Ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου για να σιγουρευτείς ότι θέλεις να μπεις σε σχέση

Μπορεί απλά να θέλεις να περάσεις καλά σε περιστασιακό βαθμό…

Ναταλία Πετρίτη

Το τελευταίο διάστημα βγαίνεις με έναν άνθρωπο και φαίνεται πως περνάς καλά, ενώ ο χρόνος που περνάτε μαζί μοιάζει να αυξάνεται συνεχώς. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: δεν είσαι σίγουρη αν όλο αυτό που συμβαίνει θα ήθελες να πάρει τη μορφή μιας επίσημης σχέσης. Επειδή όμως αυτά καλό είναι να τα λύνουμε όσο είναι νωρίς, να τι πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου για να κατασταλάξεις αν είσαι έτοιμη για το επόμενο βήμα ή αν απλά θέλεις να περάσεις καλά σε εντελώς περιστασιακό βαθμό.

Έχεις ξεπεράσει την προηγούμενή σου σχέση;

Αν σκέφτεσαι ακόμη τον πρώην σύντροφό σου και νιώθεις ότι αυτό το κεφάλαιο δεν έχει κλείσει ακόμη για σένα, μη προχωρήσεις στο να ταλαιπωρήσεις άλλα άτομα στην προσπάθειά σου να νιώσεις καλύτερα. Γιατί σίγουρα δεν θα συμβεί.

Αισθάνεσαι έντονη μοναξιά;

Το αίσθημα της μοναξιάς είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για να καταλάβεις να θέλεις να μπεις σε μια σχέση. Παρατήρησε λοιπόν πώς νιώθεις τα βράδια που περνάς μόνη σου. Αν είναι δύσκολα, τότε ίσως είσαι έτοιμοι. Αν σου περνά αδιάφορο το αν είσαι μόνη σου ή μάλιστα απολαμβάνεις αυτή σου την ελευθερία, μπορεί να μη χρειάζεται να τη διαταράξεις.

Θέλεις να καλύψεις ένα κενό;

Πιστεύεις ότι κάτι λείπει από τη ζωή σου και θεωρείς ότι αυτό είναι ένας ερωτικός σύντροφος; Σκέψου καλά ποια είναι η ειλικρινής απάντηση στο ερώτημα, αλλά έχε κατά νου ότι η συντροφικότητα δεν έρχεται να καλύψει ένα κενό, αλλά για να αυξήσει τη χαρά μας, και ότι είτε είσαι μόνη, είτε όχι, παραμένεις ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος.

Έχεις διάθεση να ανοιχτείς σε κάποιον;

Αν πιστεύεις πως δεν μπορείς να υποστηρίξεις κάτι τέτοιο αυτήν τη στιγμή, καλύτερα να μην μπεις σε σχέση.

Θέλεις να περάσεις χρόνο με αυτόν τον άνθρωπο;

Το αν θέλεις σχέση ή όχι με τον άνθρωπο που βγαίνεις, εξαρτάται κατά κύριο βαθμό από το πόσο θέλεις τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου. Αν νιώθεις την ανάγκη να περνάς χρόνο μαζί του και να μοιράζεστε συναισθήματα, τότε ξέρεις ότι είσαι πανέτοιμη να μπεις σε μια σχέση μαζί του. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares