Skip to main content

ASK THE EDITOR

Βοήθεια, έχω τριχόπτωση!

Πριν πανικοβληθείς διάβασε το παρακάτω


Ζωή Γκόρου

'Αφησέ μας να μαντέψουμε. 'Εχει ξεκινήσει εν όψη φθινοπώρου μια άνευ προηγουμένου απώλεια μαλλιών. Χάνεις πολλές και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πριν σε πιάσει ο απόλυτος πανικός παρατήρησε εάν χάνεις περισσότερες από 50-100 τρίχες την ημέρα. Αυτός είναι ένα φυσιολογικός ρυθμός ανανέωσης του τριχωτού της κεφαλής. Εάν το ποσό που χάνεις είναι διπλάσιο και το κακό τραβάει καιρό τότε μιλάμε για κάτι που πρέπι να αναζητήσεις άμεσα την αιτία του και να το αντιμετωπίσεις.

Αιτίες που τα χάνεις

Η φτωχή διατροφή. Μια δίαιτα εξπρές ίσως; Tα γεύματα που έχουν μηδαμινή θρεπτική αξία και τα junk food, η εύκολη λύση στο τραπέζι σου; (λέε τώρα!). Σε αυτή την περίπτωση χάνεις τρίχες γιατί έχεις εντελώς χάσει την μπάλα στη διατροφή σου. Το πληρώνεις λοιπό με αυτό τον τρόπο.

Χαμηλά επίπεδα σιδήρου. Μπορεί να οφείλονται στη διατροφή ή σε περίοδο εγκυμοσύνης που οι γυναίκες χάνουν έτσι κι αλλιώς πολλά μαλλιά.

Ορμονική διαταραχή. Αρκετά συχνό φαινόμενο στις γυναίκες. Οι διαταρχές στις ορμόνες είναι φαινόμενο σε γυναίκες με πολυκυστικές οωθήκες, σε όσες παίρνουν αντισυλλυπτικά ή βρίσκονται στην εμμηνόπαυση.

Στρες. Να' το πάλι το στρες! Δυστυχώς το άγχος είναι ένα από τους πιο σημαντικούς λόγους παροδικής τριχόπτωσης. Όταν βρισκόμαστε σε κατάσαση στρες ο οργανσμός παράγει υπερβολική ποσότητα κορτιζόλης μιας ορμόνης που αποδυναμώνει την τρίχα. 

Πως να το αντιμετωπίσεις

Κατανάλωσε περισσότερες τροφές που περιέχουν λιπαρά οξέα όπως Ω-3 και Ω-6, μαγνήσιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Θα τα βρεις στα αυγά, τα ψάρια, το κόκκινο κρέας, το μπρόκολο και το σπανάκι.

Μείωσε το υπερβολικό styling που αποδυναμώνει την τρίχα.

'Αλλαξε το σαμπουάν που χρησιμοποιείς με ένα που να είναι κατά της τριχόπτωσης. Εάν το πρόβλημα είναι έντονο ζήτησε από το φαρμακοποιό σου να σου συστήσει αμπούλες που θα σε βοηθήσουν.

apivitahairloss.png

ahairloss.jpg

Ξεκίνησε άμεσα την άσκηση που θα σε βοηθήσε να έχεις καλύτερο έλγχο του στρες και μπες ξανά στην καθημερινότητα σταδιακά.

Εάν το πρόβλημα είναι έντονο ή επιμένει τότε κλείσε ραντεβού με το δερματολόγο σου!

 

 

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

ASK THE EDITOR

4 κρέμες ματιών με βιταμίνη C για να πεις «αντίο» στους μαύρους κύκλους

Προϊόντα που εγγυώνται λάμψη και ενυδάτωση στην ευαίσθητη επιδερμίδα των ματιών

ASK THE EDITOR

6 ελαφριές ενυδατικές κρέμες προσώπου για το απαραίτητο ανοιξιάτικο update στο skincare

Με τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα να αποχωρούν σιγά σιγά, ώρα για αλλαγή στην ενυδατική σου κρέμα με μια πιο ελαφριά σύνθεση

Προτεινόμενα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»