Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Έρωτας ή σεξ; 3 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς για να βρεις αυτό που ψάχνεις

Είναι θέμα επιλογής...



Σεξ και αγάπη. Δύο έννοιες που συγχύζονται, μπερδεύονται, πάνε παρέα, χωρίζουν και τα ξαναβρίσκουν. Οι περισσότεροι λένε πως άλλο η αγάπη και άλλο το σεξ. Ή μήπως τελικά αυτά τα δύο πάνε μαζί; Πολλοί υποστηρίζουν και προτιμούν να κάνουν sex με έναν άνθρωπο που νιώθουν ερωτευμένοι. Άλλοι θεωρούν πως η σαρκική απόλαυση δεν απαιτεί συναισθηματικό δέσιμο με τον άλλον. Άρα αυτή ερώτηση, δεν μπορεί να απαντηθεί με ναι ή όχι.

Μπορεί το σεξ με κάποιον άγνωστο να μας φοβίζει ή να μας ιντριγκάρει. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε και ποιος είναι ο σκοπός μας. Εάν απλά θέλουμε να απολαύσουμε μια νύχτα σεξ, με κάποιον που μας αρέσει, απλά το απολαμβάνουμε. Αν όμως θεωρούμε πως μία νύχτα sex μπορεί να μας οδηγήσει στα μονοπάτια της σχέσης, καλύτερα να μην ενδώσουμε.

Μπορεί μια βραδιά σεξ και τίποτα παραπάνω να είναι πρόκληση για μας, μπορεί να μας είναι και αδιάφορο. Αρχικά πρέπει να το συζητήσουμε με τον εαυτό μας, για το αν είμαστε σίγουρες ότι θέλουμε να το κάνουμε. Δεν χρειάζεται να πιεστούμε ή να νιώσουμε άβολα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν το επιχειρούμε και βάζουμε ένα stop από την αρχή.

Για να απολαύσουμε μία νύχτα σεξ, πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε και στον παρτενέρ μας. Εάν δεν επιθυμούμε τηλέφωνα και μηνύματα ύστερα από την πράξη, είναι κάτι που φροντίζουμε να το λέμε. Παίζουμε με τους δικούς μας κανόνες. Εννοείται πως υπάρχει σεβασμός, αλλά δεν επιτρέπουμε να συμβεί κάτι που δεν επιθυμούμε. Έστω και αν ένα φιλί ή μια αγκαλιά μετά την πράξη, δεν μας είναι ευχάριστο, φροντίζουμε να το δείξουμε ευγενικά.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

CELEBS

Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Το μήνυμά της στο Instagram

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν