Skip to main content

ASK THE EDITOR

Τα 5 πιο ηθικά beauty brands του πλανήτη

Αυτά τα brands έχουν πάρει την προστασία του περιβάλλοντος στα σοβαρά. Εσύ;


Ζωή Γκόρου

Εάν δεν θέλεις να μείνεις αμέτοχη μπροστά στην κλιματική αλλαγή, υπάρχει ένας τρόπος να βοηθήσεις. Βρίσκεται στο μπουντουάρ σου. Τι μπορείς να κάνεις; Aρχικά να ρίξεις μία ματιά στα πιο δυνατά beauty brands που βρίσκονται στο πράσινο κομμάτι του ουράνιου τόξου που θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο αύριο. Με ποιο τρόπο; Mάχονται κάτα της κατάχρησης πλαστικού που καταλήγει στους ωκεανούς, υποστηρίζουν τοπικές κοινωνίες για την προμήθεια των πρώτων υλών τους και δεν συμπεριλαμβάνουν στις συνθέσεις τους συστατικά που επιβαρύνουν την υγεία ή τον όμορφο κόσμο μας.

Στήριξέ τα, πόσταρέ τα και περίμενε από αυτά τα επόμενα οικολογικά βήματά τους να τα αντιγράψουν και άλλοι.

The Body Shop, πρωτοπόρος της ηθικής ομορφιάς

'Eνα από τα πιο eco-friendly brands ομορφιάς του πλανήτη, άνοιξε από τα 70's το δρόμο των φυσικών καλλυντικών και του Δίκαιου Εμπορίου με Κοινότητες του τρίτου κόσμου, που παρέχουν κατά κύριο λόγο τις πρώτες ύλες για την κατασκευή των προϊόντων. Σου προτείνουμε την εξαιρετική σειρά καθαρισμού προσώπου Chamomile. Αφήνει το δέρμα μεταξένια απαλό, χωρίς κοκκινίλες!

https://www.instagram.com/p/B1V9Uq_gdyC/

 

Eco tip: Τελευταία τάχθηκε στο αγώνα κατά της υπερκατανάλωσης πλαστικού, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο πλαστικό από την πόλη Bengaluru της Ινδίας.

https://www.instagram.com/p/B1tj8YHjOXT/

 

Ο καθαρός κόσμος της Korres Natural Products

Από το 1996 που δημιουργήθηκε από τον φαρμακοποιό Γιώργο Κορρέ έως και σήμερα, η Korres Natural Products παραμένει το brand που εμπνέεται από τη επιστήμη της χρήσης βοτάνων και φυσικών βιολογικών συστατικών υψηλής ποιότητας, εκφράζοντας παράλληλα την αισθητική της σύγχρονης Ελληνικής κουλτούρας.

'Ενα από τα "διαμάντια" των εργαστηρίων Korres με διεθνή ακτινοβολία, παραμένει η best seller σειρά 'Αγριο Τριαντάφυλλο που πρόσφατα ενισχύθηκε με βιταμίνη C λούζοντας την επιδερμίδα σου στο φως. Φωτίζει ακόμα και τις πιο γκρι μέρες σου!

Δες το fun βίντεο με την μοναδική Νατάσα Εξηνταβελόνη!

https://www.instagram.com/p/ByAt9t2HnRT/

Eco tip: H Korres Νatural Products συνειδητά δεν καλλιεργεί μόνη της βότανα για τις συνθέσεις της. Αντίθετα συνεργάζεται με βιοκαλλιεργητές και συνεταιρισμούς υποστηρίζοντας τις Ελληνικές, τοπικές κοινωνίες.

 

Απλά For the Love and Beauty of Planet

Μια πιο πρόσφατη άφιξη στο χώρο της eco ομορφιάς. 'Εχει γίνει ήδη συμπαθής για τις σειρές σώματος με τα υπέροχα αρώματα αλλά και για την άμεση τοποθέτησή του στο θέμα της οικολογίας. Πρόσφατα με ανάρτησή του κάλεσε τους καταναλωτές να συμμετέχουν και αυτοί στη διάσωση του Αμαζονίου.

Τα αφρόλουτρά της For The Love of Planet μυρίζουν καλοκαίρι. 

https://www.instagram.com/p/B19YxC9Ahyh/

 

Μυρίζει Ελληνική φύση στα ράφια της Αpivita

Από το 1979 που δημιουργήθηκε από το ζεύγος Κουτσιανά, η Apivita παραμένει στην αιχμή της σύγχρονης κοσμετολογίας αποκλείοντας συστατικά που έχουν κατηγορηθεί να έχουν παρενέργειες για την υγεία και το περιβάλλον. Η Apivita έχει αγαπηθεί γιατί αναζητά και βρίσκει τα μυστικά ομορφιάς που κρύβονται στην Ελληνική χλωρίδα και μελισσοκομία όπως το πρόσφατο "αστέρι" της ενυδάτωσης, τη σειρά Beelicius μια πλήρη πρότασης τροφής για την επιδερμίδα.

https://www.instagram.com/p/B2Tb94aAnKp/

Εco tip: Η Αpivita ευθύνεται για τη δημιουργία και την φροντίδα του Ιπποκράτειου Βοτανικού κήπου στην Κω κάνοντας διάσημο το έργο της αρχαίας κληρονομιάς μας στον τομεά της ίασης.

Gosh Copenhagen, και το μακιγιάζ γίνεται vegan

H Δανέζικη εταιρεία μακιγιάζ που αγαπούν οι vegans του πλανήτη για την αφοσίωσή της στη μη χρήση ζωϊκών συστατικών και τα πειράματα σε ζώα πρόσφατα λάνσαρε καμπάνια την Ocean Waste Plastic. Σύμφωνα με αυτή έχει ήδη ξεκινήσει τη δημιουργία συσκευασιών που έχουν φτιαχτεί από πλαστικό που έχει συλλεχθεί από τους Ωκεανούς.

Εco Tip: Με την αγορά του μέικαπ απ Gosh Dextreme Foundation σώζεις το ωκεανό από δέκα σακούλες.

 

 

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις προτού εφαρμόσεις την τεχνική του skin slugging στην επιδερμίδα του προσώπου σου

Μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία του δέρματος, θέλει όμως την απαραίτητη προσοχή

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;

ASK THE EDITOR

4 λόγοι για να επενδύσεις σε μια overnight μάσκα προσώπου και τρεις επιλογές της beauty editor του AllYou

Μια ολονύκτια μάσκα προσώπου μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στο καθημερινό σου skincare και είναι καιρός να τη βάλεις στη ρουτίνα σου

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

7 τσάντες που ορίζουν το styling αυτή την άνοιξη

Η fashion editor του AllYou επιλέγει τσάντες για όλες τις ώρες της ημέρας, για να ανανεώσεις τη συλλογή σου

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ