Skip to main content

ASK THE EDITOR

Πώς να επιτύχεις το πιο σύγχρονο μακιγιάζ από την Εβδομάδα Μόδας Παρισιού

Paris Fashion Week: Ωδή στο φυσικό και λαμπερό make up



Τα πρόσωπα των μοντέλων που συναντάμε στην Paris Fashion Week  κάθε χρόνο, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Μπορεί η έμφαση να δίνεται στα υφάσματα και τις νέες δημιουργίες ή ακόμη και στα μηνύματα που κάθε σχεδιαστής θέλει να περάσει στο κοινό του, ωστόσο η ομορφιά κατέχει έναν κυρίαρχο ρόλο σε κάθε εβδομάδα μόδας.

Σχεδιαστές και make up artists γνωρίζουν καλά πώς να καθηλώσουν το κοινό και να μας κάνουν να θαυμάσουμε τα υπέροχα beauty looks των μοντέλων που εμφανίζονται στην πασαρέλα. Αν νομίζεις ότι είναι δύσκολο να επιτύχεις ένα ‘’επαγγελματικό φυσικό μακιγιάζ’’ όπως αυτά που συναντούμε στις πασαρέλες, τότε άφησε με να σε διαψεύσω.  
Το μακιγιάζ στην σύγχρονη εποχή γίνεται όλο και πιο απλό, με σκοπό να είναι όσο πιο φυσικό και λαμπερό γίνεται. Σκοπός άλλωστε είναι απλώς να αναδείξεις τα χαρακτηριστικά σου και όχι να τα μεταμορφώσεις.

Επομένως αν πρέπει να μάθεις όλα τα μυστικά για ένα και μόνο look, που θα το προτιμάς ανεξαρτήτως περίστασης και εποχής, τότε αυτό θα ήταν  το τέλειο φυσικό μακιγιάζ!

Αρχικά πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στο  skincare,  δηλαδή στην περιποίηση του προσώπου και δέρματος. Καλός καθαρισμός πριν το μακιγιάζ, ίσως ένα scrub στις περιοχές όπου έχουμε έντονους πόρους, έπειτα μια μάσκα ενυδάτωσης ή λάμψης και φυσικά η αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα (μαζί με το αντηλιακό). Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δημιουργήσουμε μια καλή βάση, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο μακιγιάζ και επομένως πιο φυσικό αποτέλεσμα.

 

Το foundation δεν πρέπει να το παραλείπουμε αλλά αντιθέτως να επιλέγουμε το κατάλληλο για εμάς και σε λιγότερη ποσότητα. Μια λεπτή στρώση foundation (κατά προτίμηση κάποιο σε υγρή μορφή για περισσότερη λάμψη) θα σου προσδώσει το τέλειο αποτέλεσμα. Ελάχιστο κονσίλερ για φως κάτω από τα μάτια και πάμε να τονίσουμε τα χαρακτηριστικά μας.
    

Εδώ πρέπει να δώσουμε έμφαση στα φρύδια αλλά και τις βλεφαρίδες. Τα φρύδια έχουν καθοριστικό ρόλο. Μπορείς να τα τονίσεις αρκετά, ώστε να δώσουν ένταση στο βλέμμα σου και αντιθέτως, μπορείς να τα χτενίσεις ομοιόμορφα και να τα αφήσεις φυσικά, δίνοντας σου μια πιο αγνή και ρομαντική αίσθηση. Αν επιθυμείς ένταση στα μάτια, τότε μόνο η μάσκαρα θα είναι υπέρ αρκετή για να σου δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Μπορείς όμως και να την παραλείψεις, αν θες εντελώς φυσικό look.   

Το ρούζ, είναι θα λέγαμε το ''προϊόν κλειδί''. Αυτό που θα ανανεώσει την όψη, θα δώσει μια αίσθηση υγείας στην επιδερμίδα σου και θα αναδείξει όλο το πρόσωπο. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ελαφριά και στα βλέφαρα σου με ένα φουντωτό πινέλο. Τέλος τα χείλη σου, μπορείς να τα αφήσεις εντελώς φυσικά με ένα διάφανο lip balm για ενυδάτωση ή με κάποια πολύ φυσική απόχρωση, κατά προτίμηση όχι κάποιο προϊόν που προσφέρει ματ όψη.
     

 

 

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

ASK THE EDITOR

6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις προτού εφαρμόσεις την τεχνική του skin slugging στην επιδερμίδα του προσώπου σου

Μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία του δέρματος, θέλει όμως την απαραίτητη προσοχή

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;

Προτεινόμενα

CELEBS

Σκοτ Ντίσικ: Κραυγή βοήθειας μετά τη δραματική απώλεια κιλών με Ozempic

Το σκεύασμα που κάνει θραύση μεταξύ των celebrities

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το πόδι του έσπασε ο Kid Cudi μετά την πτώση του από τη σκηνή του Coachella 2024

Ο rapper μπήκε τελευταία στιγμή στο line-up του δημοφιλούς φεστιβάλ για να εμφανιστεί το δεύτερο Σαββατοκύριακό του

CELEBS

Πέθανε διάσημη TikToker – Ήταν μόλις 29 ετών

Ήταν πρωταγωνίστρια στη σειρά Club Rat