Με ποιους τρόπους μπορεί ένας χωρισμός να επηρεάσει την υγεία μας;

Κι όμως, ένας επώδυνος χωρισμός μπορεί να επηρεάσει ζωτικά μέλη του σώματός μας αρνητικά

Ναταλία Πετρίτη

Ένας χωρισμός μπορεί μερικές φορές να περνά αδιάφορος, να ξεπερνιέται πολύ σύντομα και γενικά να μην διαταράσσει τη ζωή και την καθημερινότητά μας. Υπάρχουν όμως και κάποιοι χωρισμοί που βιώνονται τόσο επώδυνα, που η επιρροή τους μπορεί να φτάσει ακόμη και σε ζωτικά μέλη του σώματός μας. Να λοιπόν με ποιους τρόπους μπορεί ένας χωρισμός να επηρεάσει την υγεία μας, πέρα από το «κρακ» που νιώθουμε στην καρδιά μας.

Επιρροή στην καρδιά

Το ξαφνικό και έντονο συναισθηματικό στρες που πάει μαζί με έναν χωρισμό μπορεί να προκαλέσει ένα συναίσθημα που μοιάζει εκ πρώτης όψεως με καρδιολογικό πρόβλημα. Τα συμπτώματα θυμίζουν εκείνα του εμφράγματος, δηλαδή τη δύσπνοια και τη στηθάγχη, είναι ωστόσο προσωρινά και δεν χρίζουν ανησυχίας. Αν επιμένουν μόνο, καλό θα είναι να επικοινωνήσεις με τον γιατρό σου.

Ορμονική διαταραχή

Ένας χωρισμός μπορεί να προκαλέσει λόγω στενοχώριας και στρες την έκκριση κορτιζόλης, οδηγώντας σε μια μικρή ορμονική διαταραχή.

Διαταραχή στο στομάχι

Το στρες ενός χωρισμού μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία της πέψης, δημιουργώντας στομαχικές διαταραχές, όπως φούσκωμα, ή παλινδρόμηση της τροφής συνδυαστικά με αίσθημα καψίματος.

Πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα

Tο στρες της θλίψης μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό μας, προκαλώντας φλεγμονή που βλάπτει τα κύτταρα του οργανισμού μας. Με άλλα λόγια, την περίοδο μετά από έναν χωρισμό μπορεί να είσαι λίγο πιο επιρρεπής σε ιώσεις και άλλες ασθένειες.

Θαμπό και λιπαρό δέρμα

Η κορτιζόλη που αναφέρθηκε προηγουμένως μπορεί να προκαλέσει υπερέκκριση και συσσώρευση σμήγματος κάτω από δέρμα, που φράσσει τους πόρους. Παράλληλα, το δέρμα μπορεί να εμφανίζεται πιο θαμπό και κουρασμένο.

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares