Skip to main content

ASK THE EDITOR

Αγαπημένα unisex αρώματα: Στις διακοπές θα μυρίζουμε το ίδιο

Όταν μαζί του μοιράζεσαι τα πάντα (σχεδόν)

 



 

Θα ξεκινήσω τον συλλογισμό μου, διατυπώνοντας μια καίρια απορία, που μου γεννήθηκε όταν ασχολήθηκα λίγο καλύτερα με τον μαγικό κόσμο των αρωμάτων: Γιατί να υπάρχουν γυναικεία και ανδρικά αρώματα; Η μόνη απάντηση που μπορώ να σκεφτώ και κινείται στην σφαίρα της λογικής είναι καθαρά για λόγους marketing της βιομηχανίας των αρωμάτων. Ναι ίσως κάτι τέτοιο μπορώ να το δεχτώ, αφού αν όλα τα αρώματα ήταν μέσα σε αδιάφορα μπουκαλάκια και δεν υπήρχε ο διαχωρισμός σε γυναικείο και αντρικό, ο κόσμος θα επέλεγε (σίγουρα) με βάση αυτό που του αρέσει να μυρίζει και όχι αν μυρίζει γυναίκα ή άνδρας.

Δεύτερον, έμαθα πως το άρωμα είναι καθαρά προσωπική υπόθεση του καθενός και πως αυτά δεν μυρίζουν το ίδιο σε κάθε επιδερμίδα (είτε γυναικεία, είτε ανδρικά). Ανάμεσα σε αυτόν τον διαχωρισμό, υπάρχει και η λύση των unisex αρωμάτων, που (δυστυχώς) σπάνια επιλέγονται. Ίσως αν είσαι λίγο περισσότερο συνειδητοποιημένη στο τι ζητάς από το άρωμά σου, να τα επιλέγεις με κλειστά μάτια. Όμως σκέψου και από την άλλη, εσένα και τον αγαπημένο σου, που μοιράζεστε (σχεδόν) τα πάντα, να φοράτε το ίδιο άρωμα; Αυτόματα ένα επιπλέον ενδιαφέρον μπαίνει στο παιχνίδι της σχέσης σας, αφού φορώντας το άρωμά σου στην ουσία, θα έχεις την αίσθηση ότι σε συντροφεύει πάντα ο καλός σου. Επιπλέον, στο πρακτικό κομμάτι, ένα άρωμα που το φοράτε και οι δύο, μπορεί να μπει και στην δική του βαλίτσα όταν υπάρχει χώρος, αφού (ως συνήθως) η δική σου μάλλον είναι φουλ.

 

 

Παρόλα αυτά, τα unisex αρώματα έχουν την δική τους χάρη, τα δικά τους μυστικά και ταιριάζουν απόλυτα σε εκείνες και εκείνους που θέλουν να κάνουν πάντα την διαφορά. Ορίστε μια λίστα με αγαπημένα unisex δροσερά αρώματα που θα γίνουν η επιλογή σου (ή σας)  για τις διακοπές.

Acqua Di Parma, Fico Di Amalfi: Ένα άρωμα με ζωηρό χαρακτήρα, χάρη στις γεμάτες ενέργεια νότες του περγαμόντου, του λεμονιού, του γκρέιπφρουτ και του κίτρου. Το νέκταρ του σύκου ενώνεται με το ροζ πιπέρι και εναρμονίζεται με το  ξύλο συκιάς και το ξύλο κέδρου.

 

 

 

Diptyque, Eau de Minthé: H πράσινη φρεσκάδα της μέντας τονίζει τις ζωηρές φλοράλ νότες του γερανιού ενώ το πατσουλί μαλακώνει αυτό το ντουέτο με το έντονο βάθος του.

 

 

 

Kiehl’s, Original Musk: Εκρηκτική φρεσκάδα εσπεριδοειδών, μπουκέτο από τριαντάφυλλα, ylang-ylang και neroli και στο τέλος το αισθησιακό, ανατολίτικο τελείωμα με tonka nut, λευκό patchouli και Musk αγκαλιάζει υπέροχα την ευωδία του.

 

 

 

Tom Ford, Neroli Portofino: Δροσερές αύρες,  δροσερά καθαρά νερά και πλούσια φυλλώματα του Portofino. Χαρακτηρίζεται από έλαια εσπεριδοειδών, έντονες νότες λουλουδιών και στοιχεία αισθησιακού κεχριμπαριού.

 

 

 

Jo Malone London, Lime Basil & Mandarin Cologne : Θυμίζει πιπεράτο βασιλικό, αρωματικό λευκό θυμάρι και δροσερές νότες από μανταρίνι. Άκρως δροσερό για τις καλοκαιρινές περιπέτειες.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

ASK THE EDITOR

4 κρέμες ματιών με βιταμίνη C για να πεις «αντίο» στους μαύρους κύκλους

Προϊόντα που εγγυώνται λάμψη και ενυδάτωση στην ευαίσθητη επιδερμίδα των ματιών

ASK THE EDITOR

6 ελαφριές ενυδατικές κρέμες προσώπου για το απαραίτητο ανοιξιάτικο update στο skincare

Με τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα να αποχωρούν σιγά σιγά, ώρα για αλλαγή στην ενυδατική σου κρέμα με μια πιο ελαφριά σύνθεση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.