Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι για τους οποίους τα γυαλιά ηλίου σε κάνουν ακαταμάχητα γοητευτική

Γίνε (πιο) σέξι με μία κίνηση!


Γεωργία Κοντού

Γιατί κάθε γυναίκα μπορεί να μεταμορφωθεί σε σέξι ντίβα αρκεί να φορέσει τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου; Το ερώτημα δεν έχει απασχολήσει μόνο εμάς αλλά και μια ακαδημαϊκό, τη Βανέσα Μπράουν, λέκτορα Τέχνης και Ντιζάιν στο Πανεπιστήμιο Νότινγχαμ Τρεντ στη Βρετανία. Αυτή η καθηγήτρια λοιπόν, η οποία μελετά το νόημα που προσδίδουμε σε απλά, καθημερινά αντικείμενα, έχει καταλήξει στις εξής απαντήσεις:

1. Τα γυαλιά ηλίου κάνουν ακόμη και ένα δυσαρμονικό πρόσωπο να φαίνεται πιο όμορφο. Οι σκούροι φακοί τους καλύπτουν οποιαδήποτε ατέλεια και ανομοιομορφία γύρω από τα μάτια - και όσο μεγαλύτεροι, τόσο το καλύτερο.

2. Προσδίδουν μυστήριο: Από το βλέμμα του άλλου καταλαβαίνουμε πολλά για τις προθέσεις, ακόμη και την προσωπικότητά του. Αν λοιπόν καλύψουμε τα μάτια μας, αποπνέουμε έναν αέρα μυστηρίου που ιντριγκάρει και γοητεύει τους γύρω μας. Μάλιστα τα γυαλιά ηλίου επηρεάζουν τη συμπεριφορά και εκείνου που τα φοράει, σύμφωνα με έρευνες, αφού του δίνουν μια ψευδαίσθηση ανωνυμίας και τον καθιστούν πιο επιρρεπή σε ανέντιμες και εγωιστικές πράξεις!

3. Έχουν συνδεθεί με έναν ακραίο και τολμηρό τρόπο ζωής: Τη δεκαετία του '20, όταν άρχισαν να διαδίδονται στην αγορά, τα γυαλιά ηλίου απευθύνονταν σε λάτρεις των θαλάσσιων, χειμερινών σπορ και σε αεροπόρους. Τη δεκαετία του '50 και του '60 άρχισαν να τα φορούν οι σταρ του Χόλιγουντ για να προστατεύονται από τα φλας των παπαράτσι. Τον αιώνα που μας πέρασε λοιπόν το συγκεκριμένο αξεσουάρ συνδέθηκε στο συλλογικό φαντασιακό με τη φήμη και με έναν extreme τρόπο ζωής, που είναι τα ισχυρότερα ίσως αφροδισιακά!

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα