Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πρώτο ραντεβού μετά από έναν χωρισμό: Είσαι έτοιμη;

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου... 



Συνήθως λένε πως για να ξεκινήσεις από την αρχή, πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον τα μισά χρόνια απ’ ότι ήσουν σε μια σχέση. Δηλαδή αν ήσουν δεσμευμένη για 4 χρόνια, η σωστή στιγμή για ραντεβού είναι μετά από 2 χρόνια.

Στην ουσία δεν υπάρχει σωστή ημερομηνία, στιγμή, ή κάποιο χρονικό διάστημα που πρέπει να περιμένεις. Είναι φυσικό μετά από έναν χωρισμό να αισθάνεσαι περίεργα. Η ζωή αποκτά καινούριους ρυθμούς, το κινητό δεν χτυπά τόσο συχνά, και οι ρομαντικές βόλτες πλέον δεν υπάρχουν. Μπορεί μετά από έναν χωρισμό και ανάλογα τους λόγους που χώρισες να νιώθεις πληγωμένη. Ίσως και όχι. Σίγουρα όμως πρέπει να συνηθίσεις τις καινούριες συνθήκες.

Αυτό μπορεί να πάρει χρόνο, αλλά μην σε ανησυχεί. Είναι φυσιολογικό. Εξάλλου μετά από τον χωρισμό, ο χρόνος είναι σημαντικός. Αυτό βέβαια δεν ισχύει πάντα. Αν δεν πάρεις τον χρόνο που όντως χρειάζεσαι, και κάνεις το βήμα να βγεις ραντεβού, μπορεί να υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Για παράδειγμα, αν η συζήτηση πάει στο θέμα σχέσεις, οι νωπές σου σκέψεις θα γίνουν φανερές. Μπορεί να καταλήξεις να μιλάς για τον πρώην σου, είτε με κακό είτε με καλό τρόπο και αυτό δείχνει πως μάλλον ακόμα δεν έχεις ξεπεράσει κάτι. Να είσαι βέβαιη πως ο καινούριο σου παρτενέρ θα το καταλάβει.

Στο μυαλό σου πρέπει να έχεις, ότι μετά από μία τέτοια κατάσταση, στη ζωή σου πλέον υπάρχουν 3 άτομα. Εσύ, ο πρώην και ο νυν. Για να καταφέρεις να χειριστείς την κατάσταση, πρέπει ένα από τα δύο πρόσωπα να φύγει. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα πιέζεσαι και θα μπορείς να απολαμβάνεις τις στιγμές σου.

Ο σωστός χρόνος λοιπόν, εξαρτάται από εσένα. Μπορεί να πάρει 2 εβδομάδες, μπορεί 1 μήνα, μπορεί και χρόνο. Όσο χρόνο και αν πάρει, να θυμάσαι πως το παν είναι η απόλαυση και η διασκέδαση. Έχουμε κοντά μας ανθρώπους για να περνάμε καλά, και όχι για να πιεζόμαστε.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.