Τι να ΜΗΝ κάνεις μετά από έναν δύσκολο χωρισμό

5 don’ts για να περάσει ο πόνος του αποχωρισμού όσο πιο γρήγορα και ανώδυνα γίνεται

Ναταλία Πετρίτη

Ένας χωρισμός μπορεί να συμβεί για πολλούς και διαφορετικούς λόγους και τις περισσότερες φορές δεν είναι για κανέναν μια εύκολη κατάσταση ως προς το ξεπέρασμά του. Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν έντονα συναισθήματα και δέσιμο ανάμεσα στο ζευγάρι, θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι λίγες οι φορές που μετά από έναν δύσκολο χωρισμό, το μυαλό σου θα περάσει από πολλά στάδια πένθους, ενώ σίγουρα θα προκύψει η ανάγκη να κάνεις κάποια πράγματα που όμως θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Να ποια είναι πέντε από αυτά, ώστε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να τα αποφύγεις με κάθε τρόπο.

Μην κρατάς επαφή με το πρόσωπο

Όσο φιλικά και αν χωρίσατε, οι πρώην σύντροφοί μας καλό είναι να μένουν στο παρελθόν και να μη γίνονται ποτέ φίλοι μας, μιας που οι καταστάσεις αυτές μόνο σε περίπλοκα συναισθήματα μπορούν να οδηγήσουν. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τους αποκλείσεις από τη ζωή σου, όμως το να υπάρχει συχνή επικοινωνία, πόσο μάλλον το να βγαίνετε μαζί ως φίλοι, θα οδηγήσει σε συναισθηματικό roller coaster, εντελώς ανεπιθύμητο στη φάση που είσαι.

Αντιδράς έντονα

Εκείνες τις στιγμές που νιώθεις έτοιμη να εκραγείς, σκέψου όσο πιο καθαρά μπορείς και απόφυγε τις έντονες αντιδράσεις, όπως το να πας κάτω από το σπίτι του ή να τον παίρνεις ασταμάτητα τηλέφωνο. Σκέψου τους λόγους για τους οποίους αυτή η σχέση έλαβε τέλος, αλλά και γιατί δεν μπορεί να προχωρήσει και να εξελιχθεί όπως και οι δύο θέλατε.

young-woman-texting-with-her-mobile-phone-in-the-t-2022-12-16-2_p15025

Μείνε μακριά από τα dating apps

Τουλάχιστον το πρώτο διάστημα που βιώνεις την απώλεια. Κι αυτό γιατί αυτές οι καταστάσεις χρειάζονται τον χρόνο τους για να περάσουν και σίγουρα δεν θα βελτιωθούν από το να βγαίνεις ασταμάτητα ραντεβού δίχως νόημα.

Μην απομονώνεις τον εαυτό σου

Μπορεί να χρειάζεσαι τον χρόνο σου για να πενθήσεις, όμως το να απομονώνεσαι μόνο κακό θα σου κάνει. Προσπάθησε να περνάς χρόνο με την παρέα και τους δικούς σου ανθρώπους, να διασκεδάζεις και να κοινωνικοποιείσαι όσο μπορείς, και σιγά σιγά θα επιστρέψεις στην κατάσταση όπου θα θέλεις πραγματικά το κάτι νέο σε ερωτικό επίπεδο.

Μη ζητάς συμβουλές από όλους

Όσο και αν το έχεις ανάγκη, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι χρήσιμοι στο να δίνουν σωστές συμβουλές και τα πράγματα μπορούν να πάνε κατά διαόλου αν τις ακολουθήσεις κατά γράμμα. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου και λίγους και καλούς φίλους και φίλες που σε γνωρίζουν καλά και θα σου μεταφέρουν σκέψεις και απόψεις για την κατάσταση που πράγματι θα σε βοηθήσουν να πας παρακάτω σταδιακά. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares