Skip to main content

LOVE YOUR SUMMER SELF

DIY αντηλιακό για τα μαλλιά

Αν αγαπάς τα μαλλιά σου, τότε θα θέλεις να τα προστατέψεις από τον ήλιο!


Κέλλυ Νόβακ

Αγαπάω τον εαυτό μου. Όχι όλες τις μέρες, αλλά τις περισσότερες τουλάχιστον. Το σίγουρο όμως είναι ότι το αγαπάω το καλοκαίρι πολύ! Δεν ξέρω γιατί. Ίσως να είναι η διάθεση, το ηλιοκαμένο μου δέρμα, τα salty από την θάλασσα μαλλιά μου, ο όμορφος καιρός.

Όπως και να έχει αυτός ο… όμορφος καιρός έχει και το αντίτιμό του! Ο έντονος ήλιος όσο θαυμάσιος κι είναι να τον κοιτάμε τις απογευματινές ώρες, το πρωί και το μεσημέρι είναι εξαιρετικά βλαβερός! Και όχι μόνο για το δέρμα μας, αλλά και για τα μαλλιά μας! Με τα χρόνια, οι ακτίνες του ηλίου γίνονται και πιο ισχυρές άρα και πιο βλαβερές, με αποτέλεσμα να είναι κρίσιμο να προστατέψουμε όχι μόνο το δέρμα μας απ’ αυτές αλλά και τα μαλλιά μας!

Οι έντονες ακτίνες του ηλίου, έχουν ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούν και να αφυδατώνουν τα μαλλιά. Η έκθεσή τους στον ήλιο τα κάνει πιο αδύναμα λόγω της UVA ακτινοβολίας. Γι΄ αυτό λοιπόν, και είναι απαραίτητο να βάζεις αντηλιακό και στα μαλλιά.

Γιατί να φτιάξεις το δικό σου diy προϊόν;

Ενώ υπάρχουν πολλά αντηλιακά στην αγορά για τα μαλλιά, ένα με φυσικά υλικά που είναι 100% pure και χωρίς οινόπνευμα, εγγυάται ότι δεν θα καταστρέψει τα μαλλιά σου. Επίσης, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα αιθέρια έλαια, αυτά λειτουργούν ως φυσικά αντηλιακά για τα μαλλιά! Τι σημαίνει αυτό; Ό,τι ναι μεν θα τα προστατέψεις από τον ήλιο, χωρίς να ξοδέψεις δε πολλά χρήματα!

Φυσικό αντηλιακό για τα μαλλιά

Πρόσθεσε μερικές σταγόνες έλαιο σταφυλιού σε 200 ml ροδόνερο. Έπειτα, αποθήκευσε το μείγμα σε ένα μπουκάλι σπρέι. Διατήρησέ το στο ψυγείο και ανακίνησε καλά κάθε φορά πριν την χρήση. Εφάρμοσε στα μαλλιά κάθε φορά πριν βγεις από το σπίτι.

Γιατί βοηθάει το συγκεκριμένο αντηλιακό

• Καταπραΰνει τα μαλλιά και βελτιώνει την υφή τους

• Το έλαιο σταφυλιού λειτουργεί σαν ασπίδα κατά του ήλιου. Χρησιμοποιείται σαν συστατικό σε πολλά αντηλιακά

• Το ροδόνερο στο αντηλιακό θα προσφέρει μια όμορφη οσμή στα μαλλιά ενώ τα διατηρεί φρέσκα και ενυδατωμένα

Κεντρική φωτό: Nathan Dumlao / Unsplash

Διαβάστε επίσης

LOVE YOUR SUMMER SELF

Καλοκαίρι στην πόλη

H Aθήνα τον Αύγουστο  είναι μια άλλη πόλη. Aν έμεινες , λοιπόν, Αυγουστιάτικα, εδώ, σ’ αυτή την άλλη μας πόλη, έλα να σε πάμε βόλτα σε κάποιες από τις πιο όμορφες και δροσερές αυλές της.

LOVE YOUR SUMMER SELF

Σε έκαψε ο ήλιος;

Έχουμε τις κατάλληλες συμβουλές και λύσεις.

LOVE YOUR SUMMER SELF

Αυτά τα μάξι φορέματα που θα σε κάνουν να αισθανθείς μοναδική

Το απόλυτο καλοκαιρινό ρούχο για κάθε περίσταση!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.