Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

10 ρόλους που θα πρέπει να υποδυθεί ο σύντροφός σου στη σχέση σας

Τους ίδιους, βέβαια, πάνω κάτω, ρόλους θα πρέπει κι εσείς να είστε σε θέση να τους αναλάβετε



Θέλετε να βρείτε μια ουσιαστική σχέση, αλλά μερικές φορές αυτό σημαίνει ότι καταλήγετε να έχετε τελικά κάποιες πολύ έντονες προσδοκίες από τον άντρα με τον οποίον βγαίνετε. Η αγάπη, ο σεβασμός και η φροντίδα είναι απαραίτητα για κάθε ζευγάρι, αλλά η λίστα σας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό. Στην πραγματικότητα, αν θέλει να κάνει ό,τι χρειάζεται για να θεωρείται καλός σύντροφος, υπάρχουν αρκετοί ρόλοι που πρέπει να παίξει ένας άντρας – και πρέπει να τους παίξει καλά.

Ο καλύτερός σου φίλος

Ναι, έχετε τις φίλες και τις κολλητές σας (και ελπίζουμε ότι συνεχίζετε να θρέφετε αυτές τις σχέσεις), αλλά εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι ο σύντροφός σας πρέπει να γίνει ο καλύτερος φίλος σας. Θα πρέπει να είναι ένα άτομο που μπορεί να σε κάνει να χαμογελάσεις, να σε κάνει να γελάσεις και να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα μετά από μια δύσκολη μέρα. Ακούγεται κι είναι δίκαιο.

Ο νοσοκόμος σου

Όταν είστε άρρωστες, ο φίλος σας θα πρέπει να είναι πρόθυμος να σας κάνει σούπα και να συνδέσει το φορητό υπολογιστή όταν η μπαταρία εξαντληθεί κατά τη διάρκεια των μαραθωνίων σας στο Netflix. Θα πρέπει να σας πάει στο γιατρό σας και να πάει να πάρει τα φάρμακά σας. Δεν χρειάζεται να είναι ο φροντιστής σας όλο το χρόνο, αλλά θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όταν τον χρειάζεστε.

Ο συνεργάτης σου στο έγκλημα

Αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ρόλους που πρέπει να παίξει ο φίλος σας. Σε μια σοβαρή σχέση, πρέπει να πάρετε κοινές αποφάσεις. Είστε σύντροφοι, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να συμβουλευτείτε ο ένας τον άλλον πριν πάρετε μεγάλες αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή σας. Δεν θα ονειρευόσασταν να αγοράσετε ένα σπίτι ή να εγκαταλείψετε τη δουλειά σας χωρίς να το συζητήσετε πρώτα μαζί του.

Ο δάσκαλός σου

Ακόμα κι αν εσείς οι δύο έχετε πολλά κοινά, πρέπει να υπάρχουν μερικές δεξιότητες που διαθέτει και εσείς δεν έχετε. Ίσως ξέρει να αλλάζει λάστιχο ή να ψήνει cheesecake. Όποια ταλέντα κι αν έχει, θα πρέπει να είναι πρόθυμος να σας τα διδάξει. Δεν ψάχνεις για έναν άντρα που να είναι συγκαταβατικός ή ακατάδεκτος. Ωστόσο, η μάθηση είναι το ζητούμενο της ζωής, και θέλετε έναν άντρα με γνώσεις που να θέλει να τις μοιράζεται μαζί σας.

Ο μαθητής σου

Ο σύντροφός σας δεν πρέπει να είναι ο μόνος που κάνει τη διδασκαλία. Έχετε πολλές καλές δεξιότητες και γνώσεις που μπορείτε να του μεταδώσετε επίσης. Όσο περισσότερα μαθαίνει από εσάς, τόσο περισσότερο θα εκτιμά το γεγονός ότι σας έχει στη ζωή του. Αυτό το είδος αμοιβαιότητας βοηθά πραγματικά να διατηρηθούν ισχυρές οι μακροπρόθεσμες συνδέσεις.

Ο ψυχίατρος σου

Οι συνεδρίες είναι ακριβές. Γι' αυτό ο φίλος σας θα πρέπει να είναι ανοιχτός στο να σας ακούει να φωνάζετε για τα προβλήματά σας και να καυχιέται για τις επιτυχίες σας. Θα πρέπει πάντα να είναι πρόθυμος να ακούσει τι έχετε να πείτε γιατί μπορεί να σας φέρει πιο κοντά. Ωστόσο, αν και αυτός είναι ένας από τους πολλούς ρόλους που πρέπει να παίξει ο φίλος σας, θα πρέπει επίσης να είναι αυτονόητο ότι στην πραγματικότητα δεν είναι επαγγελματίας ψυχικής υγείας και αν δυσκολεύεστε πραγματικά, πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού με κάποιον που έχει άδεια.

Ο ιππότης σου με τη λαμπερή πανοπλία

Όταν ακούτε έναν περίεργο θόρυβο στη μέση της νύχτας, ο φίλος σας θα πρέπει να προσφερθεί να τον ελέγξει για εσάς. Όταν σας σκάσει ένα λάστιχο, θα πρέπει να σας το αλλάξει (ή τουλάχιστον να πληκτρολογήσει Οδική Βοήθεια για εσάς). Θα πρέπει να είναι πρόθυμος να σας βοηθήσει όποτε χρειάζεστε τη βοήθειά του. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να φροντίσετε τον εαυτό σας γιατί σίγουρα μπορείτε. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι πρόθυμος να πάρει θέση και να βοηθήσει όταν χρειάζεται.

Ο οπαδός σου

Όταν έχετε να πάτε σε μια συνέντευξη για δουλειά, ο φίλος σας θα πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να τονώσει την αυτοπεποίθησή σας εκ των προτέρων. Θα πρέπει να σας δώσει ώθηση για να σας υπενθυμίσει ότι μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα. Θα πρέπει να είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής και ο μεγαλύτερος θαυμαστής σου.

Το ερωτικό σου παιχνίδι

Ο φίλος σας θα πρέπει να είναι ανοιχτός στο να δοκιμάσει νέα πράγματα στην κρεβατοκάμαρα, αν ξέρει ότι θα σας κάνουν ευτυχισμένη. Θα πρέπει επίσης να είναι πρόθυμος να σας υπηρετήσει, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χάσει έναν οργασμό την ημέρα. Από όλους τους ρόλους που πρέπει να παίξει ένας φίλος, αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς (και ένας από τους πιο διασκεδαστικούς και για τους δύο).

Ο θαυμαστής σου

Ο φίλος σας δεν χρειάζεται να σας εκπλήξει με λουλούδια και σοκολάτες στη δουλειά. Ωστόσο, θα πρέπει να σας δώσει τρυφερά φιλιά και να σας αφήσει να επιλέξετε την ταινία για να δείτε τα βράδια της Παρασκευής. Θα πρέπει να κάνει μικρά πράγματα για να σας υπενθυμίσει ότι νοιάζεται.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

12 σημάδια ότι ένα τραύμα από το παρελθόν επηρεάζει τη σχέση σας

Πώς να καταλάβεις αν μια τραυματική σου εμπειρία έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο πώς είστε με τον σύντροφό σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του