Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ASK THE EDITOR

Tα καλύτερα προϊόντα καθαρισμού προσώπου του φαρμακείου

Ο καλός καθαρισμός μπορεί να αλλάξει την επιδερμίδα σου


Ζωή Γκόρου

Εάν νομίζεις ότι ο πρωϊνός και βραδινός καθαρισμός είναι πολυτέλεια τότε πρέπει να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ο καθαρισμός είναι το Α και το Ω για να έχεις λαμπερή και υγιής επιδερμίδα σε όποια ηλικία και να βρίσκεσαι.

Γιατί είναι σημαντικός ο καθαρισμός; 

Γιατί είναι το βασικότερο βήμα αντιγήρανσης. Αφαιρεί από τους πόρους της επιδερμίδας την περιττή λιπαρότητα, τους ρύπους και τα υπολλείματα μακιγιάζ με αποτέλεσμα στη συνέχεια η αντιρυτιδική σου κρέμα να δουλέψει καλύτερα! Εάν έχεις λιπαρότητα ή τάση ακμής χωρίς τον καθαρισμό θα χάσεις το 50% του έλεγχου του προβλήματος.

Γιατί είναι λάθος να κοιμάμαι με το μακιγιάζ το βράδυ; 

Η επιδερμίδα σου καθημερινά αμύνεται ενάντια στις επιθέσεις που δέχεται από το εξωτερικό περιβάλλον (στρες, ήλιος, ρύπανση). Καθώς κοιμάσαι η επιδερμίδα σου εργάζεται σκληρά αναπλάθωντας και τα κύτταρα. Η χρήση των προϊόντων ντεμακιγιάζ σε μάτια και πρόσωπο είναι σημαντική γιατί αφαιρεί τους ρύπους, δείχνει στην επιδερμίδα οξυγόνο και κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία της ανάπλασης των κυττάρων. Όταν κοιμάσαι με καθαρή επιδερμίδα το άλλο πρωϊ δείχνεις νεότατη και φρεσκότατη.

Πως επιλέγω το σωστό καθαριστικό προσώπου; 

Προσοχή. Η επιλογή δεν πρέπει να είναι τυχαία. Μιλάμε για την πιο ευαίσθητη χορδή της περιποίησης και πρέπει να επιλέξεις αυστηρά σύμφωνα με τις ανάγκες σου.

Σου προτείνω τα παρακάτω προϊόντα: 

Eάν θέλεις ένα καθαριστικό muti-tasker 

Το Γαλάκτωμα Καθαρισμού 3 σε 1 Τσάι του Ολύμπου της Korres είναι το ιδανικό για εσένα. Αφαιρεί μακιγιάζ και ρύπους από το πρόσωπο, τα μάτια και τα χείλη όλα σε ένα! Επιπλέον χάρη στο τσάϊ βουνού προσφέρει αντιοξειδωτική δράση που τη χρειάζεται κάθε τύπος και ηλικίας επιδερμίδας. Είναι ένα τέλειο πασπαρτού!

  

Εάν αναζητάς λύση για τη λιπαρότητα 

Βρες την στο τζελ που αφροποιείται Effaclar της La Roche Posay. Δερματολογικά ελεγμένο ώστε να αφαιρεί τη λιπαρότητα και να μειώνει την τάση ακμής, αφήνει στην επιδερμίδα μια μοναδική αίσθηση φρεσκάδας.

 

 

Εάν κάνεις εύκολα κοκκινίλες 

Ανήκεις ξεκάθαρα στις ευαίσθητες. Τότε στρέψου στα ράφια της Bioderma και στο best seller Senibio H2O ένα απαλό νεράκι που αφαιρεί ρύπους και μακιγιάζ χωρίς να προκαλεί ίχνος ερεθισμού. 

  

 

Εάν παραπονιέσαι για επιδερμίδα που τραβάει

Χρειάζεσαι ένα ενυδατικό προϊόν καθαρισμού όπως το Hydrating Cleaner της CeraVe που θα χαρίσει άνεση και υγρασία στην επιδερμίδα σου. 

 

    

 

Εάν αγαπάς το μακιγιάζ ματιών 

Θα πρέπει να προμηθευτείς ένα απαλό, εξειδικευμένο φυσικό προϊόν όπως το Gentle Eye make-up Remover με μέλι και τίλιο που αφαιρούν τους ρύπους και καταραϋνουν την επιδερμίδα αποτελεσματικά. 

 

 

 

Beauty tip: Μην ξεχνάς την τόνωση! Είναι ένα δεύτερο βήμα στην πρωϊνή ρουτίνα αλλά κάνει θαύματα γιατί συχνά λούζει την επιδερμίδα στο φως. H Lotion Tonique Douce της Nuxe με εκχυλίσματα από πέταλα ρόδου είναι αγαπημένη γιατί ολοκληρώνει τον καθαρισμό ενώ φωτίζει το πρόσωπο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις προτού εφαρμόσεις την τεχνική του skin slugging στην επιδερμίδα του προσώπου σου

Μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία του δέρματος, θέλει όμως την απαραίτητη προσοχή

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;

ASK THE EDITOR

4 λόγοι για να επενδύσεις σε μια overnight μάσκα προσώπου και τρεις επιλογές της beauty editor του AllYou

Μια ολονύκτια μάσκα προσώπου μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στο καθημερινό σου skincare και είναι καιρός να τη βάλεις στη ρουτίνα σου

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Η Margot Robbie υιοθετεί το πιο trendy κούρεμα της χρονιάς και τώρα θέλουμε να αποκτήσουμε κι εμείς bob

Δείτε τη μεγάλη αλλαγή στο hair look της αγαπημένης ηθοποιού

CELEBS

Εριέττα Κούρκουλου: «Το μωρό μας, ήταν κοριτσάκι, είχε το σύνδρομο Turner»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για το μωρό που έχασε

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου