Skip to main content

ASK THE EDITOR

Οι καλύτερες στιγμές του 2019

Οι στιγμές της μόδας, της ομορφιάς και της τέχνης που θα μας μείνουν αξέχαστες


Ζωή Γκόρου

Kάθε χρονιά κάνουμε το απολογισμό μας. Ποιες στιγμές ήταν πραγματικά όμορφες, τι μας δίδαξε η χρονιά που φεύγει, πώς αλλάξαμε προς το καλύτερο.

Συγκεντρώσαμε για εσάς τα καλύτερα του 2019, για έναν κόσμο γεμάτο μόδα, ομορφιά και αισιοδοξία. Χαρείτε τα!

Αnd the Oscar goes to...

...στη  στιγμή που η Charlize Theron περπατά στο χαλί των 'Οσκαρ με εκείνο το μοναδικό Dior φόρεμα και την πρώτη (!) καρέ κουπ της χρονιάς.



H Ιnfluencer της χρονιάς  
Η Emily Ratajkowski @emrata ξεχωρίζει γιατί δεν δείχνει να θέλει να σταθεί στο εξωτερικό περιτύλιγμα των πραγμάτων. Μέσα από το λογαριασμό της περνάει μηνύματα για το φεμινισμό, την αγάπη στον εαυτό μας και τη δύναμη της θηλυκότητας. Εδώ, στο περίφημο show του Jacquemus, στις λεβάντες της Προβηγκίας στη Ν. Γαλλία κρατώντας την iconic, πια, mini bag του οίκου.
 

Αυτός, ο άνθρωπος αυτός

Ο άντρας της χρονιάς είναι, χωρίς δεύτερη σκέψη, ο λατρεμένος Keanu Reeves. Απλός, φιλοσοφημένος και γήινος κράτησε από το χέρι σε δημόσια εμφάνιση την αγαπημένη του και μας απέδειξε ότι και το Χόλιγουντ αγαπά! Aναμένουμε το νέο Matrix με ανυπομονησία.

 

Ο γάμος της χρονιάς

Ο γάμος που φέτος λατρέψαμε ήταν αυτός που δεν είδαμε, που δεν κάηκε στα ατελείωτα φλας και τα σχόλια για το φόρεμα της νύφης. Μπράβο στη Jennifer Lawrence και στον art dealer αγαπημένο της που δεν έκαναν σκόνη στα social media μια τόσο όμορφη προσωπική στιγμή.

 

 

Celebrities στις πασαρέλες

Tην προσοχή μας έκλεψαν οι celebs που περπάτησαν στα shows  μεγάλων οίκων μόδας. H Jennifer Lopez με το Jungle Dress του Versace, που είχε φορέσει χρόνια πριν , η Chloe Sevigny στον oίκο Simone Rochas και η Penelope Cruz στη Chanel, στην πρώτη πασαρέλα μετά το 'αντίο' στον μετρ Karl Lagerfeld.


  


Kορίτσια που δεν τα βάζεις μαζί τους 

Greta Thunberg

Ξεκινώντας μόνη, με πλακάτ, έξω από το σχολείο της στη Σουηδία, να διαδηλώνει για την αφύπνιση του κόσμου κατά της κλιματικής αλλαγής, τελικά έφτασε να έχει κινητοποιήσει ηγέτες κι ένα πλήθος κόσμου που της ζητά να μη σταματήσει να τα βάζει με τους Γίγαντες. 'Εχει περάσει ήδη δύο φορές τον Ατλαντικό εν πλω και όχι με ρυπογόνο αεροπλάνο, για να πάρει μέρος σε Συνόδους Κορυφής για την κλιματική αλλαγή ενώ έχει εμπνεύσει πολλούς νέους ανθρώπους να περάσουν στον πράσινο ακτιβισμό.


Ονομάζεται Sanna Marin και κρατά στο τιμόνι της Φιλανδίας. Είναι η νεότερη γυναίκα πρωθυπουργός του κόσμου. Παιδί ομόφυλου ζευγαριού και υπέρμαχος των δικαιωμάτων του ανθρώπου, κάνει πολλούς να στρέψουν το βλέμμα πάνω της σκεπτόμενοι ότι η ελπίδα είναι γένους θηλυκού. 

 

H 81 χρονη (καλά διάβασες) Jane Fonda αψηφά τα πάντα και κατεβαίνει σε διαδήλωση για το κλίμα. Συλλαμβάνεται από την αστυνομία και χαμογελά στις κάμερες. Οκ, είναι η Jane Fonda, δεν την κράτησαν και για ανάκριση. Εμείς όμως την χαρήκαμε!

 

'Οταν η μόδα συναντά την τέχνη
Στο show του οίκου Moschino είδαμε πώς το έργο του μεγάλου ζωγράφου Pablo Picasso μπορεί να ...περάσει, το 2019, σε ρούχα, αξεσουάρ και μακιγιάζ που μοιάζουν  να έχουν βγει από πίνακες ζωγραφικής.

 

Clean Beauty
Η "καθαρή ομορφιά" είναι  trend και το 2019 η χρονιά που οι περισσότερες celebrities λάνσαραν δική τους σειρά καλλυντικών. Η μόλις 16 ετών Millie Bobby Brown μας παρουσίασε το Florence  μια σειρά προϊόντων καθαρής ομορφιάς, χωρίς χημικές συνθέσεις και πειράματα σε ζώα.

 

Greek goddess
Αν και υπάρχει μεγάλη  συζήτηση και debate σχετικά με τη χρήση μνημείων για χάρη της μόδας, το show της Ελληνίδας σχεδιάστριας Mary Katrantzou στο Σούνιο πήρε διεθνή προβολή. Ξεχώρισαν οι δημιουργίες της όπου κάθε ύφασμα ήταν και ένα ταξίδι στον τόπο μας. Να πούμε πόσο εξαιρετικό, ήταν και το μακιγιάζ των μοντέλων.

 

Μy Fair Lady
Για κάποιο παράξενο λόγο αγαπήσαμε το θεατράλε μακιγιάζ στο haute couture show του οίκου Valnetino. Aυτές οι ψεύτικες βλεφαρίδες σαν φτερά στα μάτια της Kaia Gerber θα μας μείνουν αξέχαστες.

 

Ιt's Viral

O λογαρισμός @world_record_egg σπάει το ρεκόρ των followers της Kylie Jenner και την εκθρονίζει από Βασίλισσα του Instagram. Σιγά-σιγά αποκαλύπτεται το μήνυμα της Ένωσης Ψυχικής Υγείας για τον εθισμό στα Social Media.

 

https://www.instagram.com/p/BtdYQwincYv/

 

Τhe Βowl Cut

Η πιο back to the 70's φετινή στιγμή έπαιξε στο show του οίκου Fendi και στα χτενίσματα bowl cut των μοντέλων και όλης της καμπάνιας της χρονιάς.

 

O θρίαμβος του Γιώργου Λάνθιμου 
Η ταινία "Ευνοούμενη" του 'Ελληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου σαρώνει τα βραβεία, χαρίζει στον ίδιο στο Βραβείο BAFTA σκηνοθεσίας και το Όσκαρ στην πρωταγωνίστρια του Olivia Cole. Η νίκη του είναι προσωπική και όχι εθνική, αλλά δεν θα κρύψουμε ότι πρόσθεσε πόντους στην εθνική μας περηφάνεια.



 

 Women in Power  
Στο show του οίκου Balenciaga, σε ένα σκηνικό που έμοιαζε με Βουλή, ο οίκος παρουσιάζει ένα από τα πιο δυναμικά shows της  χρονιάς. Φλερτάροντας με την πολιτική ντύνει μοντέλα που εκφράζουν το beauty diversity με ρούχα που εκφράζουν δυναμισμό και συμμετοχή στην πολιτική. Αντρικά κοστούμια, φορέματα με εντυπωσιακούς όγκους συνθέτουν μια Δυναστεία Μόδας για τη γυναίκα του σήμερα.

 

 

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις προτού εφαρμόσεις την τεχνική του skin slugging στην επιδερμίδα του προσώπου σου

Μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία του δέρματος, θέλει όμως την απαραίτητη προσοχή

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;

ASK THE EDITOR

4 λόγοι για να επενδύσεις σε μια overnight μάσκα προσώπου και τρεις επιλογές της beauty editor του AllYou

Μια ολονύκτια μάσκα προσώπου μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στο καθημερινό σου skincare και είναι καιρός να τη βάλεις στη ρουτίνα σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.