Skip to main content

ASK THE EDITOR

Όxι μόνο όμορφες: οι γυναικείες φωνές για ένα πιο όμορφο και δίκαιο κόσμο.

Οι διάσημες beauties που παλεύουν για ένα υψηλότερο σκοπό (και καλά κάνουν)


Ζωή Γκόρου

Για πολύ καιρό υπήρξα κυνική απέναντι στις celebrities που φωτογραφίζονται με παιδιά από τον τρίτο κόσμο, να πλέκουν σε αργαλειό και να κρατούν πλακάτ με συνθήματα. Σκεφτόμουν ότι το παιχνίδι της δημιουργίας ενός public figure είναι ένα σκληρό παιχνίδι και την εποχή των social media πρέπει να παίζεις όλα τα πιόνια σου. Ακόμα και εάν χρειαστεί να προσθέσεις λίγο συναίσθημα. Στην πορεία όμως η γνώμη μου άλλαξε παρακολουθώντας κάποιες από αυτές. Σκέφτηκα ότι ίσως να μην είναι και τόσο μεμπτό να χρησιμοποιείς το νούμερο των followers σου για να μιλήσεις για κάτι για καλό σκοπό, ειδικά σε ένα νεότερο κοινό που μοιάζει υπνωτισμένο στο instagram. Ταυτόχρονα οφείλουμε να μην αδικούμε κάποιες από αυτές. Η Emma Watson για παράδειγμα, έχει πραγματικά μια αξιόλογη δραστηριότητα σε θέματα ισότητας των δύο φύλων και το top mοdel Αdwoa Aboah εκφράζει όλα τα νέα κορίτσια που θέλουν να συμφιλιωθούν με τις ατέλειές τους. 

https://www.instagram.com/p/B2MwgFTBJUw/

Θέλω να πω ότι κάποιες από αυτές αποτελούν πραγματικά "φωνές" για ένα πιο όμορφο και δίκαιο κόσμο. 'Αρχισα λοιπόν να τις ακολουθώ.

Η παλαίμαχος των δικαιωμάτων των ζώων Brigitte Bardot είναι μία από τις πρώτες καλλονές που απέδειξαν ότι η ομορφιά έχει περιεχόμενο. Εδώ στα 85 της χρόνια παραλαμβάνει το GAIA Lifetime Achivement Award.

https://www.instagram.com/p/B3sNUIxnayn/

Η Emma Watson είναι μία από τις πιο δραστήριες γυναίκες κάτω των 30 ετών που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών. Εάν πιστεύεις ότι αυτές ήδη υπάρχουν τότε αξίζει να την ακολουθήσεις!

https://www.instagram.com/p/B4fj969pt7z/

Η Christy Turlington δεν πιστεύει ότι κάθε γυναίκα έχει πρόσβαση στα ίδια αγαθά υγείας και ευημερίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Μια έρευνα στις συνθήκες ζωής των νέων μαμάδων του τρίτου κόσμου θα σε πείσει για αυτό. Ως  πρέσβειρα του Every Mother Counts προσπαθεί να υποστηρίξει με κάθε μέσο αυτό τον μεγάλο σκοπό.

https://www.instagram.com/p/BpX0ylmFcew/

Η Cameron Russel είναι ένα top model που εδώ και αρκετό καιρό έχει περάσει στο ρόλο της eco warrior δίνοντας TEDX ομιλίες σε σχέση με τη αειφόρο ανάπτυξη στη μόδα και τη σωτηρία του Αμαζονίου. Μαζί με άλλα μοντέλα έχει δημιουργήσει μια φυλή model activists που περνούν στην πράξη. 

https://www.instagram.com/p/BzQnhBOBhcp/

Ακόμα ένα μοντέλο διεθνούς φήμης που έγινε διάσημο για τις χαριτωμένες φακίδες του, η Adwoa Aboah είναι επίσης διάσημη για την ακτιβιστική δράση σε θέματα beauty diversity. Eνθαρρύνει όλες τις γυναίκες να νιώθουν άνετες μέσα στο δέρμα τους. 

https://www.instagram.com/p/B21t_Vgnka4/

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

ASK THE EDITOR

5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα

Το holy grail προϊόν επιστρέφει στο νεσεσέρ μας για την άνοιξη και το καλοκαίρι και αυτές είναι τέσσερις επιλογές που δεν θα σε αφήσουν ανικανοποίητη

ASK THE EDITOR

6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις προτού εφαρμόσεις την τεχνική του skin slugging στην επιδερμίδα του προσώπου σου

Μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία του δέρματος, θέλει όμως την απαραίτητη προσοχή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department