Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί οι άντρες μπερδεύουν τη φιλικότητα με το φλερτ;

Πώς να διαχειριστείς την κατάσταση όταν ο άλλος νομίζει ότι τον φλερτάρεις και εσένα δεν σου περνάει αυτό καν από το μυαλό



Μιλάτε με έναν άντρα στο γραφείο ή στο καφέ και θεωρείτε ότι κάνετε μια εντελώς αθώα συζήτηση… ή έτσι νομίζετε. Ο ρομαντισμός είναι το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας, αλλά είναι ξεκάθαρα στο δικό του. Φαίνεται ότι ανεξάρτητα από το πόσο χαλαρά και πλατωνικά προσπαθείτε να κρατήσετε τα πράγματα, οι άντρες πάντα υποθέτουν ότι προσπαθείτε για κάτι παραπάνω. Γιατί όμως οι άντρες μπερδεύουν τη φιλικότητα με το φλερτ και τι μπορείτε να κάνετε εσείς για αυτό;

Γιατί οι άντρες κάνουν λάθος φιλικότητα για φλερτ

Εννοείται ότι αυτό δεν ισχύει για όλους τους άντρες – δεν είναι καθολικό φαινόμενο, αλλά σίγουρα έχει τύχει να το προσέξουμε αρκετές φορές ώστε να μας έχει προβληματίσει. Αν σε έχει προβληματίσει και σένα, ας ρίξουμε μια ματιά για το τι μπορεί να είναι η αιτία.

Έχουν υπερβολική αυτοπεποίθηση.

Μερικοί άντρες μπορεί να έχουν υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης στην ελκυστικότητά τους και μπορεί να υποθέσουν ότι κάθε γυναίκα που είναι φιλική μαζί τους ενδιαφέρεται για αυτούς ρομαντικά. Η ιδέα ότι θα μπορούσες να είσαι ήδη αλλού, γκέι ή απλώς να μην σε ενδιαφέρει ίσως δεν τους περνάει καν από το μυαλό.

Είναι ευσεβής τους πόθος.

Οι άντρες μπορεί μερικές φορές να μπερδέψουν τη φιλικότητα με το φλερτ επειδή θέλουν να πιστεύουν ότι μια γυναίκα ενδιαφέρεται για αυτούς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν γνωρίζετε ότι είστε hot και έχετε πολλούς ανθρώπους που ενδιαφέρονται για εσάς. Θέλουν να πείσουν τον εαυτό τους ότι θα μπορούσαν να έλκουν μια καταπληκτική γυναίκα σαν εσάς.

Διαβάζουν λάθος τη γλώσσα του σώματος.

Μερικοί άνδρες μπορεί να δυσκολεύονται να διαβάσουν με ακρίβεια τις κοινωνικές ενδείξεις και μπορεί να ερμηνεύουν αθώες ενέργειες όπως το χαμόγελο, την οπτική επαφή ή το γέλιο με τα αστεία τους ως σημάδια φλερτ. Αυτό δεν γίνεται πάντα συνειδητά. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα αθώο λάθος.

apofasi-g

Δεν έχουν εμπειρία σχέσεων.

Μερικοί άνδρες μπορεί να μην είχαν μεγάλη εμπειρία με γυναίκες ή μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι με τους κοινωνικούς κανόνες που περιβάλλουν τις ρομαντικές σχέσεις. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να μπερδέψουν τη φιλικότητα με το φλερτ. Και πάλι, αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα αθώο λάθος, ακόμα κι αν είναι κάπως ενοχλητικό.

Θα μπορούσε να οφείλεται σε πολιτισμικές διαφορές.

Οι διαφορετικοί πολιτισμοί έχουν διαφορετικούς κανόνες και προσδοκίες όσον αφορά τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Η συμπεριφορά που θεωρείται φιλική σε μια κουλτούρα μπορεί να ερμηνευτεί ως φλερτ σε μια άλλη.

Προβάλλουν τα δικά τους συναισθήματα.

Μερικοί άνδρες μπορεί να προβάλλουν τα δικά τους ρομαντικά συναισθήματα στη γυναίκα, υποθέτοντας ότι πρέπει να νιώθει το ίδιο εάν είναι φιλική μαζί τους. Με άλλα λόγια, όταν σε αγαπούν, υποθέτουν ότι τους αγαπάς. Η εναλλακτική δεν τους περνάει καν από το μυαλό.

Βρίσκεστε σε ένα σεξουαλικά φορτισμένο περιβάλλον.

Εάν το περιβάλλον είναι σεξουαλικά φορτισμένο, όπως ένα μπαρ ή νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, οι άνδρες μπορεί να είναι πιο πιθανό να μπερδέψουν τη φιλικότητα με το φλερτ λόγω της υψηλής ενέργειας και της κοινωνικής δυναμικής του περιβάλλοντος.

lexg

Τι να κάνετε όταν συμβεί αυτό

Μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν κάποιος παρερμηνεύει τις πράξεις σας, ειδικά αν προσπαθείτε απλώς να είστε φιλικοί. Εδώ είναι μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε εάν βρεθείτε σε αυτήν την κατάσταση.

Ξεκαθαρίστε τις προθέσεις.

Εάν δεν ενδιαφέρεστε για τον άντρα ρομαντικά, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσετε εξ αρχής τις προθέσεις σας. Μπορείτε να πείτε κάτι σαν, «Γεια, θέλω απλώς να βεβαιωθώ ότι είμαστε στην ίδια σελίδα - δεν ψάχνω τίποτα ρομαντικό αυτή τη στιγμή, αλλά εκτιμώ τη φιλία μας». Για τους περισσότερους, αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό για να γίνει κατανοητό το νόημα.

Θέστε όρια.

Αν ο τύπος συνεχίζει να σε φλερτάρει ακόμα και αφού έχεις ξεκαθαρίσει τις προθέσεις σου, ίσως χρειαστεί να βάλεις κάποια όρια. Μπορείτε να πείτε κάτι σαν, «Δεν νιώθω άνετα με τον τρόπο που μου μιλάτε. Παρακαλώ σεβαστείτε τα όριά μου». Ακόμα κι αν πίστευε ότι θα μπορούσε να σας αλλάξει γνώμη ή να σας εξαντλήσει, θα πρέπει να σταματήσει όταν το λέτε αυτό.

Να είστε συνεπείς.

Είναι σημαντικό να είστε συνεπείς στη συμπεριφορά σας, έτσι ώστε ο άλλος να μην παίρνει αντιφατικά σήματα. Αν δεν σας ενδιαφέρει ρομαντικά, μην κάνετε συμπεριφορές που θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως φλερτ. Το πιθανότερο είναι ότι δεν το κάνετε αυτό ούτως ή άλλως - απλώς νόμιζε ότι το κάνατε, κάτι που είναι δική του ευθύνη η παρανόηση.

Δείξτε ενσυναίσθηση.

Μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιον να συνειδητοποιήσει ότι τα συναισθήματά του δεν είναι ανταποδοτικά ή αμοιβαία. Προσπαθήστε να δείξετε κατανόηση και ενσυναίσθηση, ενώ εξακολουθείτε να είστε σταθερές για τα όριά σας. Δεν χρειάζεται να είσαι σκύλα για να καταλάβεις την άποψή σου. Μπορείτε να απογοητεύσετε τους ανθρώπους απαλά.

Θυμηθείτε, δεν είναι δική σας ευθύνη να διαχειρίζεστε τα συναισθήματα κάποιου άλλου, αλλά μπορείτε να δείχνετε σεβασμό και ευγένεια στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείτε τα όριά σας.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου

CELEBS

Κομψή εγκυμονούσα η Βασιλική Τρουφάκου: Με στενό μαύρο φόρεμα με σκισίματα!

Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης