Το σκηνικό του "Dior Ηaute Couture Show" είχε ένα φοβερό μήνυμα!

Το επόμενο όμορφο στοιχείο μετά τα παραμυθένια ρούχα της κολεξιόν

Ζωή Γκόρου

Η σκηνογραφία στα fashion shows γίνεται όλο και πιο σοφιστικέ. Οι σχεδιαστές πέρα από τη δημιουργία της κολεξιόν τους,  στέκονται, πολύ, στο ζήτημα του concept, φτιάχνοντας σκηνικά που είτε μεταφέρουν το κοινό σε τόπους άλλους, είτε εκφράζουν έντονα μια ιδέα.

Η (πάντα) υπέρμαχος της ιδέας της ενδυνάμωσης των γυναικών Maria Gracia Chiuri,  στο τελευταίο haute couture show του οίκου Dior για την Α/Κ 2020 έκανε ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση: στόλισε το Μουσείο Auguste Rodin στο Παρίσι με μεγάλα χειροποίητα υφασμάτινα πάνελ με το μήνυμα "What If Women Ruled The World?" Κι άν οι γυναίκες διοικούσαν τον κόσμο;"  Aκολουθούν πάνελ και με άλλα μηνύματα όπως:  "Θα υπήρχε βία;" "O Θεός θα ήταν γυναίκα;" "Οι άντρες και οι γυναίκες θα ήταν ίσοι;" φτιάχοντας ένα μοναδικό περιβάλλον για τις θεϊκές δημιουργίες που παρέλασαν ανάμεσα σε αυτά. 

Το σπουδαίο πίσω από αυτή την ιδέα δεν είναι μόνο ότι η creative director παντρεύει για άλλη μία φορά την τέχνη με την μόδα, αλλά ότι τα πάνελ αυτά έχουν μια όμορφη γυναικεία ιστορία. Σχεδιασμένα από την Judy Chicago, μία από τις πρωτοπόρους καλλιτέχνιδες του φεμιστιστικού κινήματος, αποτελούν δημιουργία μίας σχολής ραπτικής της Ινδίας και συγκεκριμένα του Chanakya School, που στόχο έχει να εκπαιδεύσει γυναίκες στην τέχνη της ραπτικής και του κεντήματος, μια τέχνη από την οποία, στη  χώρα τους,  βιοπορίζονται μόνο άντρες. 

Με την επιλογή του, ο  οίκος, θέλησε να υποστηρίξει σε παγκόσμιο επίπεδο αυτή την προσπάθεια, σε μια χώρα που τα διακαιώματα της γυναίκας κερδίζονται, ακόμα, ένα προς ένα. 

Στο βίντεο που ανέβασε ο οίκος Christian Dior, μπορεί κανείς να δει τη δραστηριότητα του σχολείου και το πάθος των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτό. 

Η σχεδιάστρια των πάνελ Judy Chicago στο στήσιμο του σκηνικού στο μουσείο Rodin 

Δες πως είδαν τα μοντέλα του Dior το "What If Women Ruled The World?"

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares