Skip to main content

ΟΜΟΡΦΙΑ

AHA: Η δική μου εμπειρία ομορφιάς!

Και γιατί παραμένω ακόμα ερωτευμένη με τη δράση τους! 



Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια προσωπική μου εμπειρία που εξηγεί γιατί αγάπησα τα προϊόντα περιποίησης προσώπου με οξέα ή αλλιώς AHA όταν τα γνώρισα και γιατί είναι τα απόλυτα επαναστατικά συστατικά στην σύγχρονη κοσμετολογία.

Πρίν περίπου πέντε χρόνια πατώντας τα πρώτα αντα παρατήρησα μια μεγάλη αλλαγή στο πρόσωπό μου που και με προβλημάτισε αλλά και με έστειλε στο κατώφλι πολλών γιατρών και ειδικά δερματολόγων με την ελπίδα να βρω τη λύση του. Αυτό που έβλεπα εγώ ήταν έντονη ερυθρότητα σε διάφορα σημεία του προσώπου, αρκετά σπυράκια όχι ακμής, αλλά ιδιαίτερα ενοχλητικά, κόκκινα και μικρά με φαγούρα, αίσθημα καύσου, αφυδάτωση και τρομερή δυσανεξία σε προϊόντα, κλειστούς χώρους, αλλά και ανοιχτούς. 

Θυμάμαι να μην ξέρω πως να περιποιηθώ το δέρμα μου αφού τίποτα δεν το ηρεμούσε και όλα κλωτσούσαν πάνω του, ενώ ξόδευα σχεδόν καθημερινά μια περιουσία, ψάχνοντας τα ιδανικά προϊόντα στα φαρμακεία της γειτονιάς μου και όχι μόνο. Δεν ήξερα αν ήταν καλό να επενδύσω σε ένα καλό μακιγιάζ καθώς ένιωθα τρομερή ασφυξία κάτω από το makeup, ενώ χωρίς αυτό ντρεπόμουν να εμφανιστώ οπουδήποτε.

Οι διαγνώσεις διάφορες και οι θεραπείες επίσης. Το πρόβλημά μου όμως δεν λύθηκε μέχρι τη στιγμή που έκλεισα ραντεβού σε ένα μεγάλο ινστιτούτο αισθητικής για κάποιες θεραπείες καθαρισμού και ομορφιάς λίγο πριν το γάμο μου, 3 χρόνια πια από την εμφάνιση του προβλήματος και σε μια περίοδο που ζούσα πια αρμονικά μαζί του.Εκεί, η δερματολόγος που με ανέλαβε μου πρότεινε ένα καθαριστικό προσώπου με ένα συνδυασμό από πολύτιμα Aha υδροξέα και μου είπε πως με αυτό κι έναν τακτικό καθαρισμό θα είχα την επιδερμίδα που πάντα ονειρευόμουν. Δεν σας κρύβω πως ήμουν τρομερά επιφυλακτική και δεν πίστευα οτι θα απαλλαγώ ποτέ από το νέο μου άσχημο δέρμα.

 Το πρώτο βράδυ που το χρησιμοποίησα ένιωσα μικρά ενοχλητικά τσιμπήματα στο πρόσωπό μου και η αλήθεια είναι πως φοβήθηκα για τις επιδράσεις του. Όμως παρατήρησα μια πρώτη υπέροχη λάμψη που δεν ήθελα να πιστέψω αμέσως. Κάτι που επιβεβαιώθηκε το επόμενο πρωί χρησιμοποιώντας το προϊόν μόλις δεύτερη φορά. Μέσα σε λίγες μέρες το δέρμα μου καθάρισε από σημάδια, σπυράκια, λιπαρότητα, είχε μια υπέροχη υφή και λάμψη και δεν χρειαζόταν να κρύψω πλέον τίποτα. 

Κάθε μου επαφή με προϊόντα που περιείχαν τα συγκεκριμένα συστατικά ήταν το ίδιο πετυχημένη και με άφηναν πάντα άφωνη με τα αποτελέσματά τους. Τα κοπλιμέντα έπεφταν βροχή και τα likes επίσης! 

Το Γλυκολικό Οξύ, ένα από τα πιο σημαντικά και γνωστά για την χρήση του στα καλλυντικά των Α-υδροξέων έχει φυσική προέλευση από το ζαχαροκάλαμο κι έχει ισχυρή απολεπιστική δράση καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Είναι φοβερά αποτελεσματικό αν υποφέρετε από ακμή ή θέλετε να απομακρύνετε σημάδια και πανάδες από το πρόσωπό σας, χαρίζει απίστευτη λάμψη και λειαίνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην αμελείτε τη χρήση αντηλιακής κρέμας το πρωί, ενώ θα ήταν προτιμότερο να απολαμβάνετε τη χρήση τους καλύτερα το βράδυ. 

Σίγουρα δεν ταιριάζουν σε όλους μας τα ίδια προϊόντα ομορφιάς, ωστόσο αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε κάποια, αν έστω και λίγο ταυτίζεστε με το δικό μου θέμα και αφού εφαρμόζονται αποτελεσματικά σε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων της επιδερμίδας. 

Εγώ κυριολεκτικά λάτρεψα τη δράση τους και αν και κάποια διαστήματα απέχω επιλεκτικά από την χρήση τους για λίγο, επιστρέφω πάντα σε αυτά. Έτσι διατηρώ το δέρμα μου σε μια καλή κατάσταση χωρίς νέα προβλήματα και πολλές φορές νιώθω περήφανη για αυτό κρίνοντας από τα σχόλια των άλλων..Αν βρίσκεστε σε παρόμοιο αδιέξοδο είτε σας αρέσουν οι πειραματισμοί με στόχο μια καλύτερη εποχή για το δέρμα σας. μια δοκιμή ίσως σας πείσει…

Διαβάστε επίσης

ΟΜΟΡΦΙΑ

Είναι βλαβερό το ημιμόνιμο μανικιούρ;

Βρες εδώ την απάντηση που ζητάς!

ΟΜΟΡΦΙΑ

Mad Hippie, Τα Καλύτερα Φυσικά Καλλυντικά της Αμερικής που Λατρεύουν οι Celebrities

Cruelty Free & Vegan Προϊόντα Περιποίησης με Κορυφαία Ποιότητα & Αγνά Συστατικά!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της