Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

7 (αποτελεσματικοί) τρόποι να βελτιώσεις την σχέση σου

Απ' το καλό στο καλύτερο....



Μία υγιής σχέση χρειάζεται σίγουρα δουλειά, αλλά δεν πρέπει να λείπει και η διασκέδαση. Αν τον τελευταίο καιρό νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά με εσάς τους δύο, μην πανικοβάλλεσαι. Πριν στραφείς σε κάποιον ειδικό, προσπάθησε να ακολουθήσεις 7 απλές συμβουλές που υπόσχονται να βελτιώσουν την σχέση σου. Μερικές φορές τα πράγματα είναι πιο απλά από όσο νομίζεις!

1. Επιτάχυνε τους ρυθμούς στο σεξ

Πάντα υπάρχει χώρος για ακόμα καλύτερο σεξ. Μπορείς να ξεκινήσεις αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στις προσωπικές σας στιγμές. Ανακαλύψτε μαζί τι είναι αυτό που θα κάνει τη σεξουαλική σας ζωή ακόμα καλύτερη. Αυτό μπορεί να είναι ένα ερωτικό playlist, περισσότερα προκαταρκτικά ή ό,τι άλλο σας αρέσει – ακόμα και να διαβάσετε μερικά βιβλία με οδηγίες προς... ναυτιλομένους.

2. Στρέψε αλλού την προσοχή σου

Είναι εύκολο να εστιάζεις σε όσα κάνει ο σύντροφός σου και δεν σου αρέσουν. Προσπάθησε, όμως, να μην πέσεις σε αυτή την παγίδα και μην προσπαθείς να τον αλλάξεις. Εστίασε στο περιεχόμενο. Σκέψου πώς θα μπορούσες να κάνεις εσύ κάτι με διαφορετικό τρόπο, ώστε να φωτίσεις τις ζωές και των δυο σας.

3. Κάνε τα μαθηματικά

Εστίασε μόνο στο πώς θα προσθέσεις περισσότερη αγάπη κι εκτίμηση στην σχέση. Αφαίρεσε τα αρνητικά στοιχεία, όπως η κριτική, τα παράπονα και τις διαφωνίες.

4. Κοίτα μπροστά

Με το να εστιάζεις στο παρελθόν, κινδυνεύεις να αναμασάς τις ίδιες απογοητεύσεις και κακίες. Αντί λοιπόν να παλεύεις με τα φαντάσματα του παρελθόντος, σκέψου πώς είναι μια καλή σχέση και προσπάθησε να την κάνεις να δουλέψει για το παρόν και το μέλλον. Δίνοντας την ενέργειά σου στο παρόν, θα μπορέσεις να θέσεις στόχους για το μέλλον.

5. Όχι άλλα «αλλά»

Περιόρισε τη λέξη «αλλά», όταν μιλάς στον σύντροφό σου. Χρησιμοποιώντας συνεχώς το «αλλά», φαίνεται σαν να διαγράφεις αυτό που μόλις άκουσες κι έτσι ακυρώνεις και τον σύντροφό σου. Περιόρισε επίσης το «δεν» – «δεν είμαι ευχαριστημένη», «δεν μου αρέσει», «δεν θέλω» – και πρόσθεσε περισσότερα «ναι»!

6. Μείνε ήρεμη

Είναι φυσιολογικό να μοιράζεσαι τη λύπη και το άγχος σου. Ο θυμός, ωστόσο, απομακρύνει τον σύντροφό σου. Έτσι, την επόμενη φορά που θα καταλάβεις ότι η συζήτηση τείνει προς τον τσακωμό, βρες μια δικαιολογία και βγες από το δωμάτιο. Όταν επιστρέψεις, προσπάθησε να πάρεις τα πράγματα από την αρχή και με περισσότερη ηρεμία.

7. Διασκεδάστε περισσότερο

Η διασκέδαση δεν χρειάζεται να είναι και ακριβή. Δυνάμωσε τη μουσική, ενώ πλένετε μαζί τα πιάτα. Βγείτε έξω στη λιακάδα. Κάνε οτιδήποτε διαφορετικό. Οτιδήποτε νέο και με θετική στάση, είναι σίγουρα αναζωογονητικό.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.