Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Κόκκινες σημαίες που πρέπει να λάβεις υπόψη στα μέσα κοινωνικής του δικτύωσης

Τι να προσέξεις στα social media του τύπου που σε ενδιαφέρει, πριν την πατήσεις μαζί του



Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενός ατόμου είναι σαν ένα παράξενο παράθυρο στην ψυχή του – ή τουλάχιστον η εκδοχή της ψυχής του που θέλει να δείξει στον κόσμο. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια συνηθισμένη (και έξυπνη) πρακτική να ελέγχεις τους λογαριασμούς ενός άντρα πριν πάτε για ένα πρώτο ραντεβού ή δείξεις μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Πώς να ξέρεις τι πρέπει να ψάξεις; Εδώ είναι 12 κόκκινες σημαίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενός άντρα που πρέπει να σε κάνουν να φύγεις μακριά.

Το στάτους της σχέσης του είναι «περίπλοκο».

Αρκετά απλοϊκό, αλλά κρίσιμο παρ’ όλα αυτά. Ο έλεγχος της κατάστασης της σχέσης κάποιου στο Facebook μπορεί να έχει ξεμείνει από το μακρινό 2009 –ποιος το ενημερώνει πια;— αλλά αν δεν έχει μπει στον κόπο να το αλλάξει και του αρέσει να το επιδεικνύει εκεί είναι αρκετά ενδεικτικό. Το να πει ότι η ερωτική του ζωή είναι «περίπλοκη» μάλλον παραπέμπει σε μη δεσμευτικές σχέσεις και μπορεί να μην είναι αυτό που ψάχνεις. Αν είναι «Σε σχέση» επίσης με έναν «friend», είναι πιθανό να έχετε κάποιο ανταγωνισμό πριν καν ξεκινήσετε.

Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες του να ποζάρει με διαφορετικές γυναίκες.

Ο νούμερο ένα τρόπος για να μάθεις αν ο τύπος είναι playboy; Κοιτάζοντας μέσα από το πλέγμα του στο Instagram. Αν φαίνεται ότι δημοσιεύει φωτογραφίες με τις περιπέτειές του κάθε εβδομάδα, με μερικές διαφορετικές γυναίκες αγκαζέ, μπορείς να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.

Υποκινεί τσακωμούς στο Twitter ή γράφει θυμωμένες αναρτήσεις.

Αναγνωρίζεις εύκολα τον συγκεκριμένο τύπο, είναι αυτός που γράφει παθητικές-επιθετικές αναρτήσεις στο Facebook για το πόσο «όλες οι ζωές έχουν σημασία» και νιώθει την ανάγκη να προκαλεί τυχαίους ανθρώπους (διάσημους ή άλλους) σε άθλιες διαμάχες στο Twitter. Μπορεί να έχει μια διαφορετική κοσμοθεωρία από τη δική σου – ίσως μια με την οποία δεν συμφωνείς. Ακόμη χειρότερα, θα μπορούσε να παραπέμπει σε ζητήματα θυμού ή μια περίεργη ανάγκη για προσοχή. Ό,τι κι αν είναι, έχω δύο λέξεις: τοξική συμπεριφορά.

Επιδεικνύει ένα κοινωνικό θέμα ή κάνει δωρεές που θέλει να τις επιδεικνύει.

Από την άλλη πλευρά, μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του έναν πολύ έξυπνο τύπο ή κάποιον που του αρέσει πραγματικά να βοηθά τους άλλους. Τώρα, μην με παρεξηγήσετε, αυτό είναι υπέροχο, αλλά υπάρχει διαφορά μεταξύ της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να βοηθάς περιθωριοποιημένες ομάδες ή της δωρεάς για τις προσπάθειες ανακούφισης μιας συμφοράς και του να καυχιέσαι γι' αυτό. Αυτά τα προβλήματα δεν υπάρχουν για να καυχιούνται οι άνθρωποι ή να κάνουν τους εαυτούς τους να φαίνονται φοβεροί και γενναιόδωροι.

Σε ωθεί να επικοινωνήσετε στο Snapchat.

Η αποστολή γραπτών μηνυμάτων και η αποστολή γραπτών μηνυμάτων στο Snapchat είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα. Αν κάποιος προσπαθεί να επικοινωνήσει μέσω μηνύματος, είναι πιθανό να θέλει να σε γνωρίσει καλύτερα. Εάν προσπαθεί διακριτικά (ή όχι τόσο διακριτικά) να σε κάνει να στείλεις μήνυμα μέσω του Snapchat; Μπορεί να έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του. Μην εκπλαγείς πολύ αν λάβετε ένα «…Pic;» μήνυμα αμέσως μετά. (Και αν δεν γνωρίζατε ότι οι άνθρωποι είναι ακόμα στο Snapchat, η εφαρμογή έχει προφανώς 363 εκατομμύρια χρήστες ακόμα το 2023).

Δεν εμφανίζεσαι στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό προφανώς ισχύει μόνο αν συναντιέστε ήδη από κοντά. Αν το περισσότερο που έχετε δει από τον εαυτό σας στο Instagram του είναι ο αγκώνας σου στη γωνία μιας φωτογραφίας, ίσως έχεις λόγους να ανησυχείς. Φαίνεται σαν να σκέφτεται το χειρότερο σενάριο, αλλά μπορεί να είναι ότι δεν θέλει φίλους ή ακόμα και άλλα κορίτσια να δουν ότι είστε στη φωτογραφία. Κυριολεκτικά.

Τα status του είναι κυρίως αρνητικά.

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να έχει μια κακή μέρα και να το εκφράζει περιστασιακά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά είναι σημαντικό να μην το κάνει συνέχεια.

Είναι συνεχώς online.

Ναι, αλήθεια, είμαστε όλοι λίγο εθισμένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2023, αλλά οποιοσδήποτε φαίνεται να είναι ΣΥΝΕΧΩΣ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να κρατά μια κόκκινη σημαία. Μπορεί να μην έχει χόμπι ή ενδιαφέροντα εκτός των κοινωνικών δικτύων.

Η λέξη «εγώ» φαίνεται να είναι η αγαπημένη του.

Συνεχείς αναρτήσεις για το τι συμβαίνει στη ζωή του; Όλα τα επιτεύγματα που έκανε; Κάθε σπουδαίο πράγμα στη ζωή ΤΟΥ; Δεν υπάρχει τίποτα κακό με ένα ταπεινό καύχημα κάθε τόσο, αλλά ένας τοίχος στο Facebook γεμάτο καυχησιολογία δεν λέει ψέματα. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να καταλήξετε να βγείτε με έναν νάρκισσο.

Κάνει retweet ή αναδημοσιεύει άτομα με τα οποία ΔΕΝ συμφωνείς.

Κάνει retweet σε πρόσωπα και προσωπικότητες που τα πιστεύω τους σε βρίσκουν αντίθετη; Αυτό σε κάνει να θέλεις να ουρλιάξεις στο αυτί του; Παρακολουθώντας ποιους ακολουθεί και αναδημοσιεύει θα καταλάβεις πολλά για το ποιες είναι οι αξίες του – και εάν ευθυγραμμίζονται με τις δικές σου.

Παρατηρείς τις ίδιες γυναίκες να κάνουν like/σχολιάζουν στις αναρτήσεις του.

Αφού κοιτάξεις τα Instas του, μπορεί να προσέξεις το ίδιο όνομα να εμφανίζεται ξανά και ξανά. Αν είναι θηλυκό, είναι λογικό να χτυπήσει συναγερμός. Σίγουρα, θα μπορούσε να είναι μια ξαδέρφη ή μια πολύ καλή φίλη, αλλά κάποια ελαφριά παρακολούθηση μπορεί να αποκαλύψει ότι είναι ένα FWB που έχει κάθε πρόθεση να συνεχίσει να βλέπει.

Οι λογαριασμοί στο Instagram που ακολουθεί είναι πολύ σέξι...

Θα το παραδεχτούμε, δεν είναι οπωσδήποτε προβληματικό να παρακολουθεί λογαριασμούς με σέξι ή όμορφες κοπέλες, αλλά αν η πλειονότητα των λογαριασμών που ακολουθεί είναι σεξουαλικής φύσης, αυτό είναι ένα σημάδι που δεν πρέπει να αγνοήσεις.

Δεν σε αφήνει να τον ακολουθήσεις.

Και πάλι, αυτό είναι κυρίως ανησυχητικό εάν ήδη βγαίνεις μαζί του. Καθώς αν δεν σε αφήσει να τον ακολουθήσεις σε ορισμένους (ή όλους) τους λογαριασμούς του, καταλαβαίνεις αυτομάτως ότι κάτι θέλει να κρύψει.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

12 σημάδια ότι ένα τραύμα από το παρελθόν επηρεάζει τη σχέση σας

Πώς να καταλάβεις αν μια τραυματική σου εμπειρία έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο πώς είστε με τον σύντροφό σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

Προτεινόμενα

CELEBS

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Άφαντος ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Χριστό ως παιδί

Κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο Λορέντζο Μονέ

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Πιστεύω ότι το αύριο είναι άλλη μια μέρα και πιστεύω στα θαύματα». Όντρεϊ Χέμπορν

Το απόλυτο icon κομψότητας και σοφίας γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1929 κ αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας