Skip to main content

ASK THE EDITOR

Το σκηνικό του "Dior Ηaute Couture Show" είχε ένα φοβερό μήνυμα!

Το επόμενο όμορφο στοιχείο μετά τα παραμυθένια ρούχα της κολεξιόν


Ζωή Γκόρου

Η σκηνογραφία στα fashion shows γίνεται όλο και πιο σοφιστικέ. Οι σχεδιαστές πέρα από τη δημιουργία της κολεξιόν τους,  στέκονται, πολύ, στο ζήτημα του concept, φτιάχνοντας σκηνικά που είτε μεταφέρουν το κοινό σε τόπους άλλους, είτε εκφράζουν έντονα μια ιδέα.

Η (πάντα) υπέρμαχος της ιδέας της ενδυνάμωσης των γυναικών Maria Gracia Chiuri,  στο τελευταίο haute couture show του οίκου Dior για την Α/Κ 2020 έκανε ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση: στόλισε το Μουσείο Auguste Rodin στο Παρίσι με μεγάλα χειροποίητα υφασμάτινα πάνελ με το μήνυμα "What If Women Ruled The World?" Κι άν οι γυναίκες διοικούσαν τον κόσμο;"  Aκολουθούν πάνελ και με άλλα μηνύματα όπως:  "Θα υπήρχε βία;" "O Θεός θα ήταν γυναίκα;" "Οι άντρες και οι γυναίκες θα ήταν ίσοι;" φτιάχοντας ένα μοναδικό περιβάλλον για τις θεϊκές δημιουργίες που παρέλασαν ανάμεσα σε αυτά. 

https://www.instagram.com/p/B7iY8AQoSkJ/

https://www.instagram.com/p/B7i5LrLoWlC/

Το σπουδαίο πίσω από αυτή την ιδέα δεν είναι μόνο ότι η creative director παντρεύει για άλλη μία φορά την τέχνη με την μόδα, αλλά ότι τα πάνελ αυτά έχουν μια όμορφη γυναικεία ιστορία. Σχεδιασμένα από την Judy Chicago, μία από τις πρωτοπόρους καλλιτέχνιδες του φεμιστιστικού κινήματος, αποτελούν δημιουργία μίας σχολής ραπτικής της Ινδίας και συγκεκριμένα του Chanakya School, που στόχο έχει να εκπαιδεύσει γυναίκες στην τέχνη της ραπτικής και του κεντήματος, μια τέχνη από την οποία, στη  χώρα τους,  βιοπορίζονται μόνο άντρες. 

Με την επιλογή του, ο  οίκος, θέλησε να υποστηρίξει σε παγκόσμιο επίπεδο αυτή την προσπάθεια, σε μια χώρα που τα διακαιώματα της γυναίκας κερδίζονται, ακόμα, ένα προς ένα. 

Στο βίντεο που ανέβασε ο οίκος Christian Dior, μπορεί κανείς να δει τη δραστηριότητα του σχολείου και το πάθος των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτό. 

https://www.instagram.com/p/B7jVCrOl9Na/

Η σχεδιάστρια των πάνελ Judy Chicago στο στήσιμο του σκηνικού στο μουσείο Rodin 

https://www.instagram.com/p/B7jAAr6oLMU/

Δες πως είδαν τα μοντέλα του Dior το "What If Women Ruled The World?"

https://www.instagram.com/p/B7ipXYsolKu/

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

Τι είναι το skin slugging και πώς να το εντάξεις στο skincare routine σου

Σου λύνουμε την απορία, μέσα από όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για μια τάση στο skincare που όλο και εξαπλώνεται

ASK THE EDITOR

Γιατί τα πεπτίδια είναι η πιο hot τάση στο skincare αυτή τη στιγμή

Όλοι οι λόγοι για να εντάξεις προϊόντα με πεπτίδια στη ρουτίνα ομορφιάς σου

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

Προτεινόμενα

INTERVIEW

«Είχα την υπομονή να “δυσκολευτώ” λίγο παραπάνω, αλλά να υπάρξω μουσικά όπως θέλω και μου ταιριάζει» Βασιλική Μιχαλοπούλου

Λίγο πριν το live της στο Faust, η Βασιλική Μιχαλοπούλου σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο allyou.gr και την Αγγελική Λάλου

CELEBS

Met Gala 2024: Οι εμφανίσεις που εντυπωσίασαν στο κόκκινο χαλί

Jennifer Lopez, Gigi Hadid και Kim Kardashian, τράβηξαν πάνω τους τα φλας