Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι να ΜΗΝ κάνεις μετά από έναν δύσκολο χωρισμό

5 don’ts για να περάσει ο πόνος του αποχωρισμού όσο πιο γρήγορα και ανώδυνα γίνεται



Ένας χωρισμός μπορεί να συμβεί για πολλούς και διαφορετικούς λόγους και τις περισσότερες φορές δεν είναι για κανέναν μια εύκολη κατάσταση ως προς το ξεπέρασμά του. Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν έντονα συναισθήματα και δέσιμο ανάμεσα στο ζευγάρι, θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι λίγες οι φορές που μετά από έναν δύσκολο χωρισμό, το μυαλό σου θα περάσει από πολλά στάδια πένθους, ενώ σίγουρα θα προκύψει η ανάγκη να κάνεις κάποια πράγματα που όμως θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Να ποια είναι πέντε από αυτά, ώστε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να τα αποφύγεις με κάθε τρόπο.

Μην κρατάς επαφή με το πρόσωπο

Όσο φιλικά και αν χωρίσατε, οι πρώην σύντροφοί μας καλό είναι να μένουν στο παρελθόν και να μη γίνονται ποτέ φίλοι μας, μιας που οι καταστάσεις αυτές μόνο σε περίπλοκα συναισθήματα μπορούν να οδηγήσουν. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τους αποκλείσεις από τη ζωή σου, όμως το να υπάρχει συχνή επικοινωνία, πόσο μάλλον το να βγαίνετε μαζί ως φίλοι, θα οδηγήσει σε συναισθηματικό roller coaster, εντελώς ανεπιθύμητο στη φάση που είσαι.

Αντιδράς έντονα

Εκείνες τις στιγμές που νιώθεις έτοιμη να εκραγείς, σκέψου όσο πιο καθαρά μπορείς και απόφυγε τις έντονες αντιδράσεις, όπως το να πας κάτω από το σπίτι του ή να τον παίρνεις ασταμάτητα τηλέφωνο. Σκέψου τους λόγους για τους οποίους αυτή η σχέση έλαβε τέλος, αλλά και γιατί δεν μπορεί να προχωρήσει και να εξελιχθεί όπως και οι δύο θέλατε.

young-woman-texting-with-her-mobile-phone-in-the-t-2022-12-16-2_p15025

Μείνε μακριά από τα dating apps

Τουλάχιστον το πρώτο διάστημα που βιώνεις την απώλεια. Κι αυτό γιατί αυτές οι καταστάσεις χρειάζονται τον χρόνο τους για να περάσουν και σίγουρα δεν θα βελτιωθούν από το να βγαίνεις ασταμάτητα ραντεβού δίχως νόημα.

Μην απομονώνεις τον εαυτό σου

Μπορεί να χρειάζεσαι τον χρόνο σου για να πενθήσεις, όμως το να απομονώνεσαι μόνο κακό θα σου κάνει. Προσπάθησε να περνάς χρόνο με την παρέα και τους δικούς σου ανθρώπους, να διασκεδάζεις και να κοινωνικοποιείσαι όσο μπορείς, και σιγά σιγά θα επιστρέψεις στην κατάσταση όπου θα θέλεις πραγματικά το κάτι νέο σε ερωτικό επίπεδο.

Μη ζητάς συμβουλές από όλους

Όσο και αν το έχεις ανάγκη, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι χρήσιμοι στο να δίνουν σωστές συμβουλές και τα πράγματα μπορούν να πάνε κατά διαόλου αν τις ακολουθήσεις κατά γράμμα. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου και λίγους και καλούς φίλους και φίλες που σε γνωρίζουν καλά και θα σου μεταφέρουν σκέψεις και απόψεις για την κατάσταση που πράγματι θα σε βοηθήσουν να πας παρακάτω σταδιακά.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.