Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips για να εξασφαλίσετε την ισορροπία σε μια open σχέση

Τι να κάνετε από κοινού για να λειτουργήσει με τον καλύτερο πιθανό τρόπο για όλους



Οι ανοιχτές σχέσεις σίγουρα δεν είναι για όλους τους ανθρώπους, όταν όμως πάρει κανείς την απόφαση να μπει σε μια από αυτές – φροντίζοντας πάντα για να λειτουργούν με κανόνες και ισορροπία – μπορούν να αποτελέσουν μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία σχεσιακότητας που ενδεχομένως καλύπτει πολύ περισσότερες ανάγκες από αυτές της μονογαμικής συνθήκης. Να λοιπόν μερικές συμβουλές ώστε αυτές να λειτουργούν με τους καλύτερους όρους για ένα ζευγάρι.

Θέστε και επανεξετάστε τα όρια

Καθιερώστε ξεκάθαρα όρια μαζί και επανεξετάστε τα τακτικά για να εξασφαλίσετε ότι και οι δύο σύντροφοι αισθάνονται άνεση και σεβασμό.

Δώστε προτεραιότητα στη συναισθηματική σύνδεση

Συνεχίστε να δίνετε προτεραιότητα στη συναισθηματική σύνδεση και αφιερώστε χρόνο στην καλλιέργεια της κύριας σχέσης σας. Αυτό περιλαμβάνει τακτικά check-in, ποιοτικό χρόνο και ενίσχυση της οικειότητας.

Εξασφαλίστε ίση προσοχή

Βεβαιωθείτε ότι και οι δύο σύντροφοι λαμβάνουν την ίδια προσοχή και επένδυση στη σχέση. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει προγραμματισμό χρόνου ο ένας για τον άλλον και διασφάλιση της κάλυψης συγκεκριμένων αναγκών.

Δημιουργήστε ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας

Ενθαρρύνετε την ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία για να συζητήσετε τυχόν ανησυχίες, συναισθήματα ή εξελισσόμενες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν σε όλη τη διαδικασία. Το να ακούτε και να καταλαβαίνετε ο ένας τον άλλο είναι το κλειδί.

Ειλικρίνεια και διαφάνεια

Να είστε ανοιχτοί για τις εμπειρίες και τα συναισθήματά σας. Μοιραστείτε για τις συναντήσεις και τα συναισθήματά σας ανοιχτά, διασφαλίζοντας ότι όλες οι πληροφορίες κοινοποιούνται για να αποφευχθεί η δυσαρέσκεια ή οι παρεξηγήσεις.

Συναινετική λήψη αποφάσεων

Συμμετέχετε και οι δύο στη λήψη αποφάσεων σχετικά με νέους συντρόφους, τύπους σχέσεων ή οποιεσδήποτε αλλαγές στην καθιερωμένη σχεσιακή συμφωνία σας. Βεβαιωθείτε ότι και οι δύο σύντροφοι αισθάνονται άνετα και συναινούν σε οποιεσδήποτε αλλαγές.

Κάντε ασφαλές σεξ

Βεβαιωθείτε ότι ακολουθούνται πρακτικές ασφαλούς σεξ για να προστατεύσετε όχι μόνο τον εαυτό σας, αλλά και τον κύριο σύντροφό σας και τα υπόλοιπα άτομα με τα οποία συνευρίσκεστε ερωτικά. Αυτό περιλαμβάνει τακτικές εξετάσεις, χρήση προφυλακτικού και ανοιχτές συζητήσεις για τη σεξουαλική υγεία με νέους συντρόφους.

Τακτικά check-in και επανεκτίμηση

Να κάνετε τακτικά check-in μεταξύ σας για να αξιολογήσετε την ικανοποίηση, τις ανάγκες και τα συναισθήματά σας. Αυτό βοηθά στην αντιμετώπιση τυχόν ανισορροπιών και στις απαραίτητες προσαρμογές για να διασφαλιστεί ότι η σχέση παραμένει υγιής και ικανοποιητική και για τους δύο συντρόφους.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 κλειδιά για να νιώθετε ικανοποιημένοι στη σχέση σας

Χρήσιμες συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο ή μια μακροχρόνια υγιή σχέση

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

ΣΧΕΣΕΙΣ

12 σημάδια ότι ένα τραύμα από το παρελθόν επηρεάζει τη σχέση σας

Πώς να καταλάβεις αν μια τραυματική σου εμπειρία έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο πώς είστε με τον σύντροφό σου

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 κλειδιά για να νιώθετε ικανοποιημένοι στη σχέση σας

Χρήσιμες συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο ή μια μακροχρόνια υγιή σχέση

CELEBS

Νικόλαος: Έτσι πέρασε το πρώτο του Πάσχα χωρίς την Τατιάνα Μπλάτνικ

Τα στιγμιότυπα που δημοσίευσε ο αδερφός του, Παύλος, από την Ανάσταση

CELEBS

Πάσχα 2024: Πού έκανε Ανάσταση η ελληνική showbiz;

Τα ελληνικά νησιά «ψήφισαν» και φέτος oi celebrities