλετε να είστε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Σε κάθε σχέση παίζουμε έναν ρόλο. Μερικές φορές αυτοί οι ρόλοι αλλάζουν, ανάλογα με το άτομο με το οποίο είστε μαζί, είτε πρόκειται για οικογένεια, φίλο ή σύντροφο. Μερικές φορές ο ρόλος σας αλλάζει ανάλογα με το αν είστε στο σπίτι ή στη δουλειά. Με αυτήν την Πανσέληνο στον έβδομο οίκο της συνεργασίας σας, αναρωτιέστε αν σας έχουν επιλέξει σε έναν ρόλο στον οποίο δεν πιστεύατε ότι έχετε εγγραφεί. Ίσως είναι καιρός να κάνετε μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σχετικά με τυχόν απογοητεύσεις που έχετε σχετικά με τη διαπροσωπική δυναμική – και να δείτε αν δεν μπορείτε να συνεργαστείτε για να προχωρήσετε μπροστά, ώστε να είστε σε καλύτερη ευθυγράμμιση με την αυθεντικότητά σας.

ΙΧΘΥΣ

Η ευεξία είναι η προτεραιότητά σας κατά τη διάρκεια αυτής της Πανσελήνου στον έκτο οίκο της υγείας σας, Ιχθύς. Η συμπόνια και οι τάσεις αυτοθυσίας που είναι σήμα κατατεθέν σας εμποδίζουν την ικανότητά σας να εμφανίζεστε και να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας. Να θυμάστε ότι οι ανάγκες σας είναι εξίσου έγκυρες και σημαντικές με οποιονδήποτε άλλον. Μην αρνείστε ή ελαχιστοποιείτε αυτές τις επιθυμίες και τα επακόλουθα συναισθήματα για να διατηρήσετε την ειρήνη με κανέναν. Είτε αφορά αφεντικό, συνάδελφος, συγκάτοικο, φίλο ή μέλος της οικογένειας. Τώρα είναι η ώρα να αναγνωρίσετε πού μπορεί να δίνετε τον εαυτό σας στους ανθρώπους –παρακαλώ και κατανοήστε από πού προήλθε αυτή η συμπεριφορά– και αν δεν μπορείτε να την απελευθερώσετε για να είστε πιο ευθυγραμμισμένοι με τον τρέχοντα εαυτό σας.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

ΣΧΕΣΕΙΣ

12 σημάδια ότι ένα τραύμα από το παρελθόν επηρεάζει τη σχέση σας

Πώς να καταλάβεις αν μια τραυματική σου εμπειρία έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο πώς είστε με τον σύντροφό σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα